Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Γράμμα στη Μαρίκα

Του ΕΚΤΟΡΑ από το «Εννιά» της «Ελευθεροτυπίας»
Του ΕΚΤΟΡΑ από το «Εννιά» της «Ελευθεροτυπίας»
Αχ Μαρίκα, είχαν δίκιο οι παλιοί που λέγανε στα παιδιά τους να είναι σεμνά, ταπεινά και να κουρεύονται με την ψιλή. Κάτι σε Τσίπρα, δηλαδή, να τον βλέπει η μάνα και να λέει να γαμπρός για την κόρη μου. Δες, τώρα που αποκαλύπτεται η αλήθεια. Εκείνος εκεί ο παράξενος ο Στάλιν, ήτανε μαλλιάς και βρώμικος κι έσπερνε, λέει, τον τρόμο στους πετρελαιάδες, ώσπου κατάντησε κομμουνιστής!

Και να, τώρα που 100.000 άνθρωποι πασχίζουν να σώσουν τις περιουσίες τους, να δεις που θα εμφανιστούν ξανά αυτοί οι κομμουνιστές. Σαν το λύκο χαίρονται στην αντάρα. Δε λυπούνται ούτε τους πεινασμένους που έφτασαν στο 1 δισεκατομμύριο.

Και γιατί, καλή μου, πεινάνε; Γιατί έχουν πρόβλημα οι 100.000 με τις περιουσίες τους. Ετσι γίνεται από κτήσης κόσμου. Ο φτωχός πεινάει περισσότερο άμα ο αφέντης του έχει πρόβλημα. Ετσι και σήμερα. Τρεις υπάλληλοι, λέει, απολύονται μαζί με κάθε τραπεζίτη.

Γι' αυτό και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, συνετός άνθρωπος, που ζει από μέσα το δράμα, μιλάει κατευθείαν για το ψητό. Χωρίς ενίσχυση στις τράπεζες είμαστε όλοι χαμένοι, το λέει καθαρά ο άνθρωπος.

Εντάξει, συμφώνησε να γίνει η απεργία στις 21 του Οκτώβρη ο άνθρωπος, δεν ήξερε κι όλας ότι θα είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Μόλις το κατάλαβε αμέσως έσπευσε να δηλώσει το σωστό. Να σωθούν οι τράπεζες.

Και η απεργία; Α, εκεί μάλλον την πάτησε. Την άφησε όλη πάνω στους κομμουνιστές κι «οργώνουν» κάθε μέρα τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα ξενοδοχεία, όπου βρουν άνθρωπο να του βάλουν το μικρόβιο. Μέχρι και οι μαθητές, καλέ, εκεί που κάνουνε κατάληψη γιατί πέφτουνε τα ταβάνια στο κεφάλι τους, ξάφνου τους μπαίνει το μικρόβιο του κομμουνισμού κι αποφασίζουν, λέει να κατέβουν στην απεργία μαζί με τους πατεράδες και τις μανάδες τους. Σου λέω δεν πάμε καλά. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει.

Να δεις, το 'πε ένας Ινδός αστρολόγος και το γράφανε χτες τα ΝΕΑ, οι ουρανοί φλέγονται: «Ο Λέων, λέει, είναι το ζωδιακό σύμβολο του Ηλιου. Ο γιος του Ηλιου όμως ο Κρόνος δεν τα βρίσκει με τον πατέρα του. Τσακώνονται και θέτουν σε κίνδυνο τις αγορές! Και δεν είναι μόνο οι Ινδοί. Αστρολόγοι ανά τον κόσμο υποστηρίζουν πως επειδή ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω και η Αμερική είναι ο Καρκίνος (ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον Αιγόκερω) η ηγεμονία της θα καταρρεύσει».

Ασε σου λέω, έχουν βάλει το χέρι τους οι κομμουνιστές. Τυχαία, νομίζεις, φτιάξανε το Σογιούζ, το μόνο που κάνει πτήσεις ακόμα στο διάστημα κι ας μην είναι οι κομμουνιστές στην εξουσία. Κομμουνιστές! Ξέρεις τι διαόλου κάλτσες είναι αυτοί;

Ο κόσμος χάνεται κι αυτοί λένε τώρα είναι η ευκαιρία να τους πατήσουμε κάτω. Ποιους καλέ; Τους καπιταλιστές, απαντάνε. Σπέρνουν τρόμο, σου λέω. Ως και το ΒΗΜΑ βγήκε με κύριο άρθρο να στηλιτεύει το απεχθές πρόσωπο του καπιταλισμού. Εχουν τρομοκρατηθεί οι πάντες σου λέω.

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα κάτι εισαγγελείς που αντί να κυνηγάνε τους ανθρώπους του Θεού, είδαν ότι μπήκε το μικρόβιο στα σχολεία κι έβγαλαν διαταγή να σταματήσουν οι καταλήψεις.

Τι στα γράφω τώρα; Διαβάζεις εδώ παραδίπλα και καταλαβαίνεις...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ