Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Η Coca Cola "πάει" και με την κρίση (...) η μεγαλύτερη εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του 2008 ήταν υψηλότερα των αναμενομένων (...) τα κέρδη της για το οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου έφθασαν στα 1,89 δισ. δολάρια» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ: «Στο μέσον της οικονομικής κρίσης η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της διετούς συλλογικής σύμβασης με την ΟΤΟΕ (...) οι τράπεζες οφείλουν να είναι σεμνές και ταπεινές και κυρίως δεν επιτρέπεται με τις πράξεις τους να θυμίζουν το απεχθές πρόσωπο του καπιταλισμού» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ...ΑΔΥΝΑΤΩΝ: «Βεβαίως, οι τράπεζες ως επιχειρήσεις δυναμικές και ανταγωνιστικές, ως "ατμομηχανές" της οικονομίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους, όταν σε όλο τον κόσμο λαμβάνονται μέτρα υποστήριξής τους» (ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως τραπεζοϋπάλληλος, ο Γ. Παναγόπουλος στα ΝΕΑ).

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: «Στην Παγκόσμια Εκθεση Πλούτου 2008 της Merill Lynch αναφέρεται πως ο αριθμός των ατόμων με περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκε πέρυσι κατά 8,8 φτάνοντας τους 103.320» (το ρεπορτάζ στο ΠΟΝΤΙΚΙ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ