Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προστατευτική ασπίδα στην κερδοφορία των τραπεζών

Για το καλό «όλων των Ελλήνων» τα 28 δισ. ευρώ που δίνουν στις τράπεζες.

Δε «χαλαρώνει» η αντιλαϊκή επίθεση, ενώ ετοιμάζονται νέα μέτρα στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (του απεσταλμένου μας).--

Η ασπίδα προστασίας στην κερδοφορία των τραπεζών είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης.

Παράλληλα, δεν πρόκειται να επιτραπεί καμία «χαλάρωση» στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή επίθεση. Αντίθετα, προετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της «εξόδου από την κρίση».

Ο Κ. Καραμανλής με θέρμη υπερασπίστηκε το σχέδιο ύψους 28 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών.

Γενικότερα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και άρα ούτε πρόκειται να τροποποιηθεί ο προϋπολογισμός του 2009 ή να χαλαρώσει η νέα φοροεπιδρομή. Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών για το πού «το πάει» ο πρωθυπουργός, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο των «σιδερένιων» κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, θεωρώντας αδιανόητη οποιαδήποτε χαλάρωσή του.

«Δεν πρέπει να αναμένεται - και δεν πρέπει να γίνει - η ανατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας», τόνισε αναλαμβάνοντας ρόλο θεματοφύλακα του επαχθούς συμφώνου.

Ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη σύνοδο της ΕΕ, ανέφερε ότι οι ηγέτες της ΕΕ ανέλαβαν τη δέσμευση να πάρουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων».

Αναφερόμενος στο «εθνικό πρόγραμμα» αν και εκτίμησε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι «ανθεκτικό και υγιές», ωστόσο υπερασπίστηκε με πάθος τη γενναιόδωρη στήριξή του φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτό γίνεται για το καλό των φορολογουμένων και των αποταμιευτών.

«Αυτή η στήριξη (σ.σ. των τραπεζών) αφορά τον κάθε Ελληνα», ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα επιχειρώντας να εξωραΐσει το ληστρικό ρόλο των τραπεζών.

Σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στην ερώτηση του «Ρ» για το πώς η κυβέρνηση βρίσκει 28 δισ. ευρώ για τις τράπεζες αλλά για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες ο προϋπολογισμός «δεν αντέχει», ο πρωθυπουργός κατέφυγε σε ανυπόστατα επιχειρήματα ότι «δεν είναι στήριξη ούτε σε τράπεζες ούτε σε τραπεζίτες» και ότι «δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός και οι φορολογούμενοι».

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δε δίνει ούτε καν το θλιβερό επίδομα θέρμανσης επειδή δεν αντέχει ο προϋπολογισμός: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια που υπάρχουν δίχως να διακινδυνεύσουμε δημοσιονομικές ισορροπίες» (!), απάντησε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν θα δώσει το επίδομα θέρμανσης.

Αυτό δεν τον εμπόδισε βέβαια να δηλώσει με περίσσιο στόμφο ότι «η αγωνία της κυβέρνησης είναι η πραγματική οικονομία και οι πραγματικοί άνθρωποι»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξαναζεσταίνουν τον εκβιασμό «μέτρα ή χρεοκοπία» (2013-08-14 00:00:00.0)
Τσακίζουν κόκαλα τα μέτρα σε όλα τα κράτη - μέλη (2012-09-12 00:00:00.0)
Αγωνιά για την ...καθυστέρηση στήριξης των τραπεζιτών! (2008-11-08 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστικές... κόντρες (2008-10-18 00:00:00.0)
Επιδιώκει παράταση ανοχής στην αντιλαϊκή πολιτική (2008-10-07 00:00:00.0)
Επίδειξη κοινωνικού κυνισμού (2006-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ