Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Εφαλτήριο αντεπίθεσης Κόμματος και λαϊκού κινήματος

Σε συγκέντρωση μελών και φίλων του Κόμματος στα Ανω Λιόσια μίλησε ο βουλευτής για τις πολιτικές εξελίξεις και τις Θέσεις του Συνεδρίου

Ο Γιάννης Γκιόκας
Ο Γιάννης Γκιόκας
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εξελίχτηκε η συγκέντρωση των ΚΟ Ανω Λιοσίων του ΚΚΕ, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις Θέσεις του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος, με ομιλητή τον βουλευτή Γιάννη Γκιόκα που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Πολλά μέλη τους Κόμματος, φίλοι και εργατόκοσμος της περιοχής των Ανω Λιοσίων συμμετείχαν στη συγκέντρωση και με πλήθος ερωτήσεων και κατάθεση προβληματισμών και απόψεων εγκαινίασαν τον προσυνεδριακό διάλογο που θα εξελιχθεί όλο το αμέσως επόμενο διάστημα και στην περιοχή.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Παναγιώτης Πρωτούλης, εκ μέρους της ΚΟ Ανω Λιοσίων, για να δώσει στη συνέχεια το λόγο στον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος επισήμανε στην αρχή της ομιλίας του ότι: «Για μας το 18ο Συνέδριο, μέσα στις συνθήκες που πραγματοποιείται, με τις εξελίξεις στη διεθνή καπιταλιστική οικονομία, αποκτά πολύ μεγάλη, ξεχωριστή σημασία. Εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι μια ουσιαστική παρέμβαση στις σημερινές εξελίξεις που έχουμε και στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό. Μπορεί να γίνει εφαλτήριο μιας αντεπίθεσης και του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος. Ιδιαίτερα μας απασχολεί σαν Κόμμα η ανάγκη, στις σημερινές συνθήκες που ακόμη περισσότερος κόσμος βλέπει τα αδιέξοδα του σημερινού συστήματος και προβληματίζεται για το μέλλον, να αποκαταστήσουμε το όραμα του σοσιαλισμού».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε, στη συνέχεια, αναλυτικότερα στις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως στις Θέσεις του Συνεδρίου. Καταλήγοντας, επισήμανε ότι το σύνθημα «18ο Συνέδριο αντεπίθεσης του ΚΚΕ» έχει διπλή έννοια: «Απευθύνεται, σημείωσε ειδικότερα, πρώτα στα μέλη και στελέχη του Κόμματος, ώστε να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής πάλης. Να αποκτήσουν οι Κομματικές Οργανώσεις ζωντάνια και ποιότητα στην καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο και ισχυρότερους δεσμούς ιδιαίτερα στις σημερινές απρόβλεπτες εξελίξεις από την κρίση του καπιταλισμού και τις επιπτώσεις στα λαϊκά συμφέροντα. Για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που μπορεί να διαμορφωθούν, για να ανέβει η λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, να υπάρξουν ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας, να μπορέσει το κίνημα να παλέψει από καλύτερες θέσεις».

«Το σύνθημα της αντεπίθεσης, όμως, συμπλήρωσε ο βουλευτής, απευθύνεται και στους φίλους και οπαδούς που δώσαμε μαζί μικρές ή μεγάλες μάχες. Είναι και δική τους ευθύνη να κάνουν αποφασιστικό βήμα, να συστρατευτούν με το ΚΚΕ και στην οργανωμένη πάλη και στο συλλογικό αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας».

Η ομιλία του βουλευτή έγινε αφορμή για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένας ιδιαίτερα πλούσιος διάλογος με ερωτήσεις που αφορούσαν την οικονομική κρίση και τις θέσεις του Κόμματος, τα γκάλοπ, την πολιτική των άλλων κομμάτων, την Κυριακάτικη αργία, το Βατοπέδι κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ