Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Δικαιολογίες άνευ ουσίας για την υπόθεση Βατοπεδίου

Να δικαιολογήσει τις κινήσεις συγκάλυψης της υπόθεσης Βατοπεδίου και να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων επιχείρησε από τις Βρυξέλλες ο Κ. Καραμανλής.

«Εγκλωβίζοντας» σταθερά την υπόθεση στη δικομματική διαμάχη και αποσιωπώντας την ουσία της, ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε με άνεση την αλλαγή της «πάγιας» θέσης του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εμφανιζόμενος ταυτόχρονα ως κυρίαρχος του παιχνιδιού.

«Δεν έχει αλλάξει η θέση μου» για το πότε πρέπει να συστήνεται Εξεταστική Επιτροπή, υποστήριξε, όταν του επισημάνθηκε ότι μέχρι πρόσφατα θεωρούσε την Εξεταστική Επιτροπή συνώνυμο της συγκάλυψης. Ωστόσο, «μετά τα όσα συνέβησαν στο χώρο της Δικαιοσύνης δημιουργήθηκε ένα κλίμα περί συγκάλυψης», είπε, δικαιολογώντας την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή.

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις του «παιχνίδια πρόσκαιρων εντυπώσεων», επισημαίνοντας ότι η σύσταση Προανακριτικής προϋποθέτει να υπάρχουν στοιχεία για διάπραξη ποινικού αδικήματος και μάλιστα να συνδέονται με συγκεκριμένο πρόσωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, δικαιολογώντας την επιλογή του να μην απομακρύνει «προληπτικά» υπουργούς, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στην υπόθεση, είπε ότι δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις. «Με την έκφραση οποιασδήποτε καταγγελίας δε στοιχειοθετείται πολιτική πράξη», αποφάνθηκε.

Αποδοκίμασε ταυτόχρονα τις καταγγελίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Αυτές (σ.σ. τις παρεμβάσεις) τις αποκλείω γιατί βρίσκονται έξω από τις αρχές και τις πρακτικές μου», υποστήριξε, δίχως φυσικά να πείσει.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι οι εκλογές δε βρίσκονται στο πρόγραμμά του, διατηρώντας βέβαια το προνόμιο του να κάνει ανασχηματισμό όποτε το κρίνει. Αισθάνθηκε επίσης την ανάγκη να δηλώσει ότι «αισθάνομαι πολύ ισχυρός», συμπληρώνοντας ότι έχει την ευθύνη να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ξεκαθαρίζουν το κλίμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ