ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Γενάρη 2009
Σελ. /32
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Κάλεσμα διεθνούς δράσης

Μέρα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό να οριστεί η 29η Γενάρη

Ως «μέρα δράσης αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό» σε διεθνές επίπεδο, προτείνει να οριστεί η 29 Γενάρη, η Γραμματεία της Κίνησης για τη Συσπείρωση Καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «με αφορμή τη συνεχιζόμενη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες με την εγκληματική εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας», η Γραμματεία αποφάσισε «να προτείνει σε όλους τους φορείς των καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο την 29 Γενάρη 2009 να οριστεί ως μέρα δράσης αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, με όλους τους καλλιτέχνες να είναι στο δρόμο».

Το κάλεσμα συνοδεύεται από Διακήρυξη την οποία οι καλλιτέχνες, αλλά και το κοινό των διαφόρων παραστάσεων, καλούνται να συνυπογράψουν, ενώ οι υπογραφές θα κατατεθούν στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στην Παλαιστινιακή διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα, στην ΕΕ και τον ΟΗΕ.

Το κείμενο της Διακήρυξης έχει ως εξής: «Μια Γενοκτονία, πρωτοφανούς έκτασης και αγριότητας, εναντίον του πολυβασανισμένου Παλαιστινιακού λαού εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της κατάπληκτης ανθρωπότητας. Η τεράστια πολεμική μηχανή του ισραηλινού κράτους, εξοντώνει συστηματικά, για δεκαετίες τώρα τον Α Ο Π Λ Ο και πεινασμένο λαό της Παλαιστίνης. Τέσσερα εκατομμύρια Παλαιστινίων είναι έγκλειστοι, στο μεγαλύτερο Ναζιστικό στρατόπεδο που έχει γνωρίσει η μεταπολεμική Ιστορία. Οκτακόσια χιλιόμετρα τσιμεντένιας μάντρας με συρματοπλέγματα και ηλεκτροφόρα καλώδια και 650 φυλάκια ελέγχου, μαζί με το εμπάργκο που έχει εφαρμοστεί, εξευτελίζουν καθημερινά και εξαθλιώνουν τον Παλαιστινιακό λαό.

Τα Ισραηλινά SS κάνουν καθημερινά νυχτερινές επιδρομές σε σπίτια Παλαιστινίων και ξεκληρίζουν ολόκληρες οικογένειες, σκοτώνοντας αμάχους ανεξαρτήτως ηλικίας, με μόνη την υποψία ότι μπορεί να συμπαθούν τους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Οι ομαδικές συλλήψεις και οι, εν ψυχρώ, δολοφονίες αμάχων, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και θυμίζουν τα μπλόκα και τις εκτελέσεις αντιποίνων, των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσπαθούν απεγνωσμένα να εξισώσουν τη μεγαλύτερη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Οργάνωση, που λέγεται "Κράτος του Ισραήλ", με τις σποραδικές ενέργειες των ομάδων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτό και μόνο αποκαλύπτει τον οργανωμένο πολιτικό σχεδιασμό των ιμπεριαλιστών, ώστε να μην υπάρξει ποτέ Ενιαίο και Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος και ο Παλαιστινιακός Λαός να σκορπίσει και να χαθεί μέσα στα γειτονικά φιλοαμερικανικά Αραβικά κράτη.

Αυτή την ιστορική στιγμή, ο Παλαιστινιακός Λαός, αναδεικνύεται σε παγκόσμιο σύμβολο του Αγώνα για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

Η μόνη ελπίδα για τον Παλαιστινιακό Λαό, είναι η ενεργή συμπαράσταση των Λαϊκών Κινημάτων.

Ας μη μείνει κανένας αδιάφορος και αμέτοχος σ' αυτήν τη Γενοκτονία που συμβαίνει στη γειτονιά μας και που αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Να σταματήσει αμέσως και χωρίς όρους η επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενιαίο, Ελεύθερο, Βιώσιμο, Ανεξάρτητο, Παλαιστινιακό Κράτος με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διγλωσσία και υποταγή

Παρεμβάσεις της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τη Θεσσαλονίκη

Δυναμικές παρεμβάσεις για τη διγλωσσία της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Παλαιστινιακό, αλλά και τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εγκατάσταση ΝΑΤΟικού επιτελείου, όπλων κι ειδικού εξοπλισμού για βιολογικό, χημικό πόλεμο στη Θεσσαλονίκη, έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Για τη διγλωσσία της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου μπροστά στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος ο Αγάπιος Σαχίνης αναφέρθηκε στη διαφορετική στάση του δημάρχου στην ΚΕΔΚΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. «Στην ΚΕΔΚΕ αποφασίζετε ότι έχουν ευθύνη οι Αμερικάνοι και η ΕΕ και στο Δήμο Θεσσαλονίκης τους ξεχνάτε και λέτε ότι όλοι ίδιοι είναι και τους τσουβαλιάζετε. Αυτό το ψήφισμα βγάλατε κι είστε εκτεθειμένοι πολιτικά μπροστά στο μαχόμενο παλαιστινιακό λαό που χρόνια τώρα αγωνίζεται για πατρίδα» σημείωσε. «Πατάτε σε δύο βάρκες, άλλα ψηφίζετε στην ΚΕΔΚΕ κι άλλα εισηγείστε και σαν πλειοψηφία στην επιτροπή που έβγαλε το ψήφισμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ακολούθησε και η παράταξη ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».

Για την εγκατάσταση ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη, ο Αγάπιος Σαχίνης μετά και την υποτακτική στάση της γαλάζιας διοίκησης αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σημειώνοντας: «Μετά το ευχαριστώ στους Αμερικάνους στην Ελληνική Βουλή, ακούμε το "ευχαριστούμε το ΝΑΤΟ" για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αποχωρώ για το δήμαρχο του ΝΑΤΟ κι όσους σιωπηρά το αποδέχονται». Νωρίτερα μετά την παρέμβαση του Αγ. Σαχίνη για την τοποθέτηση του αρμόδιου υφυπουργού Αμυνας στην επιτροπή της Βουλής σχετικά με τα βιολογικά και χημικά όπλα στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική λειτούργησε ως ιμάντας των όσων έχει πει επίσημα η κυβέρνηση. Ενώ, με κυνισμό παρουσίασε την εγκατάσταση του ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη ως πηγή οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική οικονομία, λέγοντας: «Το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο είναι τεράστιας σημασίας για την πόλη. Οι παράμετροί του είναι πολύ ευεργετικοί. Δεν μπορεί να έχουν 30 πόλεις της Ευρώπης ΝΑΤΟικό Στρατηγείο και η Θεσσαλονίκη να μην έχει. Να γνωρίζετε ότι λόγω του Γ΄ Σώματος Στρατού και του ΝΑΤΟικού επιτελείου έχουμε 4,5 χιλιάδες οικογένειες στρατιωτικών στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλάνε στις άλλες πόλεις να μη φύγει ο στρατός»...

Συνέντευξη Τύπου

Οι θέσεις της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει για την ανάδειξη του προβλήματος και την οργάνωση της αντίδρασης του λαού της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης Αγάπιο Σαχίνη, τη Δευτέρα 19 Γενάρη 2009 στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Βενιζέλου 45 - 2ος όροφος). Στη συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθούν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που χειρίστηκε το θέμα στη Βουλή, και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

ΡΑΔΙΟ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ
To μαύρο κυνήγι

Ο υπέρμετρος ζήλος του στρατού του Ισραήλ θα τους στερήσει την ίδια τους την απόλαυση να σκοτώνουν, αφού σύντομα δε θα έχουν αφήσει ζωντανό Παλαιστίνιο ούτε για δείγμα. Αν επιθυμούν οι Ισραηλινοί να έχει διάρκεια το σαφάρι τους κατά των Αράβων, θα πρέπει να δεχτούν τους όρους που διέπουν το «κυνήγι»! Να μάθουν ν' ακολουθούν τις εποχές με σύνεση, αφήνοντας κατά μέρος τις παρορμήσεις τους. Το χειμώνα το Ισραήλ ας μπει για λίγο στη Συρία να χτυπήσει ό,τι προλάβει. Την άνοιξη ας βρεθεί στα περίχωρα του Λιβάνου, αλλά με προσοχή μετά την ήττα που υπέστη από τη Χεζμπολάχ.

Το θέμα για τον κυνηγό είναι να περνά ο καιρός μέχρι να συναντήσει το επόμενο αγαπημένο του θήραμα από τα «εκτροφεία των Αράβων». Εξάλλου, τα παιδιά του Σάιλοκ δε φημίζονταν ποτέ για τη φαντασία τους. Αυτό ήταν πάντοτε το μεγάλο μειονέκτημα του Ισραήλ.

Το μαύρο κυνήγι έχει φέρει προς το παρόν κέρδη της τάξης των χιλίων νεκρών Παλαιστινίων και αναρίθμητων τραυματιών. Γύρω τους η διεθνής κοινή γνώμη διαμαρτύρεται για να σταματήσει ο πόλεμος. Ποιος πόλεμος; Η μονομερής σφαγή των αμάχων στη Γάζα; Η Αμερική χαϊδεύει το μικρό Ισραήλ σαν το σκυλάκι της, χαρούμενη γιατί κατάφεραν μαζί να κάνουν τη Μέση Ανατολή ένα απέραντο νεκροταφείο, που διαρκώς επεκτείνεται. Οι ηγέτες του Ισραήλ που κολυμπούν με άνεση στο αίμα, δε θ' αργήσουν να πνιγούν μέσα του, παρ' όλο που ακόμα δεν το βλέπουν.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εμπρακτη αλληλεγγύη από τους Συλλόγους Γονέων Μαθητών

Να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των παιδιών της Παλαιστίνης, υιοθετώντας τα, αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά. Και προκειμένου να κάνει πράξη την απόφαση αυτή, φέτος δε θα διοργανώσει εκδήλωση - κόψιμο πίτας και θα διαθέσει τα χρήματα αυτά για την αγορά φαρμάκων.

Παράλληλα, καλεί τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να καταθέσουν χρήματα για την αγορά φαρμάκων, στο λογαριασμό που έχει ανοίξει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στην Εθνική Τράπεζα (αρ. Λογ.11629603975). Καλεί επίσης τους συλλόγους Διδασκόντων να προχωρήσουν στα σχολεία σε «σκέφτομαι και γράφω» ή να ζωγραφίσουν τα παιδιά κάτι σχετικό και τον ερχόμενο μήνα οι εκθέσεις αυτές να παρουσιαστούν σε εκδηλώσεις που θα γίνουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ