Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
Κάλεσμα διεθνούς δράσης

Μέρα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό να οριστεί η 29η Γενάρη

Ως «μέρα δράσης αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό» σε διεθνές επίπεδο, προτείνει να οριστεί η 29 Γενάρη, η Γραμματεία της Κίνησης για τη Συσπείρωση Καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «με αφορμή τη συνεχιζόμενη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες με την εγκληματική εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας», η Γραμματεία αποφάσισε «να προτείνει σε όλους τους φορείς των καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο την 29 Γενάρη 2009 να οριστεί ως μέρα δράσης αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, με όλους τους καλλιτέχνες να είναι στο δρόμο».

Το κάλεσμα συνοδεύεται από Διακήρυξη την οποία οι καλλιτέχνες, αλλά και το κοινό των διαφόρων παραστάσεων, καλούνται να συνυπογράψουν, ενώ οι υπογραφές θα κατατεθούν στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, στην Παλαιστινιακή διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα, στην ΕΕ και τον ΟΗΕ.

Το κείμενο της Διακήρυξης έχει ως εξής: «Μια Γενοκτονία, πρωτοφανούς έκτασης και αγριότητας, εναντίον του πολυβασανισμένου Παλαιστινιακού λαού εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της κατάπληκτης ανθρωπότητας. Η τεράστια πολεμική μηχανή του ισραηλινού κράτους, εξοντώνει συστηματικά, για δεκαετίες τώρα τον Α Ο Π Λ Ο και πεινασμένο λαό της Παλαιστίνης. Τέσσερα εκατομμύρια Παλαιστινίων είναι έγκλειστοι, στο μεγαλύτερο Ναζιστικό στρατόπεδο που έχει γνωρίσει η μεταπολεμική Ιστορία. Οκτακόσια χιλιόμετρα τσιμεντένιας μάντρας με συρματοπλέγματα και ηλεκτροφόρα καλώδια και 650 φυλάκια ελέγχου, μαζί με το εμπάργκο που έχει εφαρμοστεί, εξευτελίζουν καθημερινά και εξαθλιώνουν τον Παλαιστινιακό λαό.

Τα Ισραηλινά SS κάνουν καθημερινά νυχτερινές επιδρομές σε σπίτια Παλαιστινίων και ξεκληρίζουν ολόκληρες οικογένειες, σκοτώνοντας αμάχους ανεξαρτήτως ηλικίας, με μόνη την υποψία ότι μπορεί να συμπαθούν τους μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Οι ομαδικές συλλήψεις και οι, εν ψυχρώ, δολοφονίες αμάχων, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και θυμίζουν τα μπλόκα και τις εκτελέσεις αντιποίνων, των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προσπαθούν απεγνωσμένα να εξισώσουν τη μεγαλύτερη ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Οργάνωση, που λέγεται "Κράτος του Ισραήλ", με τις σποραδικές ενέργειες των ομάδων ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτό και μόνο αποκαλύπτει τον οργανωμένο πολιτικό σχεδιασμό των ιμπεριαλιστών, ώστε να μην υπάρξει ποτέ Ενιαίο και Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος και ο Παλαιστινιακός Λαός να σκορπίσει και να χαθεί μέσα στα γειτονικά φιλοαμερικανικά Αραβικά κράτη.

Αυτή την ιστορική στιγμή, ο Παλαιστινιακός Λαός, αναδεικνύεται σε παγκόσμιο σύμβολο του Αγώνα για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

Η μόνη ελπίδα για τον Παλαιστινιακό Λαό, είναι η ενεργή συμπαράσταση των Λαϊκών Κινημάτων.

Ας μη μείνει κανένας αδιάφορος και αμέτοχος σ' αυτήν τη Γενοκτονία που συμβαίνει στη γειτονιά μας και που αποτελεί το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Να σταματήσει αμέσως και χωρίς όρους η επιδρομή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενιαίο, Ελεύθερο, Βιώσιμο, Ανεξάρτητο, Παλαιστινιακό Κράτος με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ