Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διγλωσσία και υποταγή

Παρεμβάσεις της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τη Θεσσαλονίκη

Δυναμικές παρεμβάσεις για τη διγλωσσία της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Παλαιστινιακό, αλλά και τη συναίνεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εγκατάσταση ΝΑΤΟικού επιτελείου, όπλων κι ειδικού εξοπλισμού για βιολογικό, χημικό πόλεμο στη Θεσσαλονίκη, έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα».

Για τη διγλωσσία της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου μπροστά στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος ο Αγάπιος Σαχίνης αναφέρθηκε στη διαφορετική στάση του δημάρχου στην ΚΕΔΚΕ και στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. «Στην ΚΕΔΚΕ αποφασίζετε ότι έχουν ευθύνη οι Αμερικάνοι και η ΕΕ και στο Δήμο Θεσσαλονίκης τους ξεχνάτε και λέτε ότι όλοι ίδιοι είναι και τους τσουβαλιάζετε. Αυτό το ψήφισμα βγάλατε κι είστε εκτεθειμένοι πολιτικά μπροστά στο μαχόμενο παλαιστινιακό λαό που χρόνια τώρα αγωνίζεται για πατρίδα» σημείωσε. «Πατάτε σε δύο βάρκες, άλλα ψηφίζετε στην ΚΕΔΚΕ κι άλλα εισηγείστε και σαν πλειοψηφία στην επιτροπή που έβγαλε το ψήφισμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ακολούθησε και η παράταξη ΠΑΣΟΚ, όπως και του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ».

Για την εγκατάσταση ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη, ο Αγάπιος Σαχίνης μετά και την υποτακτική στάση της γαλάζιας διοίκησης αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σημειώνοντας: «Μετά το ευχαριστώ στους Αμερικάνους στην Ελληνική Βουλή, ακούμε το "ευχαριστούμε το ΝΑΤΟ" για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αποχωρώ για το δήμαρχο του ΝΑΤΟ κι όσους σιωπηρά το αποδέχονται». Νωρίτερα μετά την παρέμβαση του Αγ. Σαχίνη για την τοποθέτηση του αρμόδιου υφυπουργού Αμυνας στην επιτροπή της Βουλής σχετικά με τα βιολογικά και χημικά όπλα στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική λειτούργησε ως ιμάντας των όσων έχει πει επίσημα η κυβέρνηση. Ενώ, με κυνισμό παρουσίασε την εγκατάσταση του ΝΑΤΟικού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη ως πηγή οικονομικής ανάπτυξης για την τοπική οικονομία, λέγοντας: «Το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο είναι τεράστιας σημασίας για την πόλη. Οι παράμετροί του είναι πολύ ευεργετικοί. Δεν μπορεί να έχουν 30 πόλεις της Ευρώπης ΝΑΤΟικό Στρατηγείο και η Θεσσαλονίκη να μην έχει. Να γνωρίζετε ότι λόγω του Γ΄ Σώματος Στρατού και του ΝΑΤΟικού επιτελείου έχουμε 4,5 χιλιάδες οικογένειες στρατιωτικών στη Θεσσαλονίκη. Παρακαλάνε στις άλλες πόλεις να μη φύγει ο στρατός»...

Συνέντευξη Τύπου

Οι θέσεις της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει για την ανάδειξη του προβλήματος και την οργάνωση της αντίδρασης του λαού της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης Αγάπιο Σαχίνη, τη Δευτέρα 19 Γενάρη 2009 στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Βενιζέλου 45 - 2ος όροφος). Στη συνέντευξη Τύπου θα παραβρεθούν η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, που χειρίστηκε το θέμα στη Βουλή, και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ