Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΡΑΔΙΟ ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ
To μαύρο κυνήγι

Ο υπέρμετρος ζήλος του στρατού του Ισραήλ θα τους στερήσει την ίδια τους την απόλαυση να σκοτώνουν, αφού σύντομα δε θα έχουν αφήσει ζωντανό Παλαιστίνιο ούτε για δείγμα. Αν επιθυμούν οι Ισραηλινοί να έχει διάρκεια το σαφάρι τους κατά των Αράβων, θα πρέπει να δεχτούν τους όρους που διέπουν το «κυνήγι»! Να μάθουν ν' ακολουθούν τις εποχές με σύνεση, αφήνοντας κατά μέρος τις παρορμήσεις τους. Το χειμώνα το Ισραήλ ας μπει για λίγο στη Συρία να χτυπήσει ό,τι προλάβει. Την άνοιξη ας βρεθεί στα περίχωρα του Λιβάνου, αλλά με προσοχή μετά την ήττα που υπέστη από τη Χεζμπολάχ.

Το θέμα για τον κυνηγό είναι να περνά ο καιρός μέχρι να συναντήσει το επόμενο αγαπημένο του θήραμα από τα «εκτροφεία των Αράβων». Εξάλλου, τα παιδιά του Σάιλοκ δε φημίζονταν ποτέ για τη φαντασία τους. Αυτό ήταν πάντοτε το μεγάλο μειονέκτημα του Ισραήλ.

Το μαύρο κυνήγι έχει φέρει προς το παρόν κέρδη της τάξης των χιλίων νεκρών Παλαιστινίων και αναρίθμητων τραυματιών. Γύρω τους η διεθνής κοινή γνώμη διαμαρτύρεται για να σταματήσει ο πόλεμος. Ποιος πόλεμος; Η μονομερής σφαγή των αμάχων στη Γάζα; Η Αμερική χαϊδεύει το μικρό Ισραήλ σαν το σκυλάκι της, χαρούμενη γιατί κατάφεραν μαζί να κάνουν τη Μέση Ανατολή ένα απέραντο νεκροταφείο, που διαρκώς επεκτείνεται. Οι ηγέτες του Ισραήλ που κολυμπούν με άνεση στο αίμα, δε θ' αργήσουν να πνιγούν μέσα του, παρ' όλο που ακόμα δεν το βλέπουν.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ