Σάββατο 17 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Στηρίζει ουσιαστικά το Ισραήλ η Ευρωπαϊκή Ενωση

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής

Την προκλητική στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που με τις αποφάσεις της ουσιαστικά στηρίζει το Ισραήλ στη σφαγή που εξελίσσεται στη Γάζα, κατήγγειλε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, παρεμβαίνοντας σε συζήτηση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής σχετικά με τον προγραμματισμό των εργασιών της για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Ισραήλ, είπε, με την κυνική και απάνθρωπη πολιτική του, βομβαρδίζει ασταμάτητα αμάχους, μικρά παιδιά και τα γραφεία του ΟΗΕ, ενώ η ΕΕ ακολουθεί προκλητική στάση και όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο πίεσης κατά του Ισραήλ αλλά του δίνει και καθεστώς κράτους - μέλους, και μάλιστα προωθεί τον ενιαίο εναέριο χώρο ΕΕ - Ισραήλ, κάτι που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την επιθετικότητά του. Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο δε βρήκε ούτε μια λέξη για να καταδικάσει τη βαρβαρότητα του Ισραήλ.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό της Επιτροπής τόνισε ότι το ΚΚΕ θα ενημερώσει τον ελληνικό λαό και θα προτείνει την οργάνωση της αντίστασής του μπροστά στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση. Ο ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι οι επιτελείς της ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν κατά των λαϊκών κατακτήσεων αφού, όπως αναφέρουν και στα επίσημα κείμενά τους, η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία να προωθηθούν «οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις». Με απλά λόγια, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, βρήκαν τώρα την ευκαιρία να περάσουν ό,τι αντιλαϊκό και αντιδραστικό μέτρο σχεδίαζαν και να ευνοήσουν ακόμα πιο προκλητικά το μεγάλο κεφάλαιο όπως δείχνουν τα διάφορα πακέτα στήριξής του με «ζεστό χρήμα» και με μεγάλα δάνεια.

Σχολιάζοντας τα όσα διάφοροι «ευρωλιγούρηδες» ισχυρίζονται, ότι η ΕΕ αποτελεί την εναλλακτική λύση απέναντι στις ΗΠΑ, είπε ότι τους διαψεύδουν οι ίδιες οι αποφάσεις της ΕΕ, στις οποίες γίνεται λόγος για την ανάγκη στενής συνεργασίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ τόσο στα γενικότερα θέματα όσο και στα Βαλκάνια. Ο Θ. Παφίλης μεταξύ άλλων κατήγγειλε την όξυνση του αντικομμουνισμού στην ΕΕ και την προσπάθεια πλαστογράφησης της Ιστορίας, στην οποία πρωτοστατούν διάφορα στελέχη της, όπως ένας υπουργός της Λετονίας, ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλιά σε ένα μπαρ ντυμένος ως ναζί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική η σύλληψη της 16χρονης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι(2018-01-11 00:00:00.0)
Αμεση απελευθέρωση του Ιρλανδού αγωνιστή Σον Γκάρλαντ(2009-02-06 00:00:00.0)
Προσπάθεια αθώωσης των πραγματικών σφαγέων των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας(2009-01-16 00:00:00.0)
Ισες αποστάσεις και ουσιαστική ανοχή στην ισραηλινή βαρβαρότητα(2009-01-16 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η συμπεριφορά της «ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ AEBE»(2007-05-02 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία της πορτοκαλί κυβέρνησης(2006-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ