Παρασκευή 16 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Προσπάθεια αθώωσης των πραγματικών σφαγέων των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας

Το ΚΚΕ κατήγγειλε το κοινό ψήφισμα

Νέα προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας πραγματοποίησε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτή τη φορά με αφορμή τα γεγονότα στη Σρεμπρένιτσα το 1995. Εγκρίθηκε κοινό ψήφισμα των πολιτικών ομάδων του ΕΛΚ (Χριστιανοδημοκρατών), των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων, της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Πρασίνων Βορείων Χωρών, των Πρασίνων και της Ενωσης των Εθνών και είναι σαφής η προσπάθεια να αποσιωπηθούν ή να μετατεθούν στα θύματα οι ευθύνες για τα εγκλήματα των αμερικανο - ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Υπέρ ψήφισαν 556 μεταξύ αυτών και οι ευρωβουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 9 κατά και 22 αποχές (περιλαμβανομένου του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ).

Κατήγγειλε το ψήφισμα και αποχώρησε το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κατήγγειλε την όλη διαδικασία και αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψηφοφορία, με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος, Θανάση Παφίλη, να αναφέρει χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του ότι «με το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Σρεμπρένιτσα, επιχειρείται ουσιαστικά - όπως και με το αντίστοιχο προηγούμενο - να διαστρεβλωθεί η πραγματική Ιστορία και να αποσιωπηθούν ή να μετατεθούν στα θύματα οι ευθύνες για τα εγκλήματα των αμερικανο-ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο διαμελισμός της χώρας και ο βάρβαρος πόλεμος που εξαπολύθηκε εναντίον της από το NATO, με τη συμμετοχή της ΕΕ».

Οπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «επιχειρείται παράλληλα η ανύψωση του κύρους του ανυπόληπτου στη συνείδηση των λαών αμερικανόπνευστου Ειδικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, με το οποίο οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν να δικάσουν τα θύματά τους και το οποίο ήδη χρησιμοποιήθηκε για τη φυσική εξόντωση του Γιουγκοσλάβου ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς».

Ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι «ο χαρακτηρισμός των γεγονότων της Σρεμπρένιτσα ως το μεγαλύτερο μεταπολεμικό έγκλημα και μάλιστα η πρόταση να καθιερωθεί σχετική ημέρα μνήμης στις χώρες της ΕΕ, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη σοβαρά ερωτηματικά για το τι πραγματικά συνέβη εκεί τότε, αποτελεί χονδροειδή πλαστογράφηση της Ιστορίας, γιατί στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μεταπολεμικό έγκλημα στην Ευρώπη μέχρι σήμερα είναι η σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας από τους αμερικανο - ευρωπαίους ιμπεριαλιστές».

Παράλληλα, σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι οι θύτες προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την Ιστορία και να δικάσουν τα θύματά τους, στη λαϊκή συνείδηση ένοχοι εγκληματίες είναι οι τότε ιμπεριαλιστές ηγέτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, το βάρβαρο πόλεμο με τους βομβαρδισμούς μαιευτηρίων, νοσοκομείων, σχολείων, τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων, τη ρίψη βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου και στείρωσης, την καταστροφή βασικών υποδομών της χώρας και οι οποίοι - όπως είναι γνωστό - κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι ενώ μάλιστα κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να κατέχουν ύπατα αξιώματα».

Κλείνοντας ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «το KKE αρνούμενο να νομιμοποιήσει την υιοθέτηση τέτοιων απαράδεκτων ψηφισμάτων, σε μια στιγμή μάλιστα που όλοι είμαστε μάρτυρες της καθημερινής σφαγής εκατοντάδων μικρών παιδιών και αμάχων στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ με τη στήριξη των ίδιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ματοκύλισαν και το λαό της Γιουγκοσλαβίας, δε συμμετείχε στη σχετική ψηφοφορία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ