ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Εμπρακτη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους

Νέες στάσεις εργασίας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση. Στις πύλες του εργοστασίου θα βρεθεί σήμερα το ΠΑΜΕ

Στις πύλες του «Παπουτσάνη» θα βρεθεί σήμερα αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, μεταφέροντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της επιχείρησης που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για πέμπτη βδομάδα, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αντιπαλεύοντας τις «εθελούσιες» απολύσεις. Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να βρεθούν σήμερα, στις 8 π.μ., έξω από το εργοστάσιο. Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας, σήμερα και αύριο, σε όλες τις βάρδιες.

Ο αγώνας που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο ασκεί σοβαρή πίεση στην εργοδοσία, που έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί με λοκ - άουτ και μη καταβολή δεδουλευμένων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. «Δηλώνουμε ότι η εργοδοσία έχει την κύρια ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Ζητάμε για μια φορά ακόμη να αποσύρει το αίτημα για οικειοθελείς αποχωρήσεις. Να μην προχωρήσει σε καμιά απόλυση. Να ικανοποιήσει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει το σωματείο και να σταματήσει να στέλνει έγγραφες επιπλήξεις στους εργαζόμενους», τονίζει το ψήφισμα της συνέλευσης. «Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτή η τακτική δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Τον αγώνα για την κλαδική Σύμβαση και για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων κλιμακώνουν και οι οικοδόμοι, οι οποίοι, με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας προχωρούν στις 14 Μάη σε πανελλαδική απεργία.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Κορυφώνεται η προετοιμασία για την απεργία και τις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος

Τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι
Τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι
Με εντατικούς ρυθμούς ρίχνονται στη μάχη των προετοιμασιών για την επιτυχία της εργατικής Πρωτομαγιάς και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Τον τόνο της προετοιμασίας δεν τον δίνουν μόνο οι καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στους τόπους δουλειάς, αλλά και οι εκδηλώσεις που σχεδιάζουν για τις αμέσως επόμενες μέρες τα ταξικά συνδικάτα μέσα σε εργοστάσια και καταστήματα, με στόχο να αναδειχτεί το πραγματικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς, να συνδεθεί το μήνυμά της με τους αγώνες στο σήμερα, με την πάλη της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Ηδη το κάθε συνδικάτο παίρνει ιδιαίτερα μέτρα για τη μαζική και προσεγμένη παρουσία του στις προσυγκεντρώσεις και τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση. Στη Θεσσαλονίκη η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Οι προετοιμασίες κορυφώνονται και στη Θεσσαλία, με περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους δουλειάς, όπου ζουν και δρουν οι άνθρωποι του μόχθου. Και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς γίνονται συνεδριάσεις διοικήσεων σωματείων, γενικές συνελεύσεις εργαζομένων και συσκέψεις, όπου παίρνονται αποφάσεις συμμετοχής και καταρτίζεται πρόγραμμα δράσης για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Οι πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έξω από το Δημαρχείο, στα Τρίκαλα στις 10 π.μ. , στην κεντρική πλατεία και στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Παυσίλυπου.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Από αύριο στις κάλπες

Στις 3 Μάη ολοκληρώνονται οι εκλογές

Σοβαρούς αγώνες και κατακτήσεις μετράει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων όλο το προηγούμενο διάστημα
Σοβαρούς αγώνες και κατακτήσεις μετράει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων όλο το προηγούμενο διάστημα
Αύριο Παρασκευή, 24 Απρίλη, ξεκινούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οι αρχαιρεσίες θα ολοκληρωθούν στις 3 Μάη. Κάλπες θα στηθούν όλες τις μέρες στα γραφεία του συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως 10). Οι εμποροϋπάλληλοι θα μπορούν να ψηφίσουν επίσης στο παράρτημα του Συλλόγου στην Καλλιθέα (Θησέως 156, 1ος όροφος) το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Απρίλη αντίστοιχα. Στην Αθήνα, στα γραφεία του σωματείου «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία», (Σωκράτους 51, 5ος όροφος) την Κυριακή 26 Απρίλη. Στη Ν. Ιωνία, (Αγ. Γεωργίου 41 - 1ος όροφος) τη Δευτέρα 27 Απρίλη. Στο Σωματείο της «Μάκρο» (Κηφισού και Πέτρου Ράλλη) τη Τρίτη 28 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι, για να ψηφίσουν, πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑμΕΑ: Κάλεσμα στους γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 17 Μάη 2009 στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος) απευθύνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Η προσωρινή διοικούσα υπογραμμίζει ότι εγκρίθηκε η σύσταση και το καταστατικό του συλλόγου, που αποτελεί μεγάλο βήμα της ενοποίησης της δράσης και του αγώνα των γονέων και κηδεμόνων των ΑμΕΑ για τα δικαιώματα των οικογένειών τους. Καλεί τα μέλη του να διακινήσουν την πρόσκληση και την αίτηση εγγραφής στο περιβάλλον τους, στο θεραπευτήριο, στο ειδικό σχολείο και το χώρο εργασίας.

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Σε μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές της Πανελλήνιας Ενωσης Γεωπόνων ΔΥ (ΠΕΓΔΥ), που θα διεξαχθούν στις κατά τόπους Νομαρχίες στις 28 του Απρίλη, καθώς και στην εκλογοαπολογιστική της συνέλευση, καλεί τους γεωπόνους του Δημοσίου η Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση - Συνεργαζόμενοι. Στην εκλογική της διακήρυξη η ΕΣΑΚ-Σ καλεί τους γεωπόνους να απορρίψουν τις λογικές της συναίνεσης, του συμβιβασμού και των στημένων διαλόγων, που κυριαρχούν στο συνδικαλιστικό κίνημα, να παλέψουν για την προάσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους ως εργαζομένων και επιστημόνων, αλλά και να εναντιωθούν σε κάθε αντιαγροτική Οδηγία και κανονισμό της ΕΕ - συνολικά στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ: Προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη (23/4/2009) από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 π.μ., οι εφημεριδοπώλες της Αθήνας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εφημεριδοπωλών Αθηνών. Προχωρούν σε αυτή την ενέργεια μετά την αλλαγή του τρόπου αμοιβής των εφημεριδοπωλών από τα Πρακτορεία Διανομής Τύπου «ΑΡΓΟΣ ΑΕ» και «ΕΥΡΩΠΗ ΑΕ».

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Τιμούν την 1η του Μάη

Τιμώντας την 1η Μάη και τους νεκρούς της τάξης και του κλάδου τους, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων της Αθήνας πραγματοποιούν εκδήλωση την Τετάρτη 29 του Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους 200 ήρωες κομμουνιστές που οι Γερμανοί εκτέλεσαν στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944. Ανάμεσά τους και οι οικοδόμοι, πρωτοπόροι εργάτες, συνδικαλιστές του κλάδου: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Ζαφείρης Καραντώνης, Γιώργος Πίττακας, Νίκος Πλακοπίτης και Απόστολος Συνοδινός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ