Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Κορυφώνεται η προετοιμασία για την απεργία και τις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος

Τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι
Τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι
Με εντατικούς ρυθμούς ρίχνονται στη μάχη των προετοιμασιών για την επιτυχία της εργατικής Πρωτομαγιάς και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Τον τόνο της προετοιμασίας δεν τον δίνουν μόνο οι καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες στους τόπους δουλειάς, αλλά και οι εκδηλώσεις που σχεδιάζουν για τις αμέσως επόμενες μέρες τα ταξικά συνδικάτα μέσα σε εργοστάσια και καταστήματα, με στόχο να αναδειχτεί το πραγματικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς, να συνδεθεί το μήνυμά της με τους αγώνες στο σήμερα, με την πάλη της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της.

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Ηδη το κάθε συνδικάτο παίρνει ιδιαίτερα μέτρα για τη μαζική και προσεγμένη παρουσία του στις προσυγκεντρώσεις και τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση. Στη Θεσσαλονίκη η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

Οι προετοιμασίες κορυφώνονται και στη Θεσσαλία, με περιοδείες και εξορμήσεις στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους δουλειάς, όπου ζουν και δρουν οι άνθρωποι του μόχθου. Και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς γίνονται συνεδριάσεις διοικήσεων σωματείων, γενικές συνελεύσεις εργαζομένων και συσκέψεις, όπου παίρνονται αποφάσεις συμμετοχής και καταρτίζεται πρόγραμμα δράσης για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Οι πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ θα γίνουν στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έξω από το Δημαρχείο, στα Τρίκαλα στις 10 π.μ. , στην κεντρική πλατεία και στην Καρδίτσα, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Παυσίλυπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ