Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Κουρέλιασαν τις δικαστικές αποφάσεις

Για δεύτερη μέρα χτες συνέχισαν την κατάληψη των Σφαγείων, διεκδικώντας το δικαίωμα στο μεροκάματο

Φωνή αντίστασης και ανυπακοής στην εργοδοτική ασυδοσία, στο όργιο της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας που βίωσαν πρόσφατα στο πετσί τους με τη σύλληψη και την καταδίκη 23 συναδέλφων τους, υψώνουν οι εργαζόμενοι στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου». Για δεύτερη μέρα χτες συνέχισαν την κατάληψη της επιχείρησης με πρωτοβουλία του σωματείου και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα 13 Απρίλη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αγρινίου επέβαλε σε 23 εργαζόμενους της επιχείρησης ποινές φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή, με την κατασκευασμένη κατηγορία περί «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «παράνομης βίας», επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους στη δουλειά. Η εταιρεία πρόσφατα μίσθωσε τα σφαγεία από την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, όμως, παρά τις δεσμεύσεις για παραμονή του προσωπικού, προχώρησε ουσιαστικά σε απολύσεις. Δεν αναγνωρίζει το σωματείο των εκδοροσφαγέων που υπήρχε στα σφαγεία και ζήτησε από αυτούς την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αρνούμενη να εφαρμόσει τη ΣΣΕ.

Σαν απάντηση, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις στο χώρο του σφαγείου, περιφρουρώντας τον αγώνα τους, ο οποίος στις 10 Απρίλη χτυπήθηκε από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Το κατασταλτικό χτύπημα που επεδίωξε η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, στο πνεύμα της εντολής Σανιδά για πάταξη και ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, δε στάθηκε ικανό να λυγίσει το δίκαιο αγώνα τους. Παρά την καταδικαστική απόφαση από την ταξική Δικαιοσύνη, που στόχο είχε να κάμψει την αγωνιστικότητα και να τους εκβιάσει, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, με προωθημένες μάλιστα μορφές πάλης, διεκδικώντας το δικαίωμα στο μεροκάματο.

Σε μια περίοδο όπου γίνεται όλο και πιο έντονη η προσπάθεια της εργοδοσίας και των κομμάτων της να βάλουν στο χέρι και να τρομοκρατήσουν - με τις πλάτες της Δικαιοσύνης - τους εργαζόμενους, ο αγώνας στα «Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου» αποκτά ξεχωριστή σημασία. Δείχνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη, μπορούν να καταστήσουν κενό γράμμα τις κάθε είδους τρομοκρατικές αποφάσεις, μεθοδεύσεις και πρακτικές εκφοβισμού που επιδιώκουν να βάλουν φρένο στη συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή αγανάκτηση, ιδιαίτερα τώρα που βαθαίνει η οικονομική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ