ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
Σελ. /28
Απάντηση με σθένος στους κράχτες του αντικομμουνισμού

Πληθαίνουν οι δραστηριότητες των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα

Δεκάδες εκδηλώσεις ενάντια στους παραχαράκτες της Ιστορίας προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες
Δεκάδες εκδηλώσεις ενάντια στους παραχαράκτες της Ιστορίας προγραμματίζονται τις επόμενες μέρες
Με εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στις πόλεις, σε τόπους μαρτυρίων, φυλακίσεων και εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών αντιφασιστών, οι Οργανώσεις του Κόμματος σε όλη τη χώρα οργανώνουν την αντίσταση του λαού στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία παραχάραξης της Ιστορίας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό.

Κόντρα στην ευρωενωσιακή επιχείρηση ταύτισης του σοσιαλισμού με το φασισμό, που εκδηλώνεται και μέσα από την καθιέρωση από την ΕΕ της 23ης Αυγούστου ως μέρας «μνήμης για τα θύματα ολοκληρωτικών καθεστώτων» και εορτασμού της ανατροπής του σοσιαλισμού, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα ενημερώνουν το λαό για τη στόχευση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας και τον καλούν να πάρει θέση, καθώς είναι χρέος κάθε προοδευτικού ανθρώπου να αντισταθεί στη διαστρέβλωση της Ιστορίας και τον αντικομμουνισμό.

Στην Πελοπόννησο

Στην Πελοπόννησο, το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων - διαδηλώσεων που διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

  • Την Κυριακή 23 του Αυγούστου:

-- Στην Πάτρα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία στα Ψηλά Αλώνια, στον τόπο όπου κρεμάστηκαν 13 ΕΑΜίτες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 9 του Μάη 1944. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Αμαλιάδα, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μπελογιάννη και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Κοσμάς Αλεξίου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας.

-- Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στο μνημείο στο Βράχο της Ακροναυπλίας και στη συνέχεια πορεία στην πόλη, όπου γίνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Κεφαλονιά, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και πορεία στο μνημείο των πεσόντων ΕΠΟΝιτών. Θα μιλήσει ο Σπύρος Φαρακλός, γραμματέας της ΝΕ.

  • Τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου:

-- Στην Καλαμάτα, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στη Φραγκόλιμνα, τόπο μαζικής εκτέλεσης από τους Γερμανούς κατακτητές, και πορεία στην πόλη στο καφενείο «Πάνθεον», όπου το 1946 δολοφονήθηκαν μαζικά ΕΠΟΝίτες από τον γνωστό αρχηγό των Χιτών, Μαγκανά. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Οικονομάκος, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας.

-- Στη Σπάρτη, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία της πόλης και πορεία στις ιστορικές φυλακές της Σπάρτης. Θα μιλήσει ο Δήμος Λεβεντάκης, μέλος της ΝΕ Λακωνίας.

-- Στην Τρίπολη, συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στα δικαστήρια, στο γνωστό «θανατοδικείο» της Τρίπολης μετά την Κατοχή και πορεία στους δρόμους της πόλης. Θα μιλήσει ο Γιάννης Φράγκος, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας.

-- Στην Κόρινθο, συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στο Συνοικισμό, στην πλατεία Ηλιόπουλου, και πορεία στην πόλη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Λάμπας, γραμματέας της ΝΕ Κορινθίας.

  • Την Τρίτη 25 του Αυγούστου:

-- Στη Ζάκυνθο, συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Σολωμού μπροστά στο μνημείο των πεσόντων μαχητών του ΕΛΑΣ και πορεία μέχρι τη Νομαρχία. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κορφιάτης, μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.

Ακόμα, οι Νομαρχιακές Επιτροπές Μεσσηνίας και Αχαΐας του ΚΚΕ προγραμματίζουν περιοδείες - εξορμήσεις στις πόλεις, σε γειτονιές, σε τόπους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας, σε λαϊκές αγορές και πολυκαταστήματα για ενημέρωση και κάλεσμα του λαού και της νεολαίας στις πρωτοβουλίες του Κόμματος για την καταδίκη της αντικομμουνιστικής εκστρατείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία

Η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν:

  • Το Σάββατο 22 του Αυγούστου, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στη Γιουρίτσα προς τιμήν της ιστορικής μάχης που έδωσε ο ΕΛΑΣ στις 10/7/1943 κατά των Γερμανών κατακτητών.
  • Την Κυριακή 23 του Αυγούστου, στις 10 π.μ. στα Καλύβια, προς τιμήν των 56 εκτελεσμένων και 3 κρεμασμένων που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους Γερμανοφασίστες κατακτητές.
  • Την Κυριακή 23 του Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στη Γαβαλού, όπου τα 17 χωριά της Μακρύνειας στις 27-28-29 του Ιούλη 1943 δέχτηκαν βίαιη επίθεση από τα χιτλερικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους.
Στη Θεσσαλία

Τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου προγραμματίζονται:

  • Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στα Τρίκαλα, στις 8 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
  • Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., πορεία από το Δημαρχείο Βόλου στο χώρο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης της ΚΝΕ, στην πλατεία του δημαρχείου της Νέας Ιωνίας.
Σε Μακεδονία και Θράκη

Την Τρίτη 25 του Αυγούστου, οι Κομματικές Οργανώσεις Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ διοργανώνουν μαζικές εξορμήσεις σε Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Εδεσσα και Γιαννιτσά, καθώς και συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις σε:

  • Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο και πορεία προς το Καπνομάγαζο, το οποίο την περίοδο της Κατοχής λειτούργησε ως φυλακή για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.
  • Καβάλα, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στις καφετέριες στην παραλία της πόλης.
  • Σέρρες, στις 8 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας και θα περάσει από τις παλιές φυλακές (σημερινά δικαστήρια), το τότε στρατοδικείο που οι μόνες αποφάσεις του ήταν «εις θάνατον» (γωνία πλατείας ΙΚΑ και Εθνικής Αντίστασης), τον πλάτανο όπου έγινε άνανδρη δολοφονία αγωνιστών, το Β' Κοιμητήριο Σερρών όπου γίνονταν όλες οι εκτελέσεις των καταδικασμένων αγωνιστών από τα στημένα στρατοδικεία.
  • Κατερίνη, στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από το Σιντριβάνι και θα περάσει από το σημείο που ήταν παλιά το κτίριο της Ασφάλειας με κατάληξη και πάλι στο Σιντριβάνι.
Σε άλλες πόλεις

-- Στα Χανιά, την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία του Γαλατά με ομιλητή τον Νίκο Παπαντωνάκη, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής. Η εκδήλωση γίνεται σε μια περιοχή όπου έγιναν μεγάλες μάχες με τους χιτλερικούς κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης και δίπλα βρίσκεται ο Γολγοθάς, τόπος όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι πατριώτες από τους φασίστες.

-- Στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στη Νομαρχία, στο ύψος του πρώην ξενοδοχείου «Πέτρα», στο σημείο όπου έπεσε δολοφονημένος από το εμφυλιοπολεμικό καθεστώς ο κομμουνιστής συνδικαλιστής Χρήστος Χατζηγεωργίου. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Κασαπάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στα Γιάννενα, τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Ρολόι, σύμβολο της αντιφασιστικής αντιστασιακής δράσης της πόλης.

-- Στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα 24 του Αυγούστου στις 8 μ.μ., συγκέντρωση έξω από τις φυλακές, απ' όπου έχουν περάσει στελέχη του κομμουνιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και ο Γραμματέας του Κόμματος Νίκος Ζαχαριάδης.

-- Στη Λευκάδα, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Στη Ρόδο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 8 μ.μ στην Πλατεία Κύπρου.

-- Στο Λαύριο, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση - συναυλία στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

ΜΠΛΟΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Τα πιο διαλεχτά παλικάρια θυσία στον αγώνα

Δεκάδες μέλη του ΚΚΕ ανάμεσα στους εκτελεσμένους. Ξεχωριστός ο ρόλος της ΚΟ Κοκκινιάς τη μέρα του μακελειού

Αφίσα του ΕΑΜ για το Μπλόκο Κοκκινιάς
Αφίσα του ΕΑΜ για το Μπλόκο Κοκκινιάς
Την Κυριακή 23 Αυγούστου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς, που έγινε στις 17 Αυγούστου 1944 από τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργούς τους. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Νίκαιας και οι αντιστασιακές οργανώσεις ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς. Στις 10 π.μ., στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί αντιστασιακών, ομιλία του δημάρχου Νίκαιας και κατάθεση στεφάνων. H εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πορεία στο Κοινοτάφειο του Γ' Νεκροταφείου, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Μπλόκο, σήμερα Παρασκευή στη Μάνδρα του Μπλόκου από τις 5μ.μ. - 12μ. διοργανώνεται Τουρνουά Σκάκι τύπου «active-rapid», ενώ αύριο και μεθαύριο, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» πραγματοποιείται το 17ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (open) (5 μ.μ. - 10 μ.μ.) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ και τον «Φυσιολάτρη».

Στην πρωτοπορία οι κομμουνιστές

Τριακόσιοι δέκα πέντε αγωνιστές εκτελεσμένοι και χιλιάδες άλλοι στα στρατόπεδα συγκέντρωση ήταν ο τραγικός απολογισμός του Μπλόκου της Κοκκινιάς που έγινε πριν 65 χρόνια. Η Παρασκευή 17η Αυγούστου του 1944 έμεινε χαραγμένη βαθιά στη μνήμη της ηρωικής πόλης, που κυκλώθηκε από τα ξημερώματα από Γερμανούς και ταγματασφαλίτες και μάτωνε ολημερίς. Ηρωική και παλικαρίσια η στάση του λαού της Κοκκινιάς, πρωτοπόρα και ατρόμητη η δράση των κομμουνιστών στην πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της 17ης Αυγούστου του 1944, το Γραφείο Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση (με όλους τους κανόνες της συνωμοτικότητας) στο Μοσχάτο, απ' όπου τα μέλη του αντίκρισαν πυκνούς καπνούς προς το μέρος της Κοκκινιάς. Η αντίδραση των στελεχών του ΚΚΕ ήταν άμεση: Στέλνουν στην Κοκκινιά μαυροφορεμένες συντρόφισσες με μωρά στην αγκαλιά, για να μάθουν τι γίνεται. Το μεσημέρι ο υπεύθυνος της περιφρούρησης δίνει εικόνα στο ΓΠ, με ό,τι στοιχεία έχει συλλέξει από τις συντρόφισσες: Μάζεμα όλων των ανδρών στην Οσία Ξένη, βασανισμοί, ομαδικές εκτελέσεις μέσα στη Μάντρα, μάχες στα Αρμένικα...

Τότε ο Γραμματέας της ΚΟΠ γράφει ένα σημείωμα και δίνεται η εντολή μια ηλικιωμένη και μαυροφορεμένη συντρόφισσα να το μεταφέρει στην Κοκκινιά να το παραδώσει στα χέρια του Γραμματέα της Αχτίδας, διαφορετικά να το επιστρέψει πίσω. Το σημείωμα παραδόθηκε και έγραφε:

«Πρώτον. Σύντροφε να χρησιμοποιήσεις όσες περισσότερες γυναίκες μπορείς, μέλη του Κόμματος, μέλη του ΕΑΜ, ΕΠΟΝίτισσες, για να βρίσκονται σε επαφή όσο γίνεται με τον κόσμο.

Δεύτερον. Να συγκεντρώσεις γρήγορα έγκυρο υλικό για ρεπορτάζ στο Ριζοσπάστη, να βρεις τρόπο να το στείλεις στην εφημερίδα. Στόχος είναι στις 18 Αυγούστου ο Ριζοσπάστης να έχει τα γεγονότα της Κοκκινιάς. Ετσι οι προδότες θα καταλάβουν ότι το μόνο που κατάφεραν ήταν να βουτηχτούν στο αίμα των πατριωτών, δεν έκαναν τίποτα, μια τρύπα στο νερό έκαναν (...) το Κόμμα όσο και αν το χτύπησαν στην Κοκκινιά, ζει και ο αγώνας συνεχίζεται. Επίσης υλικό να στείλεις και εδώ στο τυπογραφείο στο Μοσχάτο για το σύντροφο που θα βγάλει την προκήρυξη του ΕΑΜ.

Τρίτον. Μόλις τελειώσει το Μπλόκο όλη ο Κομματική Οργάνωση να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, και μόλις μετρήσει θύματα και τραυματίες, να οργανωθεί χωρίς καθυστέρηση το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα ξεχυθείτε σε όσα σπίτια έχουν νεκρούς θα δώσετε κουράγιο στις οικογένειες θα τις παροτρύνεται για τον αγώνα. (...) Αυτό το καθήκον πέφτει όλο σ' εμάς τους κομμουνιστές. Να οργανωθούν συνεργεία που θα βγουν με τον τηλεβόα, συνεργεία που θα γεμίσουν όλο το βράδυ την Κοκκινιά με συνθήματα, να γραφτεί προκήρυξη της Κομματικής Οργάνωσης Κοκκινιάς και το βράδυ να μοιραστεί πρωί πρωί οι Κοκκινιώτες θα πρέπει ήδη να έχουν ενημέρωση από το Κόμμα, να γίνουν αφίσες με ρολόγια που θα γράφουν την ώρα 12 παρά πέντε και να κολληθούν σε όλη την Κοκκινιά».

Τα καθήκοντα που το ΓΠ της ΚΟΠ ανέθεσε στην Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς είχαν όλα εκπληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της 18ης Αυγούστου! Μετά η Κομματική Οργάνωση της Κοκκινιάς συνεδρίασε για να μετρήσει πόσα κομματικά μέλη είχαν πλέον χαθεί από την Οργανωτική της Κατάσταση. Είκοσι μέλη και στελέχη του ΚΚΕ εκτελέστηκαν στη Μάντρα και στα Αρμένικα. Ανθός πραγματικός, αφού στην πλειοψηφία τους ήταν μόλις 17 - 20 χρόνων...

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο δρόμο για το Γράμμο

Την Κυριακή, στις 11 π.μ., στο «Χάρο Κοτύλης» η κεντρική εκδήλωση

Το μνημείο που έχει στήσει το ΚΚΕ στο «Χάρο Κοτύλης» για να τιμήσει τους μαχητές του ΔΣΕ
Το μνημείο που έχει στήσει το ΚΚΕ στο «Χάρο Κοτύλης» για να τιμήσει τους μαχητές του ΔΣΕ
Το δρόμο για το Γράμμο των Σταυραετών του ΔΣΕ ετοιμάζονται να πάρουν την Κυριακή μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Μακεδονία, για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι Οργανώσεις Μακεδονίας του ΚΚΕ, προς τιμήν του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και ενάντια στην επιχειρούμενη από την ΕΕ προσπάθεια εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11 το πρωί, στην τοποθεσία «Χάρος Κοτύλης» στο Γράμμο. Στη 1 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πάρκο απέναντι από τα ΚΤΕΛ και πορεία στην πόλη της Καστοριάς.

Την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 22 Αυγούστου, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας καλεί το λαό και τη νεολαία στην κάτω πλατεία του Νεστόριου Καστοριάς, όπου θα γίνει εκδήλωση στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ. Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας. Στην κεντρική εκδήλωση, την Κυριακή 23 Αυγούστου, στην τοποθεσία «Χάρος Κοτύλης», στο Γράμμο, καλεί με ανακοίνωσή της και η ΚΟΘ του ΚΚΕ. Για την εκδήλωση, από Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 7 το πρωί από το Αγαλμα Βενιζέλου (πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΚΟΘ του ΚΚΕ 2310.286.546 - 286.580).

ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ «Ρ»
Να φτάσουμε πλατιά στα λαϊκά στρώματα

Με ένθετο βιβλίο το κυριακάτικο φύλλο, στην τιμή των 3 ευρώ

Η ένθετη έκδοση στον κυριακάτικο «Ρ»
Η ένθετη έκδοση στον κυριακάτικο «Ρ»
Στην προετοιμασία της μάχης της εξόρμησης με τον κυριακάτικο «Ρ» ρίχνονται με πείσμα και αποφασιστικότητα οι Κομματικές Οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους, τη νεολαία και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα ο «Ρ», στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσει το Κόμμα κόντρα στην αντικομμουνιστική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών.

Αυτήν την Κυριακή, 23 Αυγούστου, ο «Ρ» κυκλοφορεί με ειδική επανέκδοση του βιβλίου «60 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Επος και Διδάγματα», στην τιμή των 3 ευρώ. Στην ύλη του ίδιου φύλλου περιέχονται ακόμα άρθρα και ρεπορτάζ σχετικά με την προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να γράψει στα μέτρα του την Ιστορία, με ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, σε μια περίοδο μάλιστα που μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της.

Οπως επισημαίνει στον «Ρ» ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ ΚΟΑ του ΚΚΕ, «η εξόρμηση του "Ρ" εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής παρέμβασης που κάνει το Κόμμα ενάντια στον αντικομμουνισμμό. Συνδυάζεται με τη μάχη για την επιτυχία των εκδηλώσεων στις 23 και 24 Αυγούστου και οι κομμουνιστές της Αθήνας έχουν πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε σε γειτονιές - αξιοποιώντας και τη Δευτέρα σε χώρους δουλειάς - και σε άλλους πολυσύχναστους χώρους να φτάσει ο "Ρ" σε πλατιές μάζες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η πολιτική παρέμβαση συνδυάζεται και με την πλούσια πολιτική συζήτηση που ανοίγουν οι κομμουνιστές για την πολιτική επικαιρότητα και τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλει ο λαός για τα άλλα κόμματα, καθώς και για την προβολή της πρότασης εξουσίας του ΚΚΕ».

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Κεντρική συγκέντρωση με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος. Δυο ακόμα εκδηλώσεις την Κυριακή

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται απέναντι στην αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. συγκέντρωση - εκδήλωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ακόμα, στην Αθήνα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις την Κυριακή 23 Αυγούστου:

  • Στις 11 π.μ. εκδήλωση των Οργανώσεων Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ στο μνημείο για τον Σοβιετικό Στρατιώτη του '41-'44 στην Καλλιθέα (Συγγρού και Φιλαρέτου). Στην Καλλιθέα της αντίστασης, που μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησαν το φασισμό Σοβιετικοί μαχητές και έπεσαν νεκροί.
  • Στις 10 π.μ. οι Οργανώσεις της Α' Περιφέρειας Αθήνας τιμούν την προσφορά του Νίκου Ζαχαριάδη, που εκτοπίστηκε στο Νταχάου μαζί με χιλιάδες λαού, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ