ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
Σελ. /24
Στα πύρινα μέτωπα από την πρώτη ώρα οι κομμουνιστές

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστατούν στην οργάνωση της λαϊκής δράσης και συμμετέχουν μαζικά στην πυρόσβεση και στην περιφρούρηση δασικών εκτάσεων

Άνιση μάχη με τις θεόρατες φλόγες

Icon

Άνιση μάχη με τις θεόρατες φλόγες
Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πύρινη λαίλαπα στην Αττική, εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, ακούραστα και με αυτοθυσία ανταποκρίνονται μέρα και νύχτα στο άμεσο κάλεσμα της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Συγκροτώντας ομάδες και παίρνοντας στα χέρια κλαδιά, κουβάδες και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παλεύουν με χιλιάδες ακόμα κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές.

Σε προχτεσινή της ανακοίνωσή, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, η Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ σημείωνε επιτακτικά: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πύρινη λαίλαπα στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Γραμματικό, Βαρνάβας, Μαραθώνας) μεγάλης έκτασης και καταστροφών, δασών, σπιτιών, νοικοκυριών. Είναι ώρα μεγάλης επαγρύπνησης και δράσης.

Η ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ καλεί τις Κομματικές Οργανώσεις και την ΚΝΕ σε ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση. Να συμβάλουν στην κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας, έτσι ώστε να σβήσουν οι φωτιές, να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές και αν είναι δυνατό να προλάβουν την εκδήλωση νέων εμπρησμών. Να απευθυνθούν στα σωματεία, στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους τοπικούς φορείς.

Το χέρι των εμπρηστών, αποθρασυμένο από την πολιτική του δικομματισμού, τα διάφορα συμφέροντα και τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να το εξουδετερώσει. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα του για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών από τους εμπρησμούς, για διεκδίκηση μέτρων πρόληψης υπέρ των δασών και των δασικών εκτάσεων, της γης που είναι εκτεθειμένη στην εμπρηστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης». Χτες, και η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα σε επαγρύπνηση και δράση στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης.

Αμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Κόμματος

Άμεσος ο κίνδυνος του εγκλωβισμού στις φλόγες κάθε ώρα

Eurokinissi

Άμεσος ο κίνδυνος του εγκλωβισμού στις φλόγες κάθε ώρα
Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο καθήκον τους, μαζική παρουσία στα μέτωπα των πυρκαγιών είχαν και έχουν οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συμμετέχουν στην πυρόσβεση μαζί με τους χιλιάδες άλλους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία να τεθούν σε εγρήγορση και συλλογικά να δραστηριοποιηθούν με επικεφαλής τα εργατικά σωματεία, τις αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις, τις άλλες συλλογικές ομάδες και κινήσεις και να απαιτήσουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση τον αναγκαίο εξοπλισμό για να πάρουν μέρος στην κατάσβεση και στην προστασία των δασών και των οικισμών.

Το Σάββατο, μέλη και φίλοι του Κόμματος πήραν μέρος στην πυρόσβεση πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί σε σπίτια στην περιοχή της Οινόης, ενώ άλλη μια ομάδα συμμετείχε στην πυρόσβεση σπιτιών στο Διόνυσο. Ολη τη νύχτα του Σαββάτου ήταν σε επιφυλακή ομάδες στη Νέα Μάκρη, στην Ανθούσα, στην Πεντέλη, στο Πικέρμι και στην Παλλήνη, ενώ άλλη μια ομάδα ήταν σε επιφυλακή σε Κάτω Σούλι και Μαραθώνα.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής πέντε ομάδες δραστηριοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές για την κατάσβεση πυρκαγιών κυρίως σε σπίτια. Συγκεκριμένα, ομάδα με επικεφαλής το Γ. Ξιπόλητο, γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων του ΚΚΕ, πήρε μέρος στην πυρόσβεση πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε σπίτια στις περιοχές Ανθούσα και Πικέρμι. Αλλη μια ομάδα με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα βρέθηκε στο Κάτω Σούλι και στο Μαραθώνα. Χθες το μεσημέρι, ομάδα πήρε μέρος στην κατάσβεση στο Γέρακα. Σε επιφυλακή και συμμετοχή στην πυρόσβεση πυρκαγιών σε σπίτια βρίσκονται από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα ομάδες μελών και οπαδών του ΚΚΕ στη Ραφήνα, στο Γέρακα, στο Ν. Βουτζά και στην Πεντέλη.

Από τις προσπάθειες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής να σβήσουν τις φωτιές

Eurokinissi

Από τις προσπάθειες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής να σβήσουν τις φωτιές
Στη μάχη της πυρόσβεσης μπήκαν χτες οι οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ που συμμετείχαν με τη συγκρότηση κλιμακίων τόσο στην κατάσβεση πυρκαγιών όσο και στην περιφρούρηση δασικών εκτάσεων και πάρκων στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, χτες το μεσημέρι, κλιμάκιο της Νότιας Αχτίδας της ΚΟΑ συμμετείχε στη διαδικασία πυρόσβεσης στην Πεντέλη. Κλιμάκιο της Βορειοδυτικής Αχτίδας περιφρουρεί το άλσος της Φιλαδέλφειας και κλιμάκια της βορειοανατολικής Αχτίδας προχώρησαν σε περιφρούρηση της ρεματιάς Χαλανδρίου, καθώς και σημείων στον Υμηττό και στα Βριλήσσια.

Τρία κλιμάκια της Δυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ περιφρουρούν το Αλσίλιο Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον και τον προφήτη Ηλία στο Καματερό. Αντίστοιχα, κλιμάκια της Νοτιοδυτικής Αχτίδας περιφρουρούν το Δάσος Χαϊδαρίου, το Δαφνί και το Ποικίλο Ορος στο Αιγάλεω, ενώ κλιμάκιο της Ανατολικής Αχτίδας συμμετείχε στην περιφρούρηση του Υμηττού στο πυροφυλάκιο Καισαριανής. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στα άλλα πύρινα μέτωπα εκτός Αττικής.

Προσάναμμα η εμπορευματοποίηση της γης

Στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, πέρα από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βρέθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στελέχη του Κόμματος. Από το Σάββατο το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Σπύρο Χαλβατζή και το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, βρέθηκε στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει την Ανατολική Αττική.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε τους μεγάλους κινδύνους για τα τελευταία δάση της Αττικής, για κατοικημένες περιοχές ακόμα και για ανθρώπινες ζωές. Με παρεμβάσεις προς τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής ζήτησε να εξαντλήσουν τις προσπάθειές τους και απαίτησε από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει άμεσα τα όποια μέσα διαθέτει για να αποτραπούν οι μεγάλοι κίνδυνοι και να περιοριστούν οι ζημιές. Για μια ακόμα φορά διαπίστωσαν και κατήγγειλαν τις εγκληματικές ελλείψεις σε υποδομές πυροπροστασίας, την άναρχη δόμηση που δημιουργεί και αναπαράγει η εμπορευματοποίηση της γης.

Από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα και το Γραμματικό ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε: «Η εμπορευματοποίηση της γης, η δασοκτόνα πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη βασική αιτία, είναι το προσάναμμα για τους καταπατητές, για τους δολιοφθορείς, για τους εργολάβους, για όλους αυτούς οι οποίοι λεηλατούν την ελληνική γη. Είναι η πολιτική της ΕΕ, είναι η πολιτική η οποία καταστρέφει το περιβάλλον, καταστρέφει τη ζωή των εργαζομένων.

Εμείς, για άλλη μια φορά, καταγγέλλουμε αυτά που είχαμε καταγγείλει και προηγούμενα και είχαμε συζήτηση και με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος: Για την ανάγκη κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων πυροσβεστών, για την έλλειψη υποδομής, για την αδιαφορία. Αδιαφορία όλων των αστικών δυνάμεων, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καταστρέφουν το περιβάλλον, καταστρέφουν τη ζωή, καταστρέφουν την περιουσία των ανθρώπων στο όνομα του κέρδους. Αυτή είναι η αιτία και χρειάζεται ο λαός να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τα πάντα και γι' αυτή τη συγκεκριμένη καταστροφή».

Παρεμβάσεις για τις φωτιές σε Εύβοια και Σκύρο

Περιοδείες και ουσιαστικές παρεμβάσεις πραγματοποιούν από το Σάββατο κλιμάκια του ΚΚΕ

Από τις προσπάθειες των πυροσβεστών στην περιοχή της Καρύστου

Eurokinissi

Από τις προσπάθειες των πυροσβεστών στην περιοχή της Καρύστου
Στα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια και τη Σκύρο βρέθηκαν χτες στελέχη του ΚΚΕ. Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, είχαν το Σάββατο σειρά επαφών με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και νομαρχιακούς παράγοντες, ζητώντας την έγκαιρη αποστολή ενισχύσεων και μέσων για την κατάσβεση των δυο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη Σκύρο, στις θέσεις Ασπούς και Μέγκλου. Χτες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο και τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, βρέθηκαν στην Εύβοια, στην περιοχή Πλατανιστό, Μετόχι και Μπούρο, όπου μαίνονταν επίσης πυρκαγιές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «902», ο Γ. Μαρίνος σημείωσε: «Και εδώ στην Εύβοια και παρά τις προειδοποιήσεις, μέτρα δεν έχουν παρθεί. Και αυτό εκδηλώνεται σήμερα και με τους ισχυρούς και σφοδρούς ανέμους. Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πάνω από αυτό που έχει εμφανιστεί μέσα από την ειδησεογραφία. Και το σοβαρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ουσιαστικός σχεδιασμός, ούτε προσωπικό, ούτε μέσα.

Είναι μια πολιτική η οποία, όπως γεννάει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, γεννάει και αυτό το χάλι που εκδηλώνεται κάθε φορά όταν έχει πυρκαγιά. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Και εδώ χρειάζεται πραγματικά να καταλογιστούν ευθύνες και να σκεφτεί ο λαός σοβαρά όσον αφορά τα συμπεράσματα που βγαίνουν γιατί μετά από τόσα χρόνια διακυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρατηρείται αυτό το χάλι. Ξέρουμε την αυτοθυσία των πυροσβεστών, αλλά εδώ δεν επαρκεί. Αυτό δείχνει το αποτέλεσμα και δεν επαρκεί για όλους τους τομείς: Είτε αφορά την πρόληψη, είτε αφορά το θέμα της πυρόσβεσης. Και αυτό έχει σχέση με επιτελικό σχέδιο, έχει σχέση με εξοπλισμό, με μέσα, με ανθρώπους, με αντιμετώπιση των ελλείψεων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί σήμερα πίσω από το δάχτυλό του».

Στη Σκύρο

Χτες, ο Γιώργος Μαυρίκος μετέβη στη Σκύρο, όπου μαινόταν η φωτιά στην πευκόφυτη περιοχή Ασπούς και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας και τον επικεφαλής των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Ακόμα, χτες το βράδυ μίλησε σε σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού στο Δημαρχείο για το θέμα της πυρκαγιάς και των συνεπειών της. Οπως σημείωσε, μιλώντας στον «Ρ» ο Γ. Μαυρίκος, «απαιτούμε αμέσως να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τις ζημιές που έπαθαν από την καταστροφική πυρκαγιά και να δοθούν άμεσα ενισχύσεις για το νησί που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα για δεύτερη φορά πλήττεται από εμπρησμό».

Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΚΚΕ και μετά από τηλεφωνική του συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών, προγραμματίστηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των κατοίκων του νησιού με τον υπουργό Εσωτερικών την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και οι συνέπειες από την πυρκαγιά, καθώς και τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στρατηγική αναγκαιότητα ο κεντρικός σχεδιασμός

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα, που καταγράφηκαν σε ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007

Από την πρώτη στιγμή των μεγάλων και καταστροφικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι του 2007 σε όλη τη χώρα, με τραγικές συνέπειες, δεκάδες νεκρούς και στρέμματα καμένης γης, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε απευθύνει κάλεσμα σε λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την κατάσβεση των πυρκαγιών και την πρόληψη εκδήλωσης νέων. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα πρωτοστάτησαν στη λαϊκή οργάνωση της κατάσβεσης των πυρκαγιών και μαζί με το λαό βρέθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας όπου εκδηλώθηκαν πύρινα μέτωπα.

Στις 27 Αυγούστου 2007, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, είχε επισημάνει τις κύριες αιτίες της τραγωδίας που έζησε ο λαός και καλούσε σε «συνέχιση της λαϊκής κινητοποίησης για ουσιαστικά μέτρα υπέρ των πληγέντων, την προστασία των δασών και της γης από την εμπρηστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης». Ταυτόχρονα, καλούσε «και πάλι τις χιλιάδες μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και προσέτρεξαν να συνεισφέρουν με ό,τι μέσα διέθεταν στη δασοπυρόσβεση και στην περιφρούρηση των δασών, να συνεχίσουν την κινητοποίηση και επαγρύπνησή τους δίπλα στο λαό».

Επείγοντα πολιτικά μέτρα

Στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος καταγράφονται, ανάμεσα σε άλλα, οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ για τα επείγοντα πολιτικά μέτρα που απαιτούνται καθώς και για τα άμεσα μέτρα υπέρ των πληγέντων και τα βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση των εμπρησμών.

Μεταξύ των επειγόντων πολιτικών μέτρων πρότεινε:

  • Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων στα βουνά και τα δάση.
  • Ακύρωση των αποφάσεων για μεγάλα έργα που δεσμεύουν ελεύθερη γη.

Ακόμα, ως βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση εμπρησμών, ανάμεσα σε άλλα, πρότεινε:

-- Ενίσχυση των δυνάμεων υποδομής και μηχανικών μέσων πυροπροστασίας.

-- Ενίσχυση του δυναμικού και υποδομής του δημοσίου τομέα Υγείας για την προστασία της δημόσιας Υγείας σε περίπτωση μαζικής καταστροφής.

Το ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος είχε καλέσει το λαό να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα, τονίζοντας: «Για μια ακόμη φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο αποδείχθηκε η ταξική βαρβαρότητα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος, στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια. Το σύνολο των εξελίξεων αναδεικνύει τη στρατηγική αναγκαιότητα του κεντρικού σχεδιασμού, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες στον αντίποδα της πολιτικής του δικομματισμού που υπηρετεί πολύμορφα την κερδοφορία».

Οργανωμένο σχέδιο

Στην ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, υπογραμμιζόταν: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν οργανωμένο σχεδιασμό, είτε αυτός υπήρξε εξ αρχής είτε διαμορφώθηκε στην πορεία. Κέρδη από τους εμπρησμούς, πριν απ' όλα, έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που τις ορέξεις τους ανοίγει η πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης. Οι δρόμοι του πετρελαίου είναι ματωμένοι, οι δρόμοι των φιλέτων στη γη είναι καμένοι».

Ακόμα, επισήμαινε ότι «ο πύρινος εφιάλτης δεν προέκυψε ξαφνικά. Διαμορφώθηκε εδώ και χρόνια από σειρά αντιδασικών νόμων και μέτρων που έλαβαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το δρόμο για να περάσει τον άνοιξε η πολιτική που εμπορευματοποιεί τα δάση, όπως και τα άλλα κοινωνικά αγαθά, που επιβραβεύει τους καταπατητές, που υποβαθμίζει την πρόληψη και δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις σε μέσα και υποδομές των μηχανισμών κατάσβεσης και δασοπροστασίας, με αποκορύφωμα την περίοδο αυτή την ετοιμαζόμενη συνταγματική αναθεώρηση που κάνει ακόμα χειρότερο το άρθρο 24 της συνταγματικής αναθεώρησης του ΠΑΣΟΚ». Και υπογράμμιζε ότι «όπως και στα ζητήματα του Ασφαλιστικού, της Παιδείας, των μισθών κ.λπ., έτσι και στο ζήτημα των δασών και ευρύτερα του περιβάλλοντος αποδεικνύεται πως είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό η πολιτική που υπηρετεί και θεωρεί εθνικό στόχο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί σε διαρκή επαγρύπνιση

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία και να απαιτήσουν έκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Η κατάσταση από την πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική ήταν και παραμένει επικίνδυνη και για τους δήμους της Αθήνας. Η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία αποδείχτηκαν, για μια ακόμη φορά, ανεπαρκείς και αδύναμες να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά. Καλούμε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, τους Δήμους και τη Νομαρχία να εξασφαλιστεί με έκτακτα μέτρα όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Καλούμε τους δήμους, άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, να λάβουν μέτρα προστασίας και περιφρούρησης των εναπομείναντων δασών και ορεινών όγκων της Αττικής και των μεγάλων πάρκων της Αθήνας. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι αποφασισμένες να συμβάλουν στην περιφρούρησή τους. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Οσο συνεχίζεται η πολιτική που εμπορευματοποιεί τα δάση και τη γη, τα δάση θα βρίσκονται στο στόχαστρο κάθε λογής κερδοσκόπων. Οσο συνεχίζεται η πολιτική που ενισχύει και στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι αδύναμες ή ανύπαρκτες οι υποδομές και τα μέσα για την προστασία των δασών, της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ