Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί σε διαρκή επαγρύπνιση

Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία

Με χτεσινή της ανακοίνωση, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία και να απαιτήσουν έκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται:

«Η κατάσταση από την πύρινη λαίλαπα στη βορειοανατολική Αττική ήταν και παραμένει επικίνδυνη και για τους δήμους της Αθήνας. Η πυρασφάλεια και η πυροπροστασία αποδείχτηκαν, για μια ακόμη φορά, ανεπαρκείς και αδύναμες να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά. Καλούμε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της λαϊκής παρέμβασης για πυροπροστασία. Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση, τους Δήμους και τη Νομαρχία να εξασφαλιστεί με έκτακτα μέτρα όλος ο αναγκαίος εξοπλισμός για να συμβάλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Καλούμε τους δήμους, άμεσα και χωρίς καθυστέρηση, να λάβουν μέτρα προστασίας και περιφρούρησης των εναπομείναντων δασών και ορεινών όγκων της Αττικής και των μεγάλων πάρκων της Αθήνας. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι αποφασισμένες να συμβάλουν στην περιφρούρησή τους. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα. Οσο συνεχίζεται η πολιτική που εμπορευματοποιεί τα δάση και τη γη, τα δάση θα βρίσκονται στο στόχαστρο κάθε λογής κερδοσκόπων. Οσο συνεχίζεται η πολιτική που ενισχύει και στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι αδύναμες ή ανύπαρκτες οι υποδομές και τα μέσα για την προστασία των δασών, της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ