Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στα πύρινα μέτωπα από την πρώτη ώρα οι κομμουνιστές

Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστατούν στην οργάνωση της λαϊκής δράσης και συμμετέχουν μαζικά στην πυρόσβεση και στην περιφρούρηση δασικών εκτάσεων

Άνιση μάχη με τις θεόρατες φλόγες

Icon

Άνιση μάχη με τις θεόρατες φλόγες
Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πύρινη λαίλαπα στην Αττική, εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, ακούραστα και με αυτοθυσία ανταποκρίνονται μέρα και νύχτα στο άμεσο κάλεσμα της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Συγκροτώντας ομάδες και παίρνοντας στα χέρια κλαδιά, κουβάδες και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παλεύουν με χιλιάδες ακόμα κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές.

Σε προχτεσινή της ανακοίνωσή, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, η Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ σημείωνε επιτακτικά: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πύρινη λαίλαπα στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Γραμματικό, Βαρνάβας, Μαραθώνας) μεγάλης έκτασης και καταστροφών, δασών, σπιτιών, νοικοκυριών. Είναι ώρα μεγάλης επαγρύπνησης και δράσης.

Η ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ καλεί τις Κομματικές Οργανώσεις και την ΚΝΕ σε ετοιμότητα και άμεση κινητοποίηση. Να συμβάλουν στην κινητοποίηση του λαού και της νεολαίας, έτσι ώστε να σβήσουν οι φωτιές, να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικημένες περιοχές και αν είναι δυνατό να προλάβουν την εκδήλωση νέων εμπρησμών. Να απευθυνθούν στα σωματεία, στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους τοπικούς φορείς.

Το χέρι των εμπρηστών, αποθρασυμένο από την πολιτική του δικομματισμού, τα διάφορα συμφέροντα και τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού, μόνο η λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να το εξουδετερώσει. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα του για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών από τους εμπρησμούς, για διεκδίκηση μέτρων πρόληψης υπέρ των δασών και των δασικών εκτάσεων, της γης που είναι εκτεθειμένη στην εμπρηστική πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης». Χτες, και η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα σε επαγρύπνηση και δράση στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης.

Αμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του Κόμματος

Άμεσος ο κίνδυνος του εγκλωβισμού στις φλόγες κάθε ώρα

Eurokinissi

Άμεσος ο κίνδυνος του εγκλωβισμού στις φλόγες κάθε ώρα
Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο καθήκον τους, μαζική παρουσία στα μέτωπα των πυρκαγιών είχαν και έχουν οι Οργανώσεις Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συμμετέχουν στην πυρόσβεση μαζί με τους χιλιάδες άλλους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καλώντας τους εργαζόμενους, τη νεολαία να τεθούν σε εγρήγορση και συλλογικά να δραστηριοποιηθούν με επικεφαλής τα εργατικά σωματεία, τις αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις, τις άλλες συλλογικές ομάδες και κινήσεις και να απαιτήσουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση τον αναγκαίο εξοπλισμό για να πάρουν μέρος στην κατάσβεση και στην προστασία των δασών και των οικισμών.

Το Σάββατο, μέλη και φίλοι του Κόμματος πήραν μέρος στην πυρόσβεση πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί σε σπίτια στην περιοχή της Οινόης, ενώ άλλη μια ομάδα συμμετείχε στην πυρόσβεση σπιτιών στο Διόνυσο. Ολη τη νύχτα του Σαββάτου ήταν σε επιφυλακή ομάδες στη Νέα Μάκρη, στην Ανθούσα, στην Πεντέλη, στο Πικέρμι και στην Παλλήνη, ενώ άλλη μια ομάδα ήταν σε επιφυλακή σε Κάτω Σούλι και Μαραθώνα.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής πέντε ομάδες δραστηριοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές για την κατάσβεση πυρκαγιών κυρίως σε σπίτια. Συγκεκριμένα, ομάδα με επικεφαλής το Γ. Ξιπόλητο, γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων του ΚΚΕ, πήρε μέρος στην πυρόσβεση πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε σπίτια στις περιοχές Ανθούσα και Πικέρμι. Αλλη μια ομάδα με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα βρέθηκε στο Κάτω Σούλι και στο Μαραθώνα. Χθες το μεσημέρι, ομάδα πήρε μέρος στην κατάσβεση στο Γέρακα. Σε επιφυλακή και συμμετοχή στην πυρόσβεση πυρκαγιών σε σπίτια βρίσκονται από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα ομάδες μελών και οπαδών του ΚΚΕ στη Ραφήνα, στο Γέρακα, στο Ν. Βουτζά και στην Πεντέλη.

Από τις προσπάθειες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής να σβήσουν τις φωτιές

Eurokinissi

Από τις προσπάθειες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής να σβήσουν τις φωτιές
Στη μάχη της πυρόσβεσης μπήκαν χτες οι οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ που συμμετείχαν με τη συγκρότηση κλιμακίων τόσο στην κατάσβεση πυρκαγιών όσο και στην περιφρούρηση δασικών εκτάσεων και πάρκων στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, χτες το μεσημέρι, κλιμάκιο της Νότιας Αχτίδας της ΚΟΑ συμμετείχε στη διαδικασία πυρόσβεσης στην Πεντέλη. Κλιμάκιο της Βορειοδυτικής Αχτίδας περιφρουρεί το άλσος της Φιλαδέλφειας και κλιμάκια της βορειοανατολικής Αχτίδας προχώρησαν σε περιφρούρηση της ρεματιάς Χαλανδρίου, καθώς και σημείων στον Υμηττό και στα Βριλήσσια.

Τρία κλιμάκια της Δυτικής Αχτίδας της ΚΟΑ περιφρουρούν το Αλσίλιο Αγίου Δημητρίου στην Πετρούπολη, το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον και τον προφήτη Ηλία στο Καματερό. Αντίστοιχα, κλιμάκια της Νοτιοδυτικής Αχτίδας περιφρουρούν το Δάσος Χαϊδαρίου, το Δαφνί και το Ποικίλο Ορος στο Αιγάλεω, ενώ κλιμάκιο της Ανατολικής Αχτίδας συμμετείχε στην περιφρούρηση του Υμηττού στο πυροφυλάκιο Καισαριανής. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στα άλλα πύρινα μέτωπα εκτός Αττικής.

Προσάναμμα η εμπορευματοποίηση της γης

Στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, πέρα από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, βρέθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στελέχη του Κόμματος. Από το Σάββατο το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Σπύρο Χαλβατζή και το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, βρέθηκε στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει την Ανατολική Αττική.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαπίστωσε τους μεγάλους κινδύνους για τα τελευταία δάση της Αττικής, για κατοικημένες περιοχές ακόμα και για ανθρώπινες ζωές. Με παρεμβάσεις προς τους αξιωματούχους της Πυροσβεστικής ζήτησε να εξαντλήσουν τις προσπάθειές τους και απαίτησε από την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει άμεσα τα όποια μέσα διαθέτει για να αποτραπούν οι μεγάλοι κίνδυνοι και να περιοριστούν οι ζημιές. Για μια ακόμα φορά διαπίστωσαν και κατήγγειλαν τις εγκληματικές ελλείψεις σε υποδομές πυροπροστασίας, την άναρχη δόμηση που δημιουργεί και αναπαράγει η εμπορευματοποίηση της γης.

Από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Βαρνάβα και το Γραμματικό ο Σπύρος Χαλβατζής δήλωσε: «Η εμπορευματοποίηση της γης, η δασοκτόνα πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη βασική αιτία, είναι το προσάναμμα για τους καταπατητές, για τους δολιοφθορείς, για τους εργολάβους, για όλους αυτούς οι οποίοι λεηλατούν την ελληνική γη. Είναι η πολιτική της ΕΕ, είναι η πολιτική η οποία καταστρέφει το περιβάλλον, καταστρέφει τη ζωή των εργαζομένων.

Εμείς, για άλλη μια φορά, καταγγέλλουμε αυτά που είχαμε καταγγείλει και προηγούμενα και είχαμε συζήτηση και με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος: Για την ανάγκη κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων πυροσβεστών, για την έλλειψη υποδομής, για την αδιαφορία. Αδιαφορία όλων των αστικών δυνάμεων, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Καταστρέφουν το περιβάλλον, καταστρέφουν τη ζωή, καταστρέφουν την περιουσία των ανθρώπων στο όνομα του κέρδους. Αυτή είναι η αιτία και χρειάζεται ο λαός να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τα πάντα και γι' αυτή τη συγκεκριμένη καταστροφή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ