Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΥΒΟΙΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ

Eurokinissi

Χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών - κυρίως ελαιώνες - ποιμνιοστάσια, ζώα κ.λπ. έγιναν στάχτη από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται από προχτές το μεσημέρι σε τρεις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Εύβοια σε δύο περιοχές, στη Σκύρο και στην Κάρυστο και στη Βοιωτία στο δήμο Πλαταιών, στους οικισμούς Λιβαδόστρα του δημοτικού διαμερίσματος Λεύκτρων και στον Αγιο Βασίλειο.

Η πυρκαγιά στην Κάρυστο, που ξέσπασε το Σάββατο το μεσημέρι από την περιοχή Πλατανιστός, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών, έφτασε μέχρι το Μπούρο (οικισμός), έκαψε ό,τι βρήκε στο διάβα της από ελαιώνες, δασική έκταση, ενώ κινδύνεψαν και σπίτια και χτες, με την αλλαγή φοράς του ανέμου ξαναγύρισε προς το σημείο αφετηρίας της.

Στη Σκύρο, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή «Ασπούς» σκαρφάλωσε στο βουνό καίγοντας πευκοδάσος. Οπως κατήγγειλαν κάτοικοι, ενώ κλιμάκιο πυροσβεστών από τη Λαμία περίμενε από το Σάββατο το μεσημέρι στο λιμάνι της Κύμης, για να περάσει στη Σκύρο, το τοπικό πλοίο «Αχιλλέας» δεν πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο.

Εν τω μεταξύ, μία άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή «Αχερούνες», κοντά σε κατοικημένη περιοχή - και προς στιγμήν κινδύνεψαν κατοικίες - τέθηκε υπό έλεγχο από προχτές το βράδυ.

Στη Βοιωτία, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 το πρωί του Σαββάτου στη Λιβαδόστρα του δημοτικού διαμερίσματος Λεύκτρων του δήμου Πλαταιών, πέρασε στον οικισμό Αγιος Βασίλειος καίγοντας ελαιώνα και δασική έκταση στα όρη Κορομήλι και Κιθαιρώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ