Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ

Eurokinissi

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στον Μαραθώνα. Οι φλόγες μάλιστα έφτασαν μέχρι την περιοχή Αύρα, αργά χθες το βράδυ, τμήμα της οποίας εκκενώθηκε. Ολη η περιοχή, από τη Λίμνη μέχρι και τα όρια της πόλης, έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Χτες το μεσημέρι, απειλήθηκαν σπίτια, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, λόγω μεγάλης αναζωπύρωσης. Φλόγες ξεπρόβαλαν ξανά στο Καλέτζι, χτες το απόγευμα βγάζοντας τους κατοίκους ξανά στο δρόμο, όπως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής που απείλησαν σπίτια της περιοχής και έκαψαν δασικές εκτάσεις. Ιδια κατάσταση στο Ανω και το Κάτω Σούλι, που κάτοικοι είδαν την πύρινη λαίλαπα να περνά από τις αυλές των σπιτιών τους.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η φωτιά έφτασε στο Κάτω Σούλι και απείλησε το πευκοδάσος του Σχινιά. Αντίθετα, πολλά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα υπέστησαν ζημιές στην Πάντειο Πολιτεία όπως επίσης κινδύνεψαν θερμοκήπια, καλλιέργειες και φυτώρια. Από την άλλη, στο Ανω Σούλι, οι φλόγες απειλούσαν το χωριό, καταστρέφοντας σπίτια και εκτάσεις με ελιές ανά διαστήματα, με κατοίκους και πυροσβέστες να παλεύουν σχεδόν όλο το 24ωρο με τις αναζωπυρώσεις.

Ενα από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, πέρασε από την περιοχή του Βρανά, κάτω από το ελικοδρόμιο του Πολεμικού Ναυτικού. Θερμοκήπια και σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αναζωπυρώσεις που συνεχίστηκαν και χτες.


Eurokinissi

Σε επιφυλακή ήταν οι κάτοικοι της Ν. Μάκρης, της Ανατολής και του Ν. Βουτζά καθώς το μέτωπο του Αγ. Πέτρου πλησίαζε το απόγευμα τις περιοχές αυτές. Νωρίτερα, από το μέτωπο του Βρανά, οι φλόγες έφτασαν κοντά στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης.


Icon


Icon


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ