ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΝΕΟΛΑΙΑ
36η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αύριο ανοίγει τις πύλες του

Ξεκινάει αύριο ο τριήμερος εορτασμός στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και κορυφώνεται την Τρίτη, με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Aύριο Κυριακή ανοίγουν οι πύλες του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον τριήμερο εορτασμό της επετείου του 1973, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή και τη Δευτέρα το Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Τρίτη οι πύλες θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) και η διοίκηση του ΕΜΠ, ο Ν. Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφέρθηκε στην επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου, παρά τις προσπάθειες συρρίκνωσης και αποδυνάμωσής τους. Οι φορείς της Επιτροπής απαιτούν την παράδοση της σημαίας του Πολυτεχνείου στο χώρο του ΕΜΠ, κάτι για το οποίο «η νεολαία του ΠΑΣΟΚ επικαλείται τη μη ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ, όταν η ίδια δεν την επιθυμεί και δε συμβάλλει σε αυτή», τόνισε ο Ν. Τριανταφύλλου.

«Σήμερα οι λαοί έχουν γνωρίσει τη βία και τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, τους ληστρικούς πολέμους που εξαπολύει για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών και άνομων συμφερόντων του, για τον έλεγχο των πρώτων υλών, των πηγών ενέργειας και των αγορών. Μετά την εκμηδένιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων, που είχαν αποσπαστεί με αμέτρητες θυσίες και αίμα, επιδιώκεται με τα προβαλλόμενα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης να παραπλανηθούν οι λαοί, για να αποδεχτούν τα βάρη των δεινών της κρίσης που διαπερνά το καπιταλιστικό σύστημα, που συνεχίζει να ιδιοποιείται με την ίδια ένταση την υπεραξία των εργαζομένων. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου δε χρωστούν τίποτα στο κεφάλαιο. Αυτό τους χρωστάει(...)», αναφέρεται στη Διακήρυξη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στιγμιότυπο από τον περσινό εορτασμό
Στιγμιότυπο από τον περσινό εορτασμό
Παράλληλα επισημαίνονται: Η διείσδυση των επιχειρήσεων και οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, οι αρνητικές συνέπειες των κατευθύνσεων της ΕΕ, της Μπολόνια, που έχουν επιφέρει όπου εφαρμόστηκαν. Η αναγκαιότητα του συντονισμού του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση, σε συμπόρευσή του με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το αδιαπραγμάτευτο του πανεπιστημιακού ασύλου. Η αναγκαιότητα εναντίωσης στις διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας που προωθούν οι κυβερνήσεις, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους απασχολούμενους στα προγράμματα stage. Η αντίθεση στην ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως απορρέουν από ΗΠΑ και ΕΕ, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Αγωνιστικός γιορτασμός σε όλη τη χώρα

Μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι και νεολαία οργανώνουν τη συμμετοχή τους στον τριήμερο γιορτασμό και τις αντιιμπεριαλιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα.

Οι λαοί μπορούν να γίνουν ανάχωμα και να χαλάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, επισημαίνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ θα καταθέσει στεφάνι στον ιστορικό χώρο, τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί και την Τρίτη δίνει «παρών» στην αντιιμπεριαλιστική πορεία (συμβολή οδών Πεσματζόγλου και Σταδίου, στις 3 μ.μ.). Και υπογραμμίζει: «Η 36η επέτειος του Πολυτεχνείου συνδέεται με τη δράση του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στο ΝΑΤΟ, που γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του. Γιατί η 60χρονη δράση του ΝΑΤΟ σημαίνει για τους λαούς πολέμους, επεμβάσεις και τρομοκρατία. Γιατί το ΝΑΤΟ παραμένει ο μεγαλύτερος εχθρός της ειρήνης, της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας των λαών, αφού αποτελεί το στρατιωτικό βραχίονα της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης και αναπτύσσει την εγκληματική του δράση ως παγκόσμιος εισαγγελέας και χωροφύλακας».

Το ΠΑΜΕ θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα, στις 5.30 το απόγευμα, με αφετηρία το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ)και άλλες αντιστασιακές οργανώσεις (ΠΕΣΑΘΕΑ, Σύνδεσμος Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, ΠΕΑΦΕ) θα καταθέσουν το στεφάνι τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων θα καταθέσει στεφάνι την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι και δεκάδες σχολεία έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ακολουθήσει.

Στο Περιστέρι, με πρωτοβουλία των δεκαπενταμελών συμβουλίων των Γυμνασίων και Λυκείων της Χωράφας και των Συλλόγων Γονέων, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, αύριο Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 10ου Γυμνασίου Χωράφας (οδός Ιωαννίνων και Κάκτου).

Διήμερο αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο διοργανώνει και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου), το οποίο θα ξεκινήσει σήμερα στις 7 και αύριο στις 7.30.

Κάλεσμα για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ραντεβού 3 μ.μ., Χαυτεία).

Στη Θεσσαλονίκη

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καλούν το λαό και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, που θα ξεκινήσει στις 4.30 το απόγευμα από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ προς το Αμερικάνικο Προξενείο. Το γιορτασμό διοργανώνει ο Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων '67 - '74 και στη συγκέντρωση που θα γίνει μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γραμματέας του ΣΦΕΑ, Βασίλης Καλαματιανός. Οι καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο θα ξεκινήσουν από τις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή τους, η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, που δολοφονεί στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που διχοτομούν την Κύπρο και μετατρέπουν το Αιγαίο σε ΝΑΤΟικό έδαφος. Οι μεγάλοι ταξικοί αγώνες για σταθερή, μόνιμη δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα εμπνέονται από τα μηνύματα του Νοέμβρη του '73». Και καταλήγουν: «Απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όσων αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο, υπάρχει εναλλακτική λύση. Η λύση βρίσκεται στη συμμαχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, που θα δημιουργήσει το λαϊκό Μέτωπο και θα διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της Ελλάδας, αυτόν της λαϊκής οικονομίας».

Σε άλλες πόλεις

Αντιιμπεριαλιστικές πορείες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε όλη τη χώρα, με αγωνιστικά ραντεβού:

Πάτρα: 6 μ.μ., στο παράρτημα.

Λάρισα: 6 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Αγρίνιο: 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Κέρκυρα: 7 μ.μ., στο Τμήμα Ιστορίας.

Πρέβεζα: 5 μ.μ., στο μνημείο Νίκης.

Αρτα: 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς.

Λευκάδα: 6 μ.μ., στην Εθνική Τράπεζα.

Ηγουμενίτσα: 6 μ.μ., στον πεζόδρομο.

Μυτιλήνη: 5.30 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

Κεφαλονιά: 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Λήμνος: 6 μ.μ., στο λιμάνι Μύρινας.

Βόλος: 6 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.

Τρίκαλα: 5.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Καρδίτσα: 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Χαλκίδα: 7 μ.μ., στα Φανάρια Νεάπολης.

Λαμία: 6 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου.

Αλιβέρι: 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Λιβαδειά: 7 μ.μ. , στον Πεζόδρομο.

Αμφισσα: 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο.

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Την Κυριακή 15/11, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέσα στο χώρο του ιστορικού ιδρύματος στην Πατησίων, στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού. Η εκδήλωση έχει θέμα: «Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου. Σοσιαλισμός - μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Θα μιλήσει ο Τάσος Τραβασάρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Επίσης, πολιτικές εκδηλώσεις για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, ετοιμάζουν αυτή την περίοδο οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Σάββατο
  • Βύρωνας, 7 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ (Χειμάρας και Αϊδινίου). Ομιλητής Κ. Γιαννόπουλος, γραμματέας της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ.
  • Πετρούπολη, 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης (Εθν. Αντιστάσεως 61), θέμα «Και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός, ανθρώπινος δε γίνεται ο ιμπεριαλισμός».
  • Ιλιον, 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», θέμα «Και τότε και τώρα ίδιος ο εχθρός, ανθρώπινος δε γίνεται ο ιμπεριαλισμός».
  • Ηράκλειο Κρήτης, 5 μ.μ., στα γραφεία της ΕΠ Ηρακλείου του ΚΚΕ (Οδός 1821 αρ. 39), θέμα «36 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα αιτήματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα. Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την οργάνωση του αγώνα και της πάλης του λαού». Ομιλητής Μιχάλης Κασαπάκης, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Χανιά, 8 μ.μ., στο θέατρο Δ. Βλησίδη (παραλία Κουμ Καπί), θέμα «Ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός και τώρα και τότε ίδιος είναι ο εχθρός». Ομιλητής Αντώνης Καλύβας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Ρέθυμνο, 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ (Δημακοπούλου 70), θέμα «Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι ανεκπλήρωτα. Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στη δικτατορία και η συμβολή τους στην οργάνωση και πάλη του λαού». Ομιλητής Βασίλης Μητρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Καρδίτσα, 7 μ.μ., στα γραφεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Ομιλήτρια Ε. Λάμπου, γραμματέας του ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ.
  • Πάτρα, 7 μ.μ., στο Λιθογραφείο, θέμα «36 χρόνια μετά... στο δρόμο του Νοέμβρη συνεχίζουμε».
  • Πύργος, 5.30 μ.μ., στο ΤΕΙ, θέμα «36 χρόνια Πολυτεχνείο, 41 χρόνια ΚΝΕ». Ομιλητής Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Σπάρτη, 6 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου, θέμα «36 χρόνια Πολυτεχνείο, 41 χρόνια ΚΝΕ».
Αύριο Κυριακή
  • Ζωγράφου, 7 μ.μ., στα γραφεία της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Ζωγράφου (Ιάσονος Μαράτου 37). Ομιλητής Κ. Γιαννόπουλος, γραμματέας της ΤΟ Ανατολικών Συνοικιών της ΚΝΕ.
  • Ασπρόπυργος, 6 μ.μ., στο καφέ «Ο Σούλης», θέμα «Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα χρόνια της δικτατορίας».
  • Ωρωπός, 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, θέμα «36 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα αιτήματα ανεκπλήρωτα και επίκαιρα. Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αντιδικτατορική πάλη».
  • Θεσσαλονίκη, 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ. Ομιλητής Θανάσης Χρηστίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλονίκης.
  • Γιάννενα, 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θέμα «Η αντιδικτατορική πάλη και η συμβολή του ΚΚΕ». Ομιλητής Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Λάρισα, 6.30 μ.μ., στον πολυχώρο πολιτισμού «Χορίαμβος». Ομιλητής Θ. Αναπλιώτης, γραμματέας του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.
  • Τρίκαλα, 8 μ.μ., στη Σουίτα. Ομιλήτρια Ελένη Κοντοτόλη, μέλος του ΝΓ Τρικάλων της ΚΝΕ.
  • Αργος, 5.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θέμα «36 χρόνια Πολυτεχνείο, 41 χρόνια ΚΝΕ». Ομιλητής Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • Κόρινθος, 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο, θέμα «36 χρόνια Πολυτεχνείο, 41 χρόνια ΚΝΕ». Ομιλητής Γ. Χριστοδούλου, γραμματέας του ΝΣ Κορινθίας της ΚΝΕ.
«Στρογγύλεμα» της Ιστορίας

Το πνεύμα «στρογγυλέματος» των ιστορικών γεγονότων αυτή τη φορά έκανε την εμφάνισή του στο ζήτημα του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, όταν Σχολικός Σύμβουλος Κοινωνιολόγων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε στα σχολεία οδηγία με θέμα «Πιθανές δυσλειτουργικές συνέπειες από εσφαλμένη διαχείριση του όρου "Νεκροί του Πολυτεχνείου" κατά τον σχολικό εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου - συμβουλευτικές προτάσεις».

Το κείμενο αναφέρεται στην «αιματηρή καταστολή της μαζικότερης λαϊκής αντίδρασης» στη χούντα, διευκρινίζοντας ότι μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου κατά την εισβολή του τανκ δεν υπήρξαν νεκροί. Επικεντρώνοντας σ' αυτό το γεγονός, ο σύμβουλος εκφράζει την αγωνία του μην τυχόν και δημιουργηθεί στους μαθητές καμιά απέχθεια γύρω από «θεσμούς» της σημερινής τόσο ...καλής «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» μας! Λέει χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί της πολιτείας που χρησιμοποιήθηκαν τότε ως κατασταλτικοί - Στρατός, Αστυνομία, Δικαστήρια - υπάρχουν και ως Θεσμοί της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας σήμερα. Τα σχετικά συναισθήματα και πολιτικά πάθη ως τραυματικά και σχετικά νωπά είναι πολύ ισχυρά και επιρρεπή σε εκφραστικές υπερβολές και σε πολιτικο-ιδεολογική εκμετάλλευσή τους στα πλαίσια της δημοκρατικής πλέον, πολιτικής διαπάλης της κοινωνίας μας».

Ο σχολικός σύμβουλος αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι ο σχολικός γιορτασμός «απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή συγκριτικά με τις άλλες Επετείους ώστε να αποφευχθούν οι τυχόν υπερβολές, η παραπληροφόρηση, η εκμετάλλευση, είτε από σκοπιμότητα είτε από πνευματική αδράνεια και αμέλεια που οδηγεί στην ημιμάθεια»...

«Ψυχή βαθιά»...

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δύο δρόμοι υπάρχουν και σήμερα

Ανταπόκριση από φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους είχε το αγωνιστικό ψήφισμα του Μετώπου για συμμετοχή στον εορτασμό

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου 15-17 Νοέμβρη και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη. Το ψήφισμα του Μετώπου βρήκε τη θετική ανταπόκριση από πολλούς φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους που θα συμμετάσχουν αγωνιστικά στον εορτασμό. Συγκεκριμένα από τους συλλόγους: Φυσικό, Φιλοσοφική και ΣΕΜΦΕ Αθήνας, Πανεπιστήμιο Πειραιά, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, Ηλεκτρολόγοι - Μηχανολόγοι Θεσσαλονίκης, Φυσικό, Χημικό, Ιατρική, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Η/Υ Πάτρας.

Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι 36 χρόνια μετά το Νοέμβρη του '73 «η ανάγκη για αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι επίκαιρη». Επισημαίνεται ότι «και σήμερα βρισκόμαστε στη δίνη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και επιβεβαιώνεται ότι δυο δρόμοι υπάρχουν για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία που προέρχεται απ' αυτά: 'Η με τα μονοπώλια, με τα κέρδη τους και με όλα τα βάρη της κρίσης να πέφτουν στους εργαζόμενους ή με το λαό, τις πραγματικές μας ανάγκες, χωρίς να δίνουμε δεκάρα για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ».

Προσυγκεντρώσεις για την πορεία

Οι προσυγκεντρώσεις των οργανώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ και ΚΝΕ για την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, έχουν οριστεί για την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 3 το μεσημέρι, στα παρακάτω σημεία:

Σταδίου και Πεσματζόγλου, όλες οι κλαδικές οργανώσεις: Βιομηχανία, Κατασκευές, Υπηρεσίες, Μεταφορές, Υγεία, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιο, ΟΤΑ, Εκπαιδευτικοί, Χρηματοπιστωτικό, ΕΒΕ, Δικηγόροι, ΜΜΕ, Καλλιτέχνες.

Σταδίου και Γ. Σταύρου: Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ, Σπουδάζουσα της ΚΝΕ και Οργάνωσης ΤΕΙ της ΚΝΕ.

Σταδίου και Εμ. Μπενάκη ως Χαυτεία, οι εδαφικές αχτίδες: Νοτιοανατολική, Ανατολική, Νότια, Βορειοδυτική, Βορειοανατολική, Βόρεια, Δυτική, Νοτιοδυτική, Α' Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ