Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Στρογγύλεμα» της Ιστορίας

Το πνεύμα «στρογγυλέματος» των ιστορικών γεγονότων αυτή τη φορά έκανε την εμφάνισή του στο ζήτημα του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, όταν Σχολικός Σύμβουλος Κοινωνιολόγων της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε στα σχολεία οδηγία με θέμα «Πιθανές δυσλειτουργικές συνέπειες από εσφαλμένη διαχείριση του όρου "Νεκροί του Πολυτεχνείου" κατά τον σχολικό εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου - συμβουλευτικές προτάσεις».

Το κείμενο αναφέρεται στην «αιματηρή καταστολή της μαζικότερης λαϊκής αντίδρασης» στη χούντα, διευκρινίζοντας ότι μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου κατά την εισβολή του τανκ δεν υπήρξαν νεκροί. Επικεντρώνοντας σ' αυτό το γεγονός, ο σύμβουλος εκφράζει την αγωνία του μην τυχόν και δημιουργηθεί στους μαθητές καμιά απέχθεια γύρω από «θεσμούς» της σημερινής τόσο ...καλής «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας» μας! Λέει χαρακτηριστικά: «Οι θεσμοί της πολιτείας που χρησιμοποιήθηκαν τότε ως κατασταλτικοί - Στρατός, Αστυνομία, Δικαστήρια - υπάρχουν και ως Θεσμοί της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας σήμερα. Τα σχετικά συναισθήματα και πολιτικά πάθη ως τραυματικά και σχετικά νωπά είναι πολύ ισχυρά και επιρρεπή σε εκφραστικές υπερβολές και σε πολιτικο-ιδεολογική εκμετάλλευσή τους στα πλαίσια της δημοκρατικής πλέον, πολιτικής διαπάλης της κοινωνίας μας».

Ο σχολικός σύμβουλος αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι ο σχολικός γιορτασμός «απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή συγκριτικά με τις άλλες Επετείους ώστε να αποφευχθούν οι τυχόν υπερβολές, η παραπληροφόρηση, η εκμετάλλευση, είτε από σκοπιμότητα είτε από πνευματική αδράνεια και αμέλεια που οδηγεί στην ημιμάθεια»...

«Ψυχή βαθιά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ