Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
36η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Αύριο ανοίγει τις πύλες του

Ξεκινάει αύριο ο τριήμερος εορτασμός στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων και κορυφώνεται την Τρίτη, με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Aύριο Κυριακή ανοίγουν οι πύλες του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τον τριήμερο εορτασμό της επετείου του 1973, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, την Τρίτη 17 Νοέμβρη, στις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή και τη Δευτέρα το Πολυτεχνείο θα είναι ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την Τρίτη οι πύλες θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) και η διοίκηση του ΕΜΠ, ο Ν. Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφέρθηκε στην επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου, παρά τις προσπάθειες συρρίκνωσης και αποδυνάμωσής τους. Οι φορείς της Επιτροπής απαιτούν την παράδοση της σημαίας του Πολυτεχνείου στο χώρο του ΕΜΠ, κάτι για το οποίο «η νεολαία του ΠΑΣΟΚ επικαλείται τη μη ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ, όταν η ίδια δεν την επιθυμεί και δε συμβάλλει σε αυτή», τόνισε ο Ν. Τριανταφύλλου.

«Σήμερα οι λαοί έχουν γνωρίσει τη βία και τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, τους ληστρικούς πολέμους που εξαπολύει για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών και άνομων συμφερόντων του, για τον έλεγχο των πρώτων υλών, των πηγών ενέργειας και των αγορών. Μετά την εκμηδένιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων, που είχαν αποσπαστεί με αμέτρητες θυσίες και αίμα, επιδιώκεται με τα προβαλλόμενα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης να παραπλανηθούν οι λαοί, για να αποδεχτούν τα βάρη των δεινών της κρίσης που διαπερνά το καπιταλιστικό σύστημα, που συνεχίζει να ιδιοποιείται με την ίδια ένταση την υπεραξία των εργαζομένων. Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου δε χρωστούν τίποτα στο κεφάλαιο. Αυτό τους χρωστάει(...)», αναφέρεται στη Διακήρυξη για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στιγμιότυπο από τον περσινό εορτασμό
Στιγμιότυπο από τον περσινό εορτασμό
Παράλληλα επισημαίνονται: Η διείσδυση των επιχειρήσεων και οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, οι αρνητικές συνέπειες των κατευθύνσεων της ΕΕ, της Μπολόνια, που έχουν επιφέρει όπου εφαρμόστηκαν. Η αναγκαιότητα του συντονισμού του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση, σε συμπόρευσή του με το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το αδιαπραγμάτευτο του πανεπιστημιακού ασύλου. Η αναγκαιότητα εναντίωσης στις διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας που προωθούν οι κυβερνήσεις, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους απασχολούμενους στα προγράμματα stage. Η αντίθεση στην ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών και τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως απορρέουν από ΗΠΑ και ΕΕ, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ