ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Σήμερα η επίσημη αυλαία

Ξεκινούν σήμερα επίσημα οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φλεβάρη, με ποσοστά που φτάνουν και το 70%. Ωστόσο οι έμποροι δεν εμφανίζονται καθόλου αισιόδοξοι ότι τα ελκυστικά ποσοστά των εκπτώσεων είναι αρκετά ώστε να οδηγήσουν τους καταναλωτές μέχρι τα ταμεία των καταστημάτων τους. Η απογραφή της προηγούμενη περιόδου, των γιορτών των Χριστουγέννων, ήταν για μια ακόμα χρονιά ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας της αδυναμίας των εργαζομένων να αναθερμάνουν την αγορά με τα πενιχρά τους εισοδήματα. Η πτώση του τζίρου κυμάνθηκε σε ποσοστά που φτάνουν και το 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Είδη όπως τα ρούχα και τα παπούτσια είχαν πτώση τζίρου 20% - 30%, ενώ ακόμα και στα τρόφιμα τα νοικοκυριά ήταν «συντηρητικά» στις αγορές τους, αφού ο τζίρος εμφανίζεται μειωμένος κατά 5%. Την ίδια στιγμή, τα πολυκαταστήματα πραγματοποιούσαν ήδη από τα τέλη του Δεκέμβρη προσφορές προκειμένου να αποσπάσουν και το ελάχιστο εισόδημα των νοικοκυριών που μπορούσε να διατεθεί για καταναλωτικές αγορές, κάνοντας χρήση σχετικής διάταξης με την οποία καταργήθηκε και αυτή ακόμα η απαγόρευση της διενέργειας προσφορών ένα μήνα πριν από τις εκπτώσεις.

Οι καταναλωτές καλό είναι να έχουν υπόψη ότι στη διάρκεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτικό να αναγράφονται διπλές τιμές στα προϊόντα, η αρχική και η τιμή της έκπτωσης. Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα ποσοστά «κράχτες», καθώς τα ποσοστά που αναγράφονται για παράδειγμα στη βιτρίνα του καταστήματος δε σημαίνει ότι αφορούν όλα τα προϊόντα. Ειδικά για τα προϊόντα προσφορών, εφόσον δεν γίνονται αλλαγές, αυτό πρέπει να αναγράφεται με εμφανή τρόπο.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ραντεβού τη Δευτέρα στον κόμβο της Νίκαιας

Κινητοποίηση σταφυλοπαραγωγών χτες στον Τύρναβο

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον Τύρναβο

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον Τύρναβο
Σε κατάσταση αγωνιστικής προετοιμασίας για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους την ερχόμενη Δευτέρα στο μπλόκο της Νίκαιας, που αποφάσισαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, βρίσκονται οι μικρομεσαίοι αγρότες της Θεσσαλίας. Ολες αυτές τις μέρες γίνονται συσκέψεις και εξορμήσεις σε επαρχίες και χωριά για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης. Στο Νομό Καρδίτσας, οι αγρότες ήδη έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες πολλών χωριών και οι συσκέψεις που γίνονται ενόψει της κινητοποίησης της Δευτέρας είναι μεγάλες και μαζικές.

Στο Νομό Λάρισας, χτες οι σταφυλοπαραγωγοί του Τυρνάβου πραγματοποίησαν αγωνιστικό συλλαλητήριο διεκδίκησης δίκαιων αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους και στη συνέχεια παρέταξαν τα τρακτέρ στο δρόμο Λάρισας - Κοζάνης.

Στα Φάρσαλα, για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο της Νίκαιας, οι αγρότες της επαρχίας, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε ύστερα από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΛ), τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., θα βγάλουν τα τρακτέρ στο δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων, στο ύψος των χωριών Βασιλί και Χαλκιάδες.

Οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς δίνουν αγωνιστικό ραντεβού αύριο Σάββατο, στο δρόμο Αγιοκάμπου - Λάρισας. Εκεί θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ από την πλατεία της Αγιάς, όπου θα συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στην επαρχία Ελασσόνας σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών αναδείχτηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που θα διευρυνθεί και η οποία θα πάρει μέτρα για την οργάνωση της κινητοποίησης που θα γίνει τις επόμενες μέρες.

Στο Νομό Τρικάλων, αύριο βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας, οι οποίοι θα δώσουν μαχητικό «παρών» στο μπλόκο της Νίκαιας, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών του δήμου. Σύσκεψη για να παρθούν αποφάσεις για την κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα και στο Μεγαλοχώρι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ, βγαίνουν στους δρόμους - οι αγρότες στη Χαλκιδική παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών, στη Λιβαδειά στο δρόμο του Αϊ - Γιάννη και στον Περιφερειακό Ορχομενού, χτες στον Τύρναβο, οι σταφυλοπαραγωγοί έβγαλαν τα τρακτέρ στο δρόμο Λάρισας - Κοζάνης και στα διόδια της Πελασγίας αγρότες της Ανατολικής Στερεάς - που την ερχόμενη βδομάδα θα κλιμακωθούν με νέες κινητοποιήσεις, σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας.

Σε άλλες πόλεις

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής, για τις επόμενες μέρες αποφασίστηκε:

* Μεθαύριο Κυριακή 17 Γενάρη, οι αγρότες του Εβρου, θα στήσουν μπλόκα στα τελωνεία του νομού.

* Τη Δευτέρα 18 Γενάρη, οι αγρότες της Θεσσαλίας βγαίνουν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο μπλόκο της Νίκαιας. Την ίδια μέρα, οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης βγαίνουν στους δρόμους.

* Την Τρίτη 19 Γενάρη, θα γίνει παμπελοποννησιακή κινητοποίηση με συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών.

* Την Τετάρτη 20 Γενάρη,οι αγρότες του Λασιθίου θα συγκεντρωθούν στον κόμβο της Κριτσάς, στην Εθνική Οδό Αγίου Νικολάου - Ηρακλείου.

* Την Παρασκευή 22 Γενάρη, στην Κέρκυρα, θα γίνει αγροτικό συλλαλητήριο.

Για την οργάνωση του αγώνα, όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται συσκέψεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε επαρχίες, δήμους και χωριά. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν συσκέψεις στην Αιτωλοακαρνανία, αύριο Σάββατο στη Λεπενού και την Κυριακή 17 Γενάρη στο Καινούργιο και την ερχόμενη Δευτέρα, στην Πρέβεζα, στις 10 π.μ., στο Λούρο.

Στη Στερεά Ελλάδα

Παρατεταγμένα στο δρόμο του Αϊ - Γιάννη και τον Περιφερειακό Ορχομενού παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τα χωριά της Λιβαδειάς.

Επίσης, οι αγρότες της Αν. Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν χτες στα διόδια της Πελασγίας, έπειτα από σχετικές αποφάσεις που έλαβαν η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Στυλίδας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας και Εχιναίων.

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχτές βράδυ οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μαντουδίου, Σπαθαρίου και Κυρίνθου, αποφασίστηκε συγκέντρωση με τρακτέρ στη θέση Παλιούρια, την Τρίτη 19 Γενάρη στις 10 π.μ.

Στον Τύρναβο

Η χτεσινή κινητοποίηση στον Τύρναβο έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους οι σταφυλοπαραγωγοί, οι οποίοι απαιτούν ικανοποιητικές αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους από τις βροχοπτώσεις.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον αγώνα των παραγωγών και στο δίκαιο αίτημά τους για επανεκτίμηση της ζημιάς στα σταφύλια και καταβολή αποζημίωσης στο ύψος της πραγματικής απώλειας εισοδήματος.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γ. Σακοράφας, μέλος της διοίκησης της ΕΟΑΣΛ, ο οποίος αναφέρθηκε στις αιτίες των οξυμένων προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς και στην ανάγκη έντασης της πάλης. «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ με τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά μηχανήματα - υπογράμμισε - για να διαδηλώσουμε τη ριζική αντίθεσή μας στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που χρόνο με το χρόνο μάς πάει από το κακό στο χειρότερο. Βρισκόμαστε επίσης εδώ γιατί η κυβέρνηση, αντί να μας αποζημιώσει από τη ζημιά που πάθαμε στα επιτραπέζια και οινοποιήσιμα σταφύλια λόγω βροχοπτώσεων, μας απαντά με ήξεις - αφήξεις και με διάφορες δικαιολογίες αρνούμενη να μας καλύψει το χαμένο εισόδημα. Βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Ενωτικών Ομοσπονδιών της Θεσσαλίας γιατί το πρόβλημά μας είναι γενικευμένο, αφορά το σύνολο της αγροτικής πολιτικής και τη συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Και τόνισε: «Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας και μπορούμε να το επιβάλουμε με τη δύναμη του αγώνα μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με το πλαίσιο της ΕΟΑΣΛ. Συντονιζόμαστε με το κοινό συλλαλητήριο των τριών Ομοσπονδιών Λάρισας - Καρδίτσας - Τρικάλων που σηματοδοτεί το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας. Το διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο ήδη έχουμε δημοσιοποιήσει είναι το λάβαρο του αγώνα μας. Ο αγώνας συνεχίζεται».

ΒΟΥΛΗ
Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τα τραπεζικά χρέη

Ολοκληρώθηκε - με τη συζήτηση των άρθρων - χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για τη «Ρύθμιση Επιχειρηματικών και Επαγγελματικών οφειλών προς πιστωτικά ιδρύματα».

Απαντώντας στις επικρίσεις για την αποστολή του νομοσχεδίου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη υποστήριξε ότι έπρεπε να σταλεί «γιατί η ΕΚΤ είναι εταίρος της κυβέρνησης» υποστηρίζοντας παράλληλα πως «η ΕΚΤ καταθέτει μια γνώμη, δε νομοθετεί».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «οι όποιες πιέσεις ασκεί η ΕΚΤ έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση των συμφερόντων των τραπεζών και όχι γιατί η κυβέρνηση αμφισβητεί τη δοσμένη δράση και λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος». Συνολικά για το νομοσχέδιο, κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τα χρηματικά όρια ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων προκειμένου να αφορά όντως τις πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Επίσης τόνισε ότι από τις ρυθμίσεις «αποκλείετε ετσιθελικά όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», την ίδια στιγμή που στο νομοσχέδιο υπάρχει «σκανδαλώδης διάταξη» και «φωτογραφική ρύθμιση» για τις πυρόπληκτες περιοχές η οποία επιτρέπει την επιδότηση μεγάλης επιχείρησης κατεψυγμένων προϊόντων στην Αιγιάλεια, η οποία δεν έπαθε απολύτως τίποτε από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή.

ΕΒΡΟΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα

Να πάρουν μαζικά μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Ενότητα» και να καταδικάσουν τις διασπαστικές και αποπροσανατολιστικές ενέργειες καλεί η ΠΑΣΥ τους μικρομεσαίους αγρότες του Εβρου.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εβρου της ΠΑΣΥ τονίζει ότι «μικρή ομάδα μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών, μεσαζόντων από την περιοχή Φερών, εκφράζοντας τα οικονομικά τους συμφέροντα και υπερασπιζόμενοι την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων και τιτλοφορούμενοι «Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών» του νομού», αφού δεν κατάφεραν να ποδηγετήσουν τη μαζική σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία στην Ορεστιάδα, στη συνέχεια προχώρησαν σε διασπαστικές κινήσεις. Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, ενώ στη σύσκεψη εκείνη υπήρξε ομόφωνο πολιτικό πλαίσιο αιτημάτων και συγκεκριμένες αποφάσεις για τις ημερομηνίες των κινητοποιήσεων, την επόμενη μέρα, σε σύσκεψη στις Φέρες, η «Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών», πραξικοπηματικά και διασπαστικά, πρόβαλε άλλο κείμενο, το οποίο «κινείται στο πλαίσιο της λογικής της υπεράσπισης της ΚΑΠ».

Καταλήγοντας, η Γραμματεία Εβρου της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στις 17 Γενάρη στα αγροτικά μπλόκα που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», απαιτώντας μιαν άλλη αγροτική πολιτική κόντρα στους κανονισμούς της ΚΑΠ, για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα που θα ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες του λαού μας, μέσα από τις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που θα προστατεύει την παραγωγή και το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Διαγκωνισμοί τραπεζιτών

Το ενδιαφέρον μερίδων της πλουτοκρατίας παρακινούν η παραπέρα εκχώρηση ζωτικού χώρου και μετοχοποιήσεις που προαναγγέλλονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Οι φήμες, που έχουν να κάνουν και με το χρηματιστηριακό τζόγο, επικεντρώθηκαν χτες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), αλλά σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την ώρα καμία απόφαση δεν έχει παρθεί.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δήλωνε ότι οι στρατηγικές κινήσεις δεν ανακοινώνονται, γιατί πρέπει να έχουν το στοιχείο της έκπληξης. Είναι απόλυτα φανερό ότι ο διαγκωνισμός έχει ήδη αρχίσει. Μέτοχοι στο ΤΤ είναι σήμερα και η Εθνική Τράπεζα και η Γιούρομπανκ με 6% η κάθε μία με τη συμμετοχή του Δημοσίου να διαμορφώνεται σε 34% και των ΕΛΤΑ σε 10%.

ΠΟΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
«Μπλόκα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ»

Συγκεντρώσεις σε κάθε πρωτεύουσα νομού στις 19 του Γενάρη

«Μικρομεσαίοι αγρότες - αγρότισσες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου. Ξεσηκωθείτε. Δεν πάει άλλο, βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα για να στήσουμε μπλόκα στην πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης που μας ξεκληρίζει, μας οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Με αυτό το σύνθημα καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου, που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ, μετά την προχτεσινή μαζική παμπελοποννησιακή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ξυλοκέρα Ηλείας, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε κάθε πρωτεύουσα νομού, την Τρίτη 19 του Γενάρη.

Οι συνδικαλιστές και αγροτοκτηνοτρόφοι που μίλησαν στη σύσκεψη μετέφεραν τόσο τα προβλήματα που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στα αγροτικά νοικοκυριά, όσο και την πείρα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση.

Να κλείσουμε τους δρόμους της αντιλαϊκής πολιτικής

«Πίσω δεν μπορούμε πια να κάνουμε. Δεν μπορούμε να παίξουμε με το ψωμί της οικογένειάς μας και το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να κλείσουμε τους δρόμους της αντιλαϊκής πολιτικής για να μείνουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας». Είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν πολυπληθείς αντιπροσωπείες από όλους τους νομούς παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους από αυτούς οι δουλειές βρίσκονται στο φόρτε τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, που εξέδωσαν μετά τη σύσκεψη, σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Βγαίνουμε στους δρόμους, στήνουμε μπλόκα, κάνουμε συλλαλητήρια, κλιμακώνουμε. Θα βγούμε νικητές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση που δεχόμαστε, που γίνεται πράξη και με την παραπέρα εφαρμογή της ΚΑΠ που προωθεί η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ. Είναι πολιτική που στηρίζει τους μεγαλέμπορους και τα μονοπώλια, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής και τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων αγροτών. ΤΩΡΑ! Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους να παλέψουμε για τα αιτήματα που προβάλλει η ΠΑΣΥ».

ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η «Shell» δηλώνει ότι παραμένει

Την πρόθεσή της να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής δηλώνει με ανακοίνωσή της η εταιρεία «Shell», διαψεύδοντας δημοσίευμα που την εμφάνιζε να αποχωρεί, ύστερα και από την αποχώρηση της εταιρείας «Duke». Οι δύο εταιρείες, μέσω της «Attiki Denmark» (49% η «Shell» και 51% η «Duke»), ελέγχουν το «μάνατζμεντ» της ΕΠΑ και το 49% των μετοχών της, ενώ το 51% ανήκει στην ΔΕΠΑ.

Η «Shell» δηλώνει ως προτεραιότητά της «να διασφαλίσει ότι η λειτουργία της ΕΠΑ Αττικής δεν θα επηρεαστεί από την αποχώρηση της Duke από την κοινοπραξία». Αντίστοιχα, η ΕΠΑ Αττικής, σε δική της ανακοίνωση, δηλώνει ότι «η μετοχική σύνθεση της εταιρείας παραμένει αναλλοίωτη» και ότι η αλλαγή γενικού διευθυντή που προέκυψε λίγες μέρες πριν τη δήλωση αποχώρησης της «Duke» έγινε σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας.

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
Υπέρ των ταμειακών μηχανών στα πρατήρια

Υπέρ της άμεσης χρήσης ταμειακών μηχανών από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, τοποθετείται με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι δεν είναι αντίθετος και με την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισροών - εκροών «που μπορεί όμως να γίνει σε επόμενη φάση».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι «η εφαρμογή του μέτρου των Ταμειακών Μηχανών είναι επιτακτική και θα αποτελέσει αφετηρία στην καταγραφή της κίνησης των καυσίμων στα πρατήρια και δε θα πρέπει να συνδεθεί με άλλες προϋποθέσεις», ενώ «οποιαδήποτε άλλη αιτίαση είναι απλά παραπλανητική και αποσκοπεί στην αναβολή και ενδεχομένως στη μη εφαρμογή της χρήσης Ταμειακών Μηχανών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ