Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
«Μπλόκα στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ»

Συγκεντρώσεις σε κάθε πρωτεύουσα νομού στις 19 του Γενάρη

«Μικρομεσαίοι αγρότες - αγρότισσες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου. Ξεσηκωθείτε. Δεν πάει άλλο, βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα για να στήσουμε μπλόκα στην πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης που μας ξεκληρίζει, μας οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Με αυτό το σύνθημα καλούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και της Ζακύνθου, που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ, μετά την προχτεσινή μαζική παμπελοποννησιακή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ξυλοκέρα Ηλείας, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε κάθε πρωτεύουσα νομού, την Τρίτη 19 του Γενάρη.

Οι συνδικαλιστές και αγροτοκτηνοτρόφοι που μίλησαν στη σύσκεψη μετέφεραν τόσο τα προβλήματα που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στα αγροτικά νοικοκυριά, όσο και την πείρα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς βρίσκεται πλέον σε τραγική κατάσταση.

Να κλείσουμε τους δρόμους της αντιλαϊκής πολιτικής

«Πίσω δεν μπορούμε πια να κάνουμε. Δεν μπορούμε να παίξουμε με το ψωμί της οικογένειάς μας και το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να κλείσουμε τους δρόμους της αντιλαϊκής πολιτικής για να μείνουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας». Είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν πολυπληθείς αντιπροσωπείες από όλους τους νομούς παρά το γεγονός ότι στους περισσότερους από αυτούς οι δουλειές βρίσκονται στο φόρτε τους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, που εξέδωσαν μετά τη σύσκεψη, σημειώνουν χαρακτηριστικά: «Βγαίνουμε στους δρόμους, στήνουμε μπλόκα, κάνουμε συλλαλητήρια, κλιμακώνουμε. Θα βγούμε νικητές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση που δεχόμαστε, που γίνεται πράξη και με την παραπέρα εφαρμογή της ΚΑΠ που προωθεί η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ. Είναι πολιτική που στηρίζει τους μεγαλέμπορους και τα μονοπώλια, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής και τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων αγροτών. ΤΩΡΑ! Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους να παλέψουμε για τα αιτήματα που προβάλλει η ΠΑΣΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ