ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Τριπλό μέτωπο

Με τρία σημαντικά ματς ανοίγει σήμερα η 19η αγωνιστική της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ. Πιο συγκεκριμένα στην Τρίπολη ο φορμαρισμένος Αστέρας θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο (16.45, ΣΚΑΪ) με τους προπονητές των δυο ομάδων, Βλάχο και Φερέρ, να συμφωνούν ότι θα γίνει ένα ανοικτό ματς.

Την ίδια ώρα (ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ-1) στο Ηράκλειο ο Εργοτέλης θα φιλοξενήσει στο «Παγκρήτιο» το Λεβαδειακό. Και οι δυο ομάδες έχουν βαθμολογικό κίνητρο, αφού δεν έχουν ξεφύγει οριστικά - κυρίως οι Βοιωτοί - από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέλος στη Λάρισα (19.00, ΝΟΒΑ ΣΠΟΡΤ-2) η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί στο «Αλκαζάρ» τον Ηρακλή, σε ένα παιχνίδι που «καίει» βαθμολογικά και τους δυο μονομάχους.

  • Για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής σήμερα ξεκινά η 18η αγωνιστική με τη διεξαγωγή στο Ηράκλειο του αγώνα ανάμεσα στον ΟΦΗ και το Διαγόρα (15.00, ΕΤ3). Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Κυριακής και της Δευτέρας... ΑΥΡΙΟ: Ηλιούπολη - Δόξα Δράμας, Παναιτωλικός - Πιερικός, Εθν. Αστέρας - Αγρ. Αστέρας, Αιγάλεω - Καλαμάτα, Εθνικός - Ιωνικός, Ρόδος - Θρασύβουλος. ΔΕΥΤΕΡΑ: Κέρκυρα - Ολυμπιακός Βόλου, Αναγ. Καρδίτσας - Σέρρες.
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Κρίσιμες αναμετρήσεις

H αναμέτρηση στον Αγ. Θωμά όπου το Μαρούσι θα υποδεχθεί τον Αρη αποτελεί το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής στην Α1 που ολοκληρώνει τον Α` γύρο του πρωταθλήματος. Οι «κίτρινοι» της Αθήνας μετά τις τελευταίες επιτυχίες και με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκρισή τους στο Β` γύρο της Ευρωλίγκας θέλουν να συνεχίσουν στα ίδια επίπεδα προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους στην πρώτη τριάδα. Από την άλλη, ο Αρης με νέο προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ και ψυχολογικό αβαντάζ την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο (όπου άγγιξε την ανατροπή των 14 πόντων που είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι) θα προσπαθήσει για την έκπληξη. Δυνατό ματς και στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πανελλήνιο, ενώ έχει μάχες που θα κρίνουν αρκετά και την κατάσταση στην «ουρά» της βαθμολογίας Σάββατο: ΠΑΟΚ - ΓΣ Ολύμπια (17:00, Novasports), Παναθηναϊκός - Κολοσσός Ρόδου (17:00, Conn-x TV), Τρίκαλα - Περιστέρι (17:00, ΕΤ1), Ολυμπιακός - Πανελλήνιος (18:50, ΣΚΑΪ), Μαρούσι - Αρης (19:00, Novasports), Ηλυσιακός - ΑΕΚ (19:00, ΕΤ1).

ΒΟΛΕΪ
Αγωνιστική των ντέρμπι

Για τα καλά ανεβάζει τους τόνους η 16η αγωνιστική της Α1 καθώς περιλαμβάνει στο προγραμμά αρκετά ντέρμπι που θα κρίνουν το σκηνικό που θα επικρατήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στα παιχνίδια που ξεχωρίζουν συμπεριλαμβάνεται η δοκιμασία του δεύτερου Ολυμπιακού στην Πάτρα όπου θα αντιμετωπίσει την ΕΑΠ η οποία με νίκη βρίσκεται αυτή στο δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός μπορεί να έχει το ρόλο του οικοδεσπότη, ωστόσο η αναμέτρηση με τον Πανελλήνιο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Για τους δικούς του λόγους αλλά και για το γόητρο θα προσπαθήσουν για τη νίκη Ηρακλής και Αρης που κοντράρονται στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Σάββατο Βασιλικά, 21.00: ΑΡΗΣ - Ηρακλής Λαμίας, 19.00 (Star Κεντρικής Ελλάδος): Λαμία - ΠΑΟΚ. Κυριακή ΕΑΠ, 17.00 (Novasports 4): ΕΑΠ - Ολυμπιακός Γλυφάδας, 19.00: Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος Καλαμαριάς, 18.00: Απόλλων Κ. - ΑΕΚ. Δευτέρα: Ζηρινείου, 19.00: ΑΟ Κηφισιάς - Φοίνικας Σύρου.

  • Μετά τη χτεσινή κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου θα γίνουν τα παιχνίδια: ΑΡΗΣ - Ηρακλής, Πανελλήνιος - Ολυμπιακός, Απόλλων Καλαμαριάς - Παναθηναϊκός, Φοίνικας Σύρου - ΕΑ Πατρών Λουξ.
Περί... απαράδεκτων

Μπορεί στο παρελθόν η διοργάνωση του Κυπέλλου Μπάσκετ να έχει στιγματιστεί αρκετές φορές από φαινόμενα βίας (άλλωστε, αυτή ήταν η αιτία που καταργήθηκε και το φάιναλ φορ) και φέτος το επερχόμενο ραντεβού Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στον τελικό να δημιουργεί καινούριους φόβους (ήδη κάποια προεόρτια έχουν αρχίσει), ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) άλλα είναι αυτά που μετράνε... Εξάλλου τα κέρδη ενός τέτοιου παιχνιδιού είναι τόσο πολλά (εισιτήρια, διαφημίσεις, τηλεοπτικά, κτλ.) ώστε την Ομοσπονδία (η ΕΟΚ είναι η διοργανώτρια του Κυπέλλου) να την ...εξοργίζουν κάποιες διαφορετικές προτάσεις. Τόσο πολύ μάλιστα που να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την πρωτοβουλία που πήρε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) να προτείνει την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων του τελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της 20ής Φλεβάρη για το Κύπελλο Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος των παικτών πρότεινε προχτές, με επιστολή του που κοινοποίησε σε ΕΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΣΕΠΚ, να είναι ονομαστικές και αριθμημένες οι προσκλήσεις, να μοιραστούν σε ακαδημίες, σχολεία και ανθρώπους του μπάσκετ.

Η απάντηση της ΕΟΚ στο αίτημα του ΠΣΑΚ προκαλεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση. Η Ομοσπονδία επικαλείται το τι ορίζει το νομικό πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία του ΠΣΑΚ. Λες και η κατάθεση μιας πρότασης από ανθρώπους του χώρου που αρκετές φορές έχουν δεχτεί στο πετσί τους τα αποτελέσματα της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, για κάτι το διαφορετικό είναι θέμα νομικού πλαισίου. Υπενθυμίζει ότι αυτή είναι που καθορίζει τα πάντα (κάτι που δεν αμφισβητήθηκε άλλωστε) και μάλλον αυτό το ...αυτοκρατορικό ύφος είναι η αιτία ώστε μια αξιόλογη πρόταση να αντιμετωπιστεί σαν ...αιτία πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, η απάντηση της ΕΟΚ αναφέρει: «Σε απάντηση του υπ' αριθμ. 748/21-1-2010 εγγράφου σας, θα πρέπει να σας επισημάνουμε, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου σας να υπερβαίνει ρητές και συγκεκριμένες αρμοδιότητες που το νομικό πλαίσιο του αθλήματος του παραχωρεί και να επεμβαίνει, άμεσα ή έμμεσα, σε θέματα που ανήκουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Για τους λόγους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να σας επιστρέψουμε ως απαράδεκτο το άνω έγγραφο».


Μπ. ΤΣ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τυχερός ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο τυχερός της κλήρωσης του Κυπέλλου «Hellas On Line» καθώς στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Καλλιθέα. ΠΑΣ Γιάννενα - ΠΑΟΚ, Ξάνθη - Αρης, Καβάλα - Πανιώνιος τα άλλα ζευγάρια. Στην ημιτελική φάση πάμε για ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ εφόσον οι δύο ομάδες αποκλείσουν την Καλλιθέα και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Από την άλλη ο νικητής του Ξάνθη - Αρης θα παίξει με το νικητή του Καβάλα - Πανιώνιος.

Στην προημιτελική (6η) φάση θα διεξαχθούν τέσσερις απλοί αγώνες στο γήπεδο της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα διεξαχθεί επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα, ο νικητής αναδεικνύεται με τη διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης πέναλτι. Το εκτός έδρας γκολ δε θα υπολογίζεται διπλό.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Η ολοκλήρωση του τέταρτου αγώνα, ο οποίος διεξήχθη στο Πεκίνο, για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας πίστας, βρήκε τον Γιάννη Ταμουρίδη τροπαιούχο. Η πρώτη θέση στον αγώνα του Κάλι και η δεύτερη στην Μελβούρνη ήταν αρκετές για να του χαρίσουν τον τίτλο του κυπελλούχου κόσμου. Ο Ελληνας ποδηλάτης συγκέντρωσε συνολικά δύο βαθμούς περισσότερους από τον Κουόκ Χοτίνγκ (Χονγκ Κονγκ). Ταυτόχρονα, εξασφάλισε τηn παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (το Μάρτη στην Κοπεγχάγη).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ξαναρχίζει - ύστερα από διακοπή περίπου 1 μήνα, λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής - η αγωνιστική δραστηριότητα στην Α1 κατηγορία ανδρών του χάντμπολ. Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, αυλαία για το β' γύρο, περιλαμβάνει τις συναντήσεις: ΠΑΟΚ - ΑΣΕ Δούκα (15:00), Κύδων Χανίων - Αερωπός Εδεσσας (17:30), Διομήδης Αργους - Πανελλήνιος, Βριλήσσια - Ζαφειράκης, ΑΕΚ - Θερμαϊκός, Φίλιππος Βέροιας - ΓΑΣ Κιλκίς (18:00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ