Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Περί... απαράδεκτων

Μπορεί στο παρελθόν η διοργάνωση του Κυπέλλου Μπάσκετ να έχει στιγματιστεί αρκετές φορές από φαινόμενα βίας (άλλωστε, αυτή ήταν η αιτία που καταργήθηκε και το φάιναλ φορ) και φέτος το επερχόμενο ραντεβού Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στον τελικό να δημιουργεί καινούριους φόβους (ήδη κάποια προεόρτια έχουν αρχίσει), ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) άλλα είναι αυτά που μετράνε... Εξάλλου τα κέρδη ενός τέτοιου παιχνιδιού είναι τόσο πολλά (εισιτήρια, διαφημίσεις, τηλεοπτικά, κτλ.) ώστε την Ομοσπονδία (η ΕΟΚ είναι η διοργανώτρια του Κυπέλλου) να την ...εξοργίζουν κάποιες διαφορετικές προτάσεις. Τόσο πολύ μάλιστα που να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την πρωτοβουλία που πήρε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) να προτείνει την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων του τελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της 20ής Φλεβάρη για το Κύπελλο Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος των παικτών πρότεινε προχτές, με επιστολή του που κοινοποίησε σε ΕΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΣΕΠΚ, να είναι ονομαστικές και αριθμημένες οι προσκλήσεις, να μοιραστούν σε ακαδημίες, σχολεία και ανθρώπους του μπάσκετ.

Η απάντηση της ΕΟΚ στο αίτημα του ΠΣΑΚ προκαλεί όμως ιδιαίτερη εντύπωση. Η Ομοσπονδία επικαλείται το τι ορίζει το νομικό πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία του ΠΣΑΚ. Λες και η κατάθεση μιας πρότασης από ανθρώπους του χώρου που αρκετές φορές έχουν δεχτεί στο πετσί τους τα αποτελέσματα της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, για κάτι το διαφορετικό είναι θέμα νομικού πλαισίου. Υπενθυμίζει ότι αυτή είναι που καθορίζει τα πάντα (κάτι που δεν αμφισβητήθηκε άλλωστε) και μάλλον αυτό το ...αυτοκρατορικό ύφος είναι η αιτία ώστε μια αξιόλογη πρόταση να αντιμετωπιστεί σαν ...αιτία πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, η απάντηση της ΕΟΚ αναφέρει: «Σε απάντηση του υπ' αριθμ. 748/21-1-2010 εγγράφου σας, θα πρέπει να σας επισημάνουμε, δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου σας να υπερβαίνει ρητές και συγκεκριμένες αρμοδιότητες που το νομικό πλαίσιο του αθλήματος του παραχωρεί και να επεμβαίνει, άμεσα ή έμμεσα, σε θέματα που ανήκουν στην αποκλειστική δικαιοδοσία της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Για τους λόγους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να σας επιστρέψουμε ως απαράδεκτο το άνω έγγραφο».


Μπ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ