ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Αγώνας για μια άλλη ποιότητα ζωής

Σε συσπείρωση και αγώνα για το δικαίωμα στη δωρεάν μαζική άθληση καλεί η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ μέσω εκδηλώσεών της για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά (φωτό από το χτεσινό αγώνα)
Σε συσπείρωση και αγώνα για το δικαίωμα στη δωρεάν μαζική άθληση καλεί η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ μέσω εκδηλώσεών της για τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά (φωτό από το χτεσινό αγώνα)
Την πρότασή του για μια άλλη ποιότητα ζωής σε μια περίοδο σήψης του καπιταλιστικού συστήματος που οξύνεται η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη και τις ανάγκες της, δείχνει για μια ακόμη φορά η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ μέσω των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνει στα πλαίσια του προγράμματος γιορτασμού της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς που είναι αφιερωμένη στους νέους εργαζόμενους

Εχοντας την εμπειρία από τις πετυχημένες πρωτοβουλίες της Γραμματείας Νέων τα προηγούμενα χρόνια και τη μαζική συμμετοχή νέων εργατών και συνδικάτων στους αγώνες δρόμου και τα τουρνουά ποδοσφαίρου και οι φετινές αθλητικές εκδηλώσεις εντάσσονται στην πάλη για να υπάρξει δωρεάν μαζικός αθλητισμός μακριά από το ντόπινγκ, την αντίσταση σε όλα τα ναρκωτικά και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Χτες στο κλειστό «Καραμπίνη» της Νίκαιας διοργανώθηκε αγώνας βόλεϊ όπου αγωνίστηκαν η ομάδα νέων εργαζόμενων γυναικών του ΠΑΜΕ με μικτή ομάδα του ΓΣ Πετρούπολης (νικήτρια του αγώνα με 3-0 σετ). Σήμερα, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νεάπολης (Ιωνικός) όπου στις 11.00 η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΜΕ θα αντιμετωπίσει την ελληνική ομάδα καλλιτεχνών και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών «Hasta La Victoria Siempre». Θα ακολουθήσει αγώνας μεταξύ των ομάδων του ΜΑΣ και εργαζόμενων από την Αττική

Εκ μέρους της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ στη χτεσινή εκδήλωση βρέθηκε ο Παύλος Αλεξανδράκης, ο οποίος τόνισε: «Ο νέος εργαζόμενος δεν έχει μόνο δικαίωμα στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση, αλλά έχει και δικαίωμα στο δωρεάν μαζικό αθλητισμό. Εμείς σαν ΠΑΜΕ παλεύουμε και γι' αυτόν το στόχο μέσω την αγώνων μας. Σε μια εποχή που λαϊκές ανάγκες χτυπιούνται για μας πατριωτισμός δεν είναι να σκύψουμε το κεφάλι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα αλλά αντίθετα χρειάζεται αντίσταση».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος τόνισε: «Με χαρά φιλοξενούμε τους αγώνες του ΠΑΜΕ που συντάσσονται με τους αγώνες για την εξυγίανηση του αθλητισμού. Ελπίζω και εύχομαι στα επόμενα χρόνια ο λαϊκος μαζικός αθλητισμός να βρει τη θέση που του ανήκει».

Στη σημασία που έχουν οι αγώνες των εργαζομένων προκειμένου να διεκδικηθεί το δικαίωμα στη δωρεάν μαζική άθληση αναφέρθηκε ο προπονητής της μεικτής ομάδας του ΓΣ Πετρούπολης και πρώην διεθνής βολεϊμπολίστας Γρηγόρης Μαλουσάρης.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΙΓΑΛΕΩ
Οι παίκτες πληρώνουν τα ... επιχειρηματικά τερτίπια

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πηγάζουν απο το καθεστώς που υπάρχει και στο μοντέλο της Α2 κατηγορίας, όπου με ευθύνες της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας επιχειρηματίες και παράγοντες μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα αθετώντας ακόμα και τις βασικές υποχρεώσεις τους, κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους οι παίκτες του Αιγάλεω.

Οπως γνωστοποιούν, δε φτάνει που μέχρι σήμερα οκτώ μήνες μετά την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν έχουν πάρει μόνο τρεις μισθούς, η διοίκηση της ομάδας μετά το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αρκαδικό, μας ανακοίνωσε μείωση 30% των συνολικών μας αποδοχών λόγω της διαφαινόμενης πτώσης της ομάδας στη Β' Εθνική. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, μέσα στο 2010 έχουν πάρει απλά ενα χαρτζιλίκι της τάξης των 200-300 ευρώ. Ομως προβλήματα δεν υπάρχουν μόνο στο οικονομικά αλλά και σε τομείς που αφορούν ακόμα και την υγεία των παικτών αφού, όπως καταγγέλλουν, με ευθύνη της διοίκησης μέχρι σήμερα ουδέποτε υπήρξε γιατρός ή φυσικοθεραπευτής στις προπονήσεις.

«....Και μία απορία προς την πολιτεία και τη διοργανώτρια αρχή, γιατί πρέπει όλοι εμείς να είμαστε δέσμιοι μίας ομάδας αφερέγγυας, με μοναδικό τρόπο διαφυγής το εξωτερικό; Πώς είναι δυνατόν να μην προβλέπονται σοβαρότατες κυρώσεις σε ομάδες που δεν πληρώνουν και δεν πληρούν ούτε της βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία τους;» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των παικτών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του «902» και την εκπομπή «Αθλητικό Ραντεβού» ο παίκτης του Αιγάλεω (και εκπρόσωπος των υπόλοιπων παικτών που υπογράφουν την ανακοίνωση) Αγγελος Σιαμαδούρας, αποκάλυψε τις συνέπειες που υπάρχουν στους παίκτες από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Οπως είπε, πολλοί εξ αυτών βρίσκονται στην ηλικία των 25-26 ετών και δεν έχουν άλλους πόρους διαβίωσης πέρα το μπάσκετ, με αποτέλεσμα να έχουν φθάσει σε σημείο να μην έχουν ούτε για το νοίκια τους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΠΑΟ και Αρης διεκδικούν το τρόπαιο

Εχοντας διαφορετικούς λόγους ο καθένας για διάκριση, Παναθηναϊκός και Αρης κοντράρονται σήμερα στο φετινό τελικό του Κυπέλλου (ΟΑΚΑ 20.30 «ΑΛΦΑ») διεκδικώντας το δεύτερο εγχώριο τίτλο της χρονιάς. Στο «τριφύλλι» μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με μια ακόμη επιτυχία που θα πιστοποιήσει και πρακτικά την κυριαρχία τους στο εσωτερικό. Ο Νίκος Νιόπλιας που έχρισε την ομάδα φαβορί για τον τίτλο θα έχει στη διάθεσή του τον Σωτήρη Νίνη που ξεπέρασε το πρόβλημά του, ωστόσο αγωνιά για τη συμμετοχή του Καραγκούνη που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Οσο για τον Σαριέγκι, αν και χτες δόθηκε το πράσινο φως για την συμμετοχή του αφού το αρμόδιο συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ότι μπορεί να εκτίσει την ποινή του σε αγώνα πρωταθλήματος, ωστόσο όπως τόνισε ο Νίκος Νιόπλιας η ρευστότητα του θέματος που υπήρχε μέχρι την τελευταία στιγμή φέρνει τον Καντέ πρώτη επιλογή.

Με τη συσσωρευμένη δίψα 40 χρόνων από την τελευταία διάκριση, όταν κατέκτησε το μοναδικό Κύπελλο στην ιστορία του (το 1970) ο Αρης δίνει το «παρών» για ένατη φορά σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Ο τεχνικός της ομάδας Εκτορ Κούπερ σε δηλώσεις τόνισε ότι είναι υποχρέωση για ιστορικούς λόγους και για τους οπαδούς η κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα του. Αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει (εκτός της απουσίας του Αράνο λόγω τιμωρίας) και σύμφωνα με τον Κούπερ, η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι αυτή που θα κρίνει τον αγώνα.

ΒΟΛΕΪ

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στα Play Outs η ομάδα της ΑΕΚ, που κέρδισε εύκολα με 3-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η Ενωση με τη νίκη της αυτή βρέθηκε ξανά σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι του ΑΟ Κηφισιάς, αλλά ο ΑΟΚ έχει ένα ακόμη παιχνίδι (αυτό στην Καλαμαριά το ερχόμενο Σάββατο). H βαθμολογία των πλέι αουτ: Καλαμαριά 26, ΑΕΚ 25, ΑΟ Κηφισιάς 24.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Λεπτές ισορροπίες

Η κορύφωση της μάχης αποφυγής του υποβιβασμού καθώς και της αντίστοιχης που αφορά το καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία ενόψει των πλέι οφ, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 25η αγωνιστική της Α1, προτελευταία στροφή πριν την λήξη της κανονικής περιόδου. Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος γι' αυτό το Σαββατοκύριακο βρίσκονται τα παιχνίδια του Ηλυσιακού με το Περιστέρι και των Τρικάλων με τον Πανιώνιο. Σε αυτά οι γηπεδούχοι καίγονται για τους βαθμούς καθώς κάνουν τις τελευταίες προσπάθειες για παραμονή, ενώ αντίθετα οι φιλοξενουμενοι διεκδικούν μια θέση εντός της πρώτης οκτάδας που οδηγεί στη Β` φάση του πρωταθλήματος (πλέι οφ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (17:00) Ολυμπιακός-ΓΣ Ολύμπια, (17:00) Ηλυσιακός-Περιστέρι, (17:00-Novasports) ΠΑΟΚ-Κολοσσός. ΚΥΡΙΑΚΗ:(18:45-ΣΚΑΪ) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, (19:00-Novasports) Μαρούσι-Πανελλήνιος, (19:00-ΕΤ1) Καβάλα-Αρης.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Θρήνος για τη Λαβρόβα

Τη ζωή της έχασε χτες σε αυτοκινητικό δυστύχημα η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής, Ναταλία Λαβρόβα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax». Επικαλούμενη τις ρωσικές αρχές, η συγκεκριμένη πηγή αναφέρει ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε η αδελφή της 25χρονης Λαβρόβα συγκρούστηκε με άλλο όχημα κοντά στην πόλη Πένζα, η οποία βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η αδελφή της Λαβρόβα σκοτώθηκε στο δυστύχημα, ενώ τραυματίστηκε ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου.

Η Λαβρόβα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό της ρυθμικής γυμναστικής το 2000 στο Σίδνεϊ και το 2004 στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε προπονητική καριέρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ