ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Μάη 2010
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Από τη μια προβοκάτσια στην άλλη

Τα ξοφλημένα ψέματα για τα οικονομικά του ΚΚΕ ξέθαψαν οι συκοφάντες, αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν πολιτικά με το Κόμμα

Το βρώμικο ρόλο του συκοφάντη και προβοκάτορα σε βάρος του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας την οποία υπηρετεί, επιβεβαιώνει καθημερινά ο ΛΑ.Ο.Σ. Αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά με το ΚΚΕ, εξαπολύει τη μια ψευτιά μετά την άλλη, εξειδικεύοντας την κυβερνητική προπαγάνδα για να δώσει τροφή στα παπαγαλάκια που την αναπαράγουν.

Στριμωγμένος από την κριτική του ΚΚΕ, που αποκαλύπτει στο λαό τον πραγματικό ρόλο του κόμματός του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σχολίασε χτες τα όσα είχε πει το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην τηλεόραση της ΝΕΤ, με τον εξής τρόπο: «Το πλέον αδηφάγο κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή το ΚΚΕ, πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί για τις καταθέσεις από την ΕΡΤ, για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ αλλά και για την άρνησή του να δεχτεί οικονομικό έλεγχο. Αντί να κατηγορεί και να βρίζει αορίστως, ας καταλάβει ότι από εμάς δεν θα τύχει ασυλίας».

Πρόκειται για κατασκευασμένη αθλιότητα, ανάλογη εκείνης που προσπάθησαν να στήσουν ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ με τις υποτιθέμενες σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός». Τώρα, το κόμμα - προβοκάτορας επανέρχεται με ψευτιές και άθλια υπονοούμενα για τα οικονομικά του Κόμματος, ρίχνοντας τροχιοδεικτικές βολές για την επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ που θα δυναμώσει, παράλληλα με τη συζήτηση για αλλαγή του νομικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Εκτελούν συμβόλαια

Η νέα παρέμβαση του ΛΑ.Ο.Σ. έρχεται σε συνέχεια ανάλογων προβοκατόρικων δηλώσεων που πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο στο ακέραιο το σχόλιο που έκανε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το ρόλο του ΛΑ.Ο.Σ., απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων της ΝΕΤ, στη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση». Η Αλέκα Παπαρήγα είπε μεταξύ άλλων:

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. παίζει το ρόλο του αγωγού της προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ και, ενδεχομένως, και σε βάρος άλλων κομμάτων. Τη ΝΔ την ξέρουμε ποια είναι, το ΠΑΣΟΚ το ξέρουμε ποιο είναι, τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρουμε τι είναι. Δεν ανεχόμαστε τη μέθοδο της προβοκάτσιας και μάλιστα, θα σας πω καθαρά, όταν ένα κόμμα ή μάλλον ένας ηγέτης - γιατί δεν μπορώ να φορτώσω σε όλο το κόμμα ή σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα - μου θυμίζει έναν άνθρωπο που εκτελεί συμβόλαια.

Παίζει το ρόλο του προβοκάτορα. Τώρα αυτό το κάνει σε σύμπραξη με την κυβέρνηση; Είναι πολύ πιθανό. Εμείς από το 2007 είχαμε καταγγείλει ότι το ΠΑΣΟΚ - που ήταν τότε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν ήταν κυβέρνηση - χρησιμοποιεί το ΛΑ.Ο.Σ. ως εμπροσθοφυλακή, όχι σε αντιΚΚΕ τοποθέτηση - αυτό δεν είναι περίεργο, άλλωστε το κάνει και το ΠΑΣΟΚ και δικαίωμά του - μιλάμε στο ρόλο του προβοκάτορα. Τότε είχαμε τον "Γερμανό" που έλεγαν ότι ήμασταν μέτοχοι. Τώρα άφησαν τον "Γερμανό". Τελειώσαμε με τον "Γερμανό" και τώρα έχουμε πάει στο ότι το ΚΚΕ θέλει να κάψει τη Βουλή».

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ
Συζήτηση για προσωποποίηση των ευθυνών

Την άλλη Τετάρτη, η συνεδρίαση με τις προτάσεις των κομμάτων, σχετικά με το πόρισμα

Tην ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθούν για συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, οι προτάσεις των κομμάτων σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής και την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών υπουργών που θα διερευνηθούν από Προανακριτική Επιτροπή. Χθες έγινε μια πρώτη συζήτηση στην Εξεταστική, από την οποία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ: Του Θ. Ρουσόπουλου, του Ε. Μπασιάκου, του Π. Δούκα, του Α. Κοντού και του Γ. Βουλγαράκη.

Η ΝΔ θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής για να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, γιατί καθυστέρησε τους φορολογικούς ελέγχους της Μονής Βατοπεδίου, δεν έκανε αποδεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και είχε πάνω από μια συναντήσεις με τον Δ. Πάπιστα, ο οποίος συνεργαζόταν με τη Μονή στις επενδύσεις ακινήτων. Για την περίοδο των κυβερνήσεων της ΝΔ, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αλλά εξ αντικειμένου πολιτικές ευθύνες υπουργών που υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα αποδίδει ευθύνες σε Δρυ, Φωτιάδη από το ΠΑΣΟΚ και σε Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα από τη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για Δρυ, Φωτιάδη και Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου είχε αναδείξει τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με την πολιτική τους δημιουργούν τα σκάνδαλα και είχε καταγγείλει ότι τα δύο κόμματα αρνούνται να διερευνήσουν τις πολιτικές αιτίες των σκανδάλων. Επιπρόσθετα, έθετε τις διαχρονικές αιτίες των δύο κομμάτων για την πολιτική γης και τόνιζε ότι βουνά, λίμνες, παραλίες και άλλες εκτάσεις πρέπει να αποτελούν δημόσια περιουσία και όχι να τη σφετερίζονται διάφορα συμφέροντα, ιδιωτικά και εκκλησιαστικά, επικαλούμενα μάλιστα ως τίτλους ιδιοκτησίας βυζαντινά χρυσόβουλα.

Απέδιδε, δε, πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο στους Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη από τη ΝΔ και σε Δρυ, Φωτιάδη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον Θ. Ρουσόπουλο ανέφερε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Αντεγκλήσεις μακριά από την ουσία

Θέμα Ζαγοριανού ανακινεί το ΠΑΣΟΚ, για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη μιλάει η ΝΔ

Νέος γύρος αποπροσανατολιστικής δικομματικής αντιπαράθεσης χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο «ΖΗΜΕΝΣ», με αφορμή επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής Σ. Βαλυράκη προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ε. Ρούσσο - Παπαδάκη. Σε αυτήν καταγγέλλεται ότι ο πρώην ειδικός ανακριτής της υπόθεσης Ν. Ζαγοριανός, από πρόθεση προχώρησε σε συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να μη λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη εμπλεκόμενα πρόσωπα για όλες τις πράξεις που τέλεσαν. Γίνεται ακόμα λόγος για κατάχρηση εξουσίας και ζητείται από τον αντεισαγγελέα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Οι βουλευτές της ΝΔ εκτίμησαν ότι η συγκεκριμένη επιστολή αποτελεί ωμή επέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης και «δυναμιτίζει τα θεμέλια της ομαλής λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής». Μάλιστα, είπαν ότι από ό,τι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη γράψει το πόρισμα της Επιτροπής, ρίχνοντας ποινικές ευθύνες σε υπουργούς της ΝΔ για την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σχολιάζοντας τη διαμάχη ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι γίνεται μια «προσπάθεια για τη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και την πρόκληση εντυπώσεων».

Χτες στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε ο Γ. Σπανουδάκης, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού «Αθήνα 2004». Ο μάρτυρας ήταν αυτός που εισηγήθηκε την παραλαβή του διαβόητου - πανάκριβου και εν τέλει άχρηστου - συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I και ισχυρίστηκε ότι για την παραλαβή δεν του ασκήθηκε καμία πίεση. Ο ίδιος ήταν που με απευθείας ανάθεση έδωσε 10 εκατομμύρια ευρώ σε εταιρεία συμβούλων για το C4I και εισηγήθηκε στον υπουργό της ΝΔ Χ. Μαρκογιαννάκη την τμηματική παραλαβή του συστήματος.

Ο Γ. Σπανουδάκης θεωρήθηκε από μέλη της Εξεταστικής ως πρόσωπο-κλειδί που έπεσε σε μεγάλες αντιφάσεις και όπως εκτίμησε ο Θ. Παφίλης από την κατάθεσή του «επιβεβαιώνονται οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες για το πλιάτσικο των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού και σε όφελος των εταιρειών».

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ
Αντιιμπεριαλιστική Συνάντηση στη Μυτιλήνη

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μάη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) οργανώνει το Σαββατοκύριακο 22 - 23 Μάη, στη Μυτιλήνη, ανοιχτή εκδήλωση αφιερωμένη στην πάλη των λαών κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, με καλεσμένους από Τουρκία και Κύπρο.

Η πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ εντάσσεται στην καμπάνια της ενάντια στο ΝΑΤΟ συνολικά και το ρόλο του στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη δράση για την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων από το εξωτερικό. Παράλληλα, εντάσσεται και στη διεθνή καμπάνια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ενάντια στο ΝΑΤΟ μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας, το Νοέμβρη 2010.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 22 Μάη, στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση των αντιπροσωπειών της ΕΕΔΥΕ (με επικεφαλής την γενική γραμματέα Βέρα Νικολαΐδου και την Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας), της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (με επικεφαλής την πρόεδρο Ulku Ozbir και τον Mutlu Bekem) και του Παγκύπριου Συμβούλιου Ειρήνης (με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιαννάκη Σκορδή και τον Τουρκοκύπριο συναγωνιστή Abdoullah Korkmazhan). Στη συνάντηση θα συμμετέχει εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Την Κυριακή 23 Μάη, το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Πορεία Ειρήνης του νησιού με τη συμμετοχή των καλεσμένων από το εξωτερικό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ