Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Από τη μια προβοκάτσια στην άλλη

Τα ξοφλημένα ψέματα για τα οικονομικά του ΚΚΕ ξέθαψαν οι συκοφάντες, αδυνατώντας να αντιπαρατεθούν πολιτικά με το Κόμμα

Το βρώμικο ρόλο του συκοφάντη και προβοκάτορα σε βάρος του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας την οποία υπηρετεί, επιβεβαιώνει καθημερινά ο ΛΑ.Ο.Σ. Αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά με το ΚΚΕ, εξαπολύει τη μια ψευτιά μετά την άλλη, εξειδικεύοντας την κυβερνητική προπαγάνδα για να δώσει τροφή στα παπαγαλάκια που την αναπαράγουν.

Στριμωγμένος από την κριτική του ΚΚΕ, που αποκαλύπτει στο λαό τον πραγματικό ρόλο του κόμματός του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σχολίασε χτες τα όσα είχε πει το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην τηλεόραση της ΝΕΤ, με τον εξής τρόπο: «Το πλέον αδηφάγο κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή το ΚΚΕ, πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί για τις καταθέσεις από την ΕΡΤ, για τις χορηγίες του ΟΠΑΠ αλλά και για την άρνησή του να δεχτεί οικονομικό έλεγχο. Αντί να κατηγορεί και να βρίζει αορίστως, ας καταλάβει ότι από εμάς δεν θα τύχει ασυλίας».

Πρόκειται για κατασκευασμένη αθλιότητα, ανάλογη εκείνης που προσπάθησαν να στήσουν ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΠΑΣΟΚ με τις υποτιθέμενες σχέσεις του ΚΚΕ με την εταιρεία «Γερμανός». Τώρα, το κόμμα - προβοκάτορας επανέρχεται με ψευτιές και άθλια υπονοούμενα για τα οικονομικά του Κόμματος, ρίχνοντας τροχιοδεικτικές βολές για την επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ που θα δυναμώσει, παράλληλα με τη συζήτηση για αλλαγή του νομικού πλαισίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Εκτελούν συμβόλαια

Η νέα παρέμβαση του ΛΑ.Ο.Σ. έρχεται σε συνέχεια ανάλογων προβοκατόρικων δηλώσεων που πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο στο ακέραιο το σχόλιο που έκανε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το ρόλο του ΛΑ.Ο.Σ., απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων της ΝΕΤ, στη διάρκεια συνέντευξής της στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση». Η Αλέκα Παπαρήγα είπε μεταξύ άλλων:

«Ο ΛΑ.Ο.Σ. παίζει το ρόλο του αγωγού της προβοκάτσιας σε βάρος του ΚΚΕ και, ενδεχομένως, και σε βάρος άλλων κομμάτων. Τη ΝΔ την ξέρουμε ποια είναι, το ΠΑΣΟΚ το ξέρουμε ποιο είναι, τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξέρουμε τι είναι. Δεν ανεχόμαστε τη μέθοδο της προβοκάτσιας και μάλιστα, θα σας πω καθαρά, όταν ένα κόμμα ή μάλλον ένας ηγέτης - γιατί δεν μπορώ να φορτώσω σε όλο το κόμμα ή σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα - μου θυμίζει έναν άνθρωπο που εκτελεί συμβόλαια.

Παίζει το ρόλο του προβοκάτορα. Τώρα αυτό το κάνει σε σύμπραξη με την κυβέρνηση; Είναι πολύ πιθανό. Εμείς από το 2007 είχαμε καταγγείλει ότι το ΠΑΣΟΚ - που ήταν τότε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν ήταν κυβέρνηση - χρησιμοποιεί το ΛΑ.Ο.Σ. ως εμπροσθοφυλακή, όχι σε αντιΚΚΕ τοποθέτηση - αυτό δεν είναι περίεργο, άλλωστε το κάνει και το ΠΑΣΟΚ και δικαίωμά του - μιλάμε στο ρόλο του προβοκάτορα. Τότε είχαμε τον "Γερμανό" που έλεγαν ότι ήμασταν μέτοχοι. Τώρα άφησαν τον "Γερμανό". Τελειώσαμε με τον "Γερμανό" και τώρα έχουμε πάει στο ότι το ΚΚΕ θέλει να κάψει τη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ