Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ
Συζήτηση για προσωποποίηση των ευθυνών

Την άλλη Τετάρτη, η συνεδρίαση με τις προτάσεις των κομμάτων, σχετικά με το πόρισμα

Tην ερχόμενη Τετάρτη θα κατατεθούν για συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, οι προτάσεις των κομμάτων σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής και την ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών υπουργών που θα διερευνηθούν από Προανακριτική Επιτροπή. Χθες έγινε μια πρώτη συζήτηση στην Εξεταστική, από την οποία απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ: Του Θ. Ρουσόπουλου, του Ε. Μπασιάκου, του Π. Δούκα, του Α. Κοντού και του Γ. Βουλγαράκη.

Η ΝΔ θα προτείνει τη σύσταση προανακριτικής για να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, γιατί καθυστέρησε τους φορολογικούς ελέγχους της Μονής Βατοπεδίου, δεν έκανε αποδεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και είχε πάνω από μια συναντήσεις με τον Δ. Πάπιστα, ο οποίος συνεργαζόταν με τη Μονή στις επενδύσεις ακινήτων. Για την περίοδο των κυβερνήσεων της ΝΔ, εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, αλλά εξ αντικειμένου πολιτικές ευθύνες υπουργών που υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα αποδίδει ευθύνες σε Δρυ, Φωτιάδη από το ΠΑΣΟΚ και σε Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα από τη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει περαιτέρω διερεύνηση για Δρυ, Φωτιάδη και Μπασιάκο, Δούκα, Κοντό.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ στην προηγούμενη Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου είχε αναδείξει τις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που με την πολιτική τους δημιουργούν τα σκάνδαλα και είχε καταγγείλει ότι τα δύο κόμματα αρνούνται να διερευνήσουν τις πολιτικές αιτίες των σκανδάλων. Επιπρόσθετα, έθετε τις διαχρονικές αιτίες των δύο κομμάτων για την πολιτική γης και τόνιζε ότι βουνά, λίμνες, παραλίες και άλλες εκτάσεις πρέπει να αποτελούν δημόσια περιουσία και όχι να τη σφετερίζονται διάφορα συμφέροντα, ιδιωτικά και εκκλησιαστικά, επικαλούμενα μάλιστα ως τίτλους ιδιοκτησίας βυζαντινά χρυσόβουλα.

Απέδιδε, δε, πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο στους Μπασιάκο, Κοντό, Κιλτίδη από τη ΝΔ και σε Δρυ, Φωτιάδη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον Θ. Ρουσόπουλο ανέφερε ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ