ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /32
ΠΑΤΡΑ
Κορύφωση στην Αχαϊκή πρωτεύουσα
  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα
  • Σήμερα η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση για τις επικείμενες εκλογές, που έγινε χτες στο Φεστιβάλ
Από τη συζήτηση για τις επικείμενες εκλογές, που έγινε χτες στο Φεστιβάλ
Με επιτυχία ξεκίνησαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα, που πραγματοποιείται στο Κάστρο. Σήμερα, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ, νωρίτερα, θα χαιρετήσει ο Γιώργος Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Χτες, οι νέοι της Πάτρας, που συμμετείχαν μαζικά στο Φεστιβάλ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αφιερώματα στη μουσική του Μ. Θεοδωράκη, στο διεθνές επαναστατικό τραγούδι, στο εργατικό προοδευτικό ροκ τραγούδι, στον ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, προβολή ταινίας κ.ά. Παράλληλα, στα περίπτερα του Φεστιβάλ (εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών, κατά των ναρκωτικών, αθλητισμού κ.ά.) πραγματοποιήθηκαν σειρά από δραστηριότητες. Στο περίπτερο του «Ριζοσπάστη» προβάλλονταν επιλεγμένα πρωτοσέλιδα, από τους αγώνες τις περσινής χρονιάς. Χαιρετισμό υποδοχής έκανε η Τασούλα Μπάτσικα, μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου και γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αχαΐας, ενώ έγινε συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομική κρίση και η μάχη των τοπικών εκλογών», με ομιλητές τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Χρήστος Τσαντή, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας.

To σημερινό πρόγραμμα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

Συναυλία από τον Γ. Δρίτσα.

Στις 9 μ.μ. Χαιρετισμός από τον Γιώργο Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στις 9.15 μ.μ. Ομιλία από την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αφιέρωμα στα «τραγούδια της ζωής και του αγώνα» από τον Λάκη Χαλκιά.

Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία από τους «Ξέμπαρκους».

Συναυλία με τους «Magic de spell».

ΣΚΗΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ:

Παραδοσιακοί χοροί πολιτιστικών συλλόγων.

Προβολή της ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο μεγάλος δικτάτωρ».

Στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του Φεστιβάλ, θα γίνει τουρνουά σκάκι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύνθετη, οργανωμένη δουλειά με τη νεολαία της πόλης

Προετοιμασία Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Προετοιμασία Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Μια πραγματικά δύσκολη και ιδιαίτερα σύνθετη μάχη δίνουν αυτήν την περίοδο τα μέλη της ΚΝΕ, στις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Παλεύουν ώστε οι νέοι, στο πλάι του εργαζόμενου λαού να δώσουν δυναμική και αποφασιστική απάντηση στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης των πλουτοκρατών και της τρόικας, με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα γίνει στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», αλλά και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 11 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Μετά τη δουλειά, δίνουν παράλληλα τη μάχη για τη διακίνηση των κουπονιών ενίσχυσης του Φεστιβάλ, με τη μάχη της πανεξόρμησης για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και μετά κάνουν τη βάρδιά τους στο χώρο του Φεστιβάλ προκειμένου να προχωρήσουν οι κατασκευές, να γίνουν τα ταμπλό κλπ. Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση, χωρίς αναστολές και υποχωρήσεις, βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή.

Συζητάνε με τους χιλιάδες νέους που συναντήθηκαν στις απεργίες και τους αγώνες, με τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Συζητούν για τις αιτίες που γέννησαν την καπιταλιστική κρίση, τους καλούν να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα και προβάλλουν το δρόμο της διεξόδου, το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής που θα οδηγήσει στην τελική νίκη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της πανεξόρμησης συνεχίζουν το μεγάλο άνοιγμα της Οργάνωσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο του εμπορίου και του επισιτισμού όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νέων εργαζομένων. Η εικόνα που αναδεικνύεται μέσα από τις συζητήσεις δείχνει την αγανάκτηση που κυριαρχεί, ταυτόχρονα όμως και την ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, το άμεσο μέλλον, δηλαδή την επόμενη μέρα. Οι νεολαίοι της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι κάτω από το φόβο και την τρομοκρατία της απόλυσης. Ο μόνος δρόμος για να εξασφαλίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις είναι ο δρόμος του αγώνα που θα βάλει στην μπάντα τους πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό.

Η πανεξόρμηση συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, σε χώρους όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη η νεολαία: Σήμερα Σάββατο στο εμπορικό κέντρο «COSMOS», στο «Carefour» στην Ευκαρπία, στο αναψυκτήριο της Πολίχνης και στις καφετέριες της Νεάπολης, στις Φοιτητικές Εστίες Α', Β' και του ΠΑΜΑΚ. Αύριο Κυριακή στα «Goody's» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις φοιτητικές εστίες Γ' και Δ' και τη Δευτέρα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και στον ΟΤΕ Τούμπας.

Πολλές εκδηλώσεις και σήμερα

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταφέροντας παντού το μήνυμα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Αυτές τις μέρες γίνονται οι εξής εκδηλώσεις:

Δεύτερη μέρα σήμερα

Στο Αγρίνιο, στο Δημοτικό Πάρκο, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Αρτα, στην πλατεία Σκουφά, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στις Σέρρες, στο θεατράκι δίπλα στο ΚΤΕΛ, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης σήμερα Σάββατο

Στο Ρέθυμνο, στο Δημοτικό Κήπο, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην Καβάλα, στο πάρκο Φαλήρου, στις 7.30 μ.μ. Θα χαιρετίσει ο Χρήστος Ποτόλιας, μέλος της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Θα μιλήσει η Σούλα Βλισίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Ξάνθη, στο Πολυτεχνείο (προκάτ), στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Φλώρινα, στο νέο Πάρκο Φλώρινας, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Αύριο Κυριακή

Στην Καστοριά, στο πάρκο απέναντι από τα ΚΤΕΛ, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τίγκας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, γραμματέας της ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ.

Μαζική συμμετοχή στο Βόλο...

...απάντηση σε όσους προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις

Πλήθος κόσμου πέρασε τις πύλες του Φεστιβάλ στο Βόλο, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου ξεκίνησαν χτες το βράδυ οι διήμερες εκδηλώσεις. Η «πολιτεία», που με μεράκι και ενθουσιασμό έστησαν τα κόκκινα νιάτα, γέμισε από νέους, εργαζόμενους, ανθρώπους όλων των ηλικιών για να συναντηθούν μ' αυτό το μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός. Κορυφαίο πολιτικό γεγονός κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα ήταν η ομιλία του Δ. Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η μαζική παρουσία του κόσμου και ο αγωνιστικός παλμός στις εκδηλώσεις και τα συνθήματα που ήχησαν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, έστειλαν το μήνυμα σε όσους επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες τη ματαίωση του φεστιβάλ (κάποιους τάχα 7 «αγανακτισμένους πολίτες») ότι ο αντικομμουνιστικός οχετός τους όχι μόνο δεν περνάει, αλλά γυρίζει μπούμερανγκ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Γ. Παπαρίζου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το αφιέρωμα στην πάλη κατά του αντικομμουνισμού. Πλούσιο είναι και το πολιτιστικό πρόγραμμα. Ερασιτεχνικά συγκροτήματα, θεατρικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες και γλέντι περιλαμβάνονται σ' αυτό. Χτες έγινε συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Απ. Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο συνεχίζονται και σήμερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ