Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύνθετη, οργανωμένη δουλειά με τη νεολαία της πόλης

Προετοιμασία Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Προετοιμασία Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Μια πραγματικά δύσκολη και ιδιαίτερα σύνθετη μάχη δίνουν αυτήν την περίοδο τα μέλη της ΚΝΕ, στις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. Παλεύουν ώστε οι νέοι, στο πλάι του εργαζόμενου λαού να δώσουν δυναμική και αποφασιστική απάντηση στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης των πλουτοκρατών και της τρόικας, με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα γίνει στις 9, 10 και 11 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», αλλά και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 11 Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Μετά τη δουλειά, δίνουν παράλληλα τη μάχη για τη διακίνηση των κουπονιών ενίσχυσης του Φεστιβάλ, με τη μάχη της πανεξόρμησης για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και μετά κάνουν τη βάρδιά τους στο χώρο του Φεστιβάλ προκειμένου να προχωρήσουν οι κατασκευές, να γίνουν τα ταμπλό κλπ. Με αισιοδοξία και αυταπάρνηση, χωρίς αναστολές και υποχωρήσεις, βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή.

Συζητάνε με τους χιλιάδες νέους που συναντήθηκαν στις απεργίες και τους αγώνες, με τους νέους που υποφέρουν από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Συζητούν για τις αιτίες που γέννησαν την καπιταλιστική κρίση, τους καλούν να συσπειρωθούν στο ταξικό κίνημα και προβάλλουν το δρόμο της διεξόδου, το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής που θα οδηγήσει στην τελική νίκη, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της πανεξόρμησης συνεχίζουν το μεγάλο άνοιγμα της Οργάνωσης σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο του εμπορίου και του επισιτισμού όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νέων εργαζομένων. Η εικόνα που αναδεικνύεται μέσα από τις συζητήσεις δείχνει την αγανάκτηση που κυριαρχεί, ταυτόχρονα όμως και την ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, το άμεσο μέλλον, δηλαδή την επόμενη μέρα. Οι νεολαίοι της ΚΝΕ καλούν τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι κάτω από το φόβο και την τρομοκρατία της απόλυσης. Ο μόνος δρόμος για να εξασφαλίσουν δικαιώματα και κατακτήσεις είναι ο δρόμος του αγώνα που θα βάλει στην μπάντα τους πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό.

Η πανεξόρμηση συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες, σε χώρους όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη η νεολαία: Σήμερα Σάββατο στο εμπορικό κέντρο «COSMOS», στο «Carefour» στην Ευκαρπία, στο αναψυκτήριο της Πολίχνης και στις καφετέριες της Νεάπολης, στις Φοιτητικές Εστίες Α', Β' και του ΠΑΜΑΚ. Αύριο Κυριακή στα «Goody's» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις φοιτητικές εστίες Γ' και Δ' και τη Δευτέρα στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και στον ΟΤΕ Τούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ