Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ελλείψεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Με δυσμενείς όρους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ξεκινά η νέα χρονιά στην περιοχή Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα 9θέσιο δημοτικό στο οποίο σήμερα βρίσκονται μόνο ο διευθυντής και μία δασκάλα! Οπως καταγγέλλουν μάλιστα στελέχη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, δόθηκε προφορική εντολή για κατάργηση 20 τμημάτων σε δημοτικά, στη συντριπτική πλειοψηφία τους στη Ν. Ιωνία.

Για το θέμα, κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε το ΔΣ του τοπικού Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών που απέρριψε αυτή την εξέλιξη, αλλά και τις όποιες μετακινήσεις και υπερωρίες προσωπικού. Χτες, πραγματοποίησε και συνάντηση με τον προϊστάμενο και τους σχολικούς συμβούλους της περιοχής, κατά την οποία εκφράστηκε καθολική διαφωνία στα μέτρα που υπονομεύουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με δυσκολίες ξεκινά η χρονιά και για τα νηπιαγωγεία της περιοχής, όπου υπολογίζεται ότι λείπουν 35 εκπαιδευτικοί σε σύνολο περίπου 120. Λόγω των κενών, παρατηρείται το φαινόμενο να μη γίνονται δεκτά στα νηπιαγωγεία πολλά προνήπια, ενώ ακόμα και για τα νήπια επιχειρήθηκε να γίνει κλήρωση για να επιλεχθούν τα παιδάκια που θα εγγραφούν. Η κλήρωση ματαιώθηκε μετά από παρέμβαση εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, που απαίτησαν την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ