Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΣΕΝ - ΑΕΝ
Αναβάλλονται τα μαθήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών!

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, αλλά το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ) και οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών το οποίο είχε έναρξη μαθημάτων στις 3 Σεπτέμβρη και σε ανακοίνωσή του αναγράφει: «Η έναρξη των κύκλων σπουδών για Α' και Β' Μηχανικούς αναβάλλεται προσωρινά. Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση των μαθημάτων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμματεία του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών μετά την 9η Σεπτεμβρίου»...

Παρόμοια κατάσταση, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ, επικρατεί και στις ΑΕΝ, που οι ελλείψεις δημιουργούν δυσκολίες ακόμα και στην εξεταστική περίοδο, αφού δεν υπάρχουν καθηγητές σε αρκετά μαθήματα ώστε να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις! Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα πρόσθετα οικονομικά βάρη στις πλάτες των σπουδαστών, των ναυτεργατών και των οικογενειών τους με επιμήκυνση του χρόνου σπουδών, με επιπλέον ενοίκια, φροντιστήρια, αλλά και χαμένα μεροκάματα.

Η κατάσταση στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, σημειώνει η ΠΕΜΕΝ, είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που την υπηρετούν, ΝΔ, ΣΥΝ, ΛΑ.Ο.Σ., που χτυπάνε το ναυτεργάτη, τον εργαζόμενο σε όλες τις πλευρές της ζωής του.

Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί άμεση πρόσληψη καθηγητών με σταθερή μόνιμη σχέση εργασίας και αξιοκρατικά κριτήρια και μετεκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Καλεί τους σπουδαστές, τους ναυτεργάτες οργανωμένα, συλλογικά, με τις ταξικές δυνάμεις ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΑΜΕ «να αγωνιστούμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουμε αιτήματα με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ