Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη

Αποφάσεις συμμετοχής πήραν και οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά

Την απαίτηση για Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών θα διατρανώσουν στις 7 Σεπτέμβρη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές. Το ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) καλούν σε συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα.

Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισαν χτες και οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά καλώντας Ενώσεις, Συλλόγους και γονείς να δώσουν μαζικά παρουσία.

Στο κάλεσμά τους οι γονείς της Αθήνας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στις εξελίξεις που υπονομεύουν τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή των εργαζομένων και σημειώνουν: «Και όμως η φτώχεια, η ανεργία και η αμορφωσιά δεν είναι η μοίρα μας! Δεν είναι το στοίχημα τούτου του αιώνα. Δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Ο πλούτος που βγαίνει από εμάς τους ίδιους είναι τεράστιος και ανήκει δικαιωματικά και μόνο σ' αυτούς που τον παράγουν».

Οι γονείς απαιτούν να παρθούν άμεσα μέτρα για τα εξής:

- Ολα τα παιδιά που οι γονείς τους το επιθυμούν να πάνε στους παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Καμία απόλυση εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς.

- Εκτακτοι μαζικοί διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών σε σχολεία - παιδικούς σταθμούς.

- Κανένα τμήμα με πάνω από 20 παιδιά.

- Αξιοποίηση όλων των αναξιοποίητων δημόσιων, δημοτικών χώρων και έκτακτο κονδύλι για ενοικίαση κατάλληλων χώρων για τη λύση των πρώτων κτιριακών αναγκών σε όλες τις βαθμίδες.

- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, τροφείων κ.λπ. - Μέτρα για τους άνεργους γονείς (μειωμένα τιμολόγια ΔΕΚΟ, Θέρμανση) - Δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα παιδιά στα δημόσια νοσοκομεία ανεξαρτήτως του ασφαλιστικού φορέα των γονιών τους. - Κανένα παιδί έξω από το δημόσιο σχολείο πριν τα 18 του χρόνια - όχι στην παιδική εργασία - κατάργηση του νόμου για τη μαθητεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πάρτε μέτρα για την προστασία της υγείας σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς» (2020-11-04 00:00:00.0)
Να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα των σχολείων (2019-09-10 00:00:00.0)
Να ορθωθεί τείχος λαϊκής αλληλεγγύης (2011-11-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας (2010-09-03 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (2003-11-15 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων (1997-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ