Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Μαζική συμμετοχή στο Βόλο...

...απάντηση σε όσους προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις

Πλήθος κόσμου πέρασε τις πύλες του Φεστιβάλ στο Βόλο, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου ξεκίνησαν χτες το βράδυ οι διήμερες εκδηλώσεις. Η «πολιτεία», που με μεράκι και ενθουσιασμό έστησαν τα κόκκινα νιάτα, γέμισε από νέους, εργαζόμενους, ανθρώπους όλων των ηλικιών για να συναντηθούν μ' αυτό το μοναδικό πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός. Κορυφαίο πολιτικό γεγονός κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα ήταν η ομιλία του Δ. Αρβανιτάκη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η μαζική παρουσία του κόσμου και ο αγωνιστικός παλμός στις εκδηλώσεις και τα συνθήματα που ήχησαν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας, έστειλαν το μήνυμα σε όσους επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες τη ματαίωση του φεστιβάλ (κάποιους τάχα 7 «αγανακτισμένους πολίτες») ότι ο αντικομμουνιστικός οχετός τους όχι μόνο δεν περνάει, αλλά γυρίζει μπούμερανγκ.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν με χαιρετισμό του Γ. Παπαρίζου, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το αφιέρωμα στην πάλη κατά του αντικομμουνισμού. Πλούσιο είναι και το πολιτιστικό πρόγραμμα. Ερασιτεχνικά συγκροτήματα, θεατρικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες και γλέντι περιλαμβάνονται σ' αυτό. Χτες έγινε συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο Ν. Γκατζής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Απ. Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Οι εκδηλώσεις στο Βόλο συνεχίζονται και σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ