Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΙΟΣ
Επιχειρείται κατάργηση σχολείου

Σε «μήλον της έριδος» επιχειρούν να μετατρέψουν το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Λαγκάδας - Συκιάδας στη Χίο οι γαλαζοπράσινοι παράγοντες, τη στιγμή που η πολιτική τους υπονομεύει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το σχολείο λειτουργούσε μέχρι σήμερα εκ περιτροπής στα δύο χωριά. Με ρύθμιση που προωθήθηκε επί ΝΔ και εφαρμόζεται από την τωρινή κυβέρνηση, η έδρα του μεταφέρεται από τη Λαγκάδα στη Συκιάδα, ενώ «σπάει» σε δύο τριθέσια, με αρνητικές συνέπειες στο εκπαιδευτικό έργο, τις οποίες μάλιστα ανέδειξαν οι κάτοικοι της Λαγκάδας με κινητοποιήσεις τους.

Την ανάγκη ύπαρξης ενός εξαθέσιου σύγχρονου δημόσιου σχολείου με όλες τις υποδομές και τις δραστηριότητες που πρέπει να παρέχει, υποστηρίζει η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για το θέμα, προειδοποιώντας ότι η υποβάθμιση ουσιαστικά του σχολείου σε δύο τριθέσια θα οδηγήσει στο να τα κλείσουν οριστικά ως οικονομικά ασύμφορα στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Η ΝΕ Χίου καταγγέλλει ότι «οι τοπάρχες του δικομματισμού, στηριγμένοι σε ποταπά ψεύδη, σε συκοφαντίες, σε κουτσομπολιά, σε ανυπόστατες και αισχρές κατηγορίες μαζεύουν υπογραφές, ακόμα και σε λευκά χαρτιά, για να κηρύξουν ανεπιθύμητους τους εκπαιδευτικούς Γιώργη Αμπαζή και Στέφανο Τσίγκο, διευθυντή του σχολείου και πρόεδρο της Λαγκάδας αντίστοιχα», οι οποίοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ