ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αύριο η ημερίδα για τους παιδικούς σταθμούς

Η εξασφάλιση παιδικών σταθμών που δε θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά και τους γονείς ως πελάτες πρέπει ν' αποτελέσει στόχο πάλης των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση
Η εξασφάλιση παιδικών σταθμών που δε θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά και τους γονείς ως πελάτες πρέπει ν' αποτελέσει στόχο πάλης των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση να παλέψουν για να εξασφαλιστούν υπηρεσίες αντίστοιχες των λαϊκών αναγκών θέλει να αναδείξει η ημερίδα που οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αύριο Πέμπτη 16 Ιούνη, με θέμα «Γονείς, εργαζόμενοι, συνδικάτα, όλοι μια γροθιά για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά». Η ημερίδα θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Αντώνη Τρίτση», Ακαδημίας 50, στις 6.30 μ.μ.

Στην ημερίδα θα κάνουν εισηγήσεις οι:

  • Η Ηλέκτρα Πατσουράκη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, με θέμα «Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στους παιδικούς σταθμούς και η θέση του Συνδικάτου».
  • Ο Θωμάς Κοτσαμπάς, δήμαρχος Πετρούπολης, με θέμα «Την ανάγκη για σύγχρονους δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά».
  • Η Αγγελική Γκούσκου, με θέμα «Την ανάγκη για κοινό μέτωπο από γονείς, εργαζόμενους και συνδικάτα για παιδικούς σταθμούς δημόσιους και δωρεάν για όλα τα παιδιά».

Σε ανακοίνωση - πρόσκληση το Συνδικάτο αναφέρεται στην ανάγκη ανάπτυξης αγώνων «κόντρα στην εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας, που πλήττει όχι μόνο τα δικά μας εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ. δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα κάθε λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίζει πρόσβαση στην κατάλληλη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της. Γι' αυτό εργαζόμενοι και γονείς πρέπει σε κοινό μέτωπο να αντιπαλέψουν την πολιτική που αντιμετωπίζει την Πρόνοια ως εμπόρευμα».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που αναδεικνύει την ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην πολιτική που παραχωρεί υπηρεσίες κρίσιμες για την ποιότητα ζωής της λαϊκής οικογένειας σε ιδιώτες. Διαδικασία που πλήττει όχι μόνο τα εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ. δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το δικαίωμα κάθε λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίζει πρόσβαση στην κατάλληλη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της κλπ. Γι' αυτό και εργαζόμενοι και γονείς πρέπει σε κοινό μέτωπο να αντιπαλέψουν την πολιτική που αντιμετωπίζει την Πρόνοια ως εμπόρευμα.

Συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις οι «αγανακτισμένοι»

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα. Και το τριήμερο που πέρασε αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε εκεί, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική. Ταυτόχρονα, δήλωσαν συμμετοχή και στη σημερινή απεργία. Στις συγκεντρώσεις τους τις προηγούμενες μέρες (κύρια αυτή της Κυριακής που είχε τον περισσότερο κόσμο) κυριάρχησαν αντιμνημονιακά συνθήματα όπως και άλλα συλλήβδην εναντίον όλων των κομμάτων. Τη συμπεριφορά αυτή μαζί με χειρονομίες προς τη Βουλή και συνθήματα τύπου «κλέφτες, προδότες» επιδεικνύουν κύρια όσοι συγκεντρώνονται στο οδόστρωμα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στη Λαϊκή Συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν σήμερα - ημέρα γενικής απεργίας και με αφορμή τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής - νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα να προχωρήσουν στην περικύκλωση του Κοινοβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δώσει ραντεβού στις 7 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, στον Ευαγγελισμό και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στο ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, της 11ης Ιουνίου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου 2011 δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα (...) Δίνουμε από τώρα αγωνιστικό ραντεβού για τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου».

Προσφορά στη μνήμη του Δ. Κιάμου

Αύριο, 16 Ιούνη, συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατο του Δημήτρη Κιάμου. Στη μνήμη του οι φίλοι και σύντροφοί του Γιάνναρος Χρήστος, Οικονομάκος Δημήτρης, Τσώλου Αγγελική, Μπέλλου Μυρσίνη, Μπιρλή Ελένη, Πάλλη Ασπα, Σαρρής Δημήτρης, Ματσώκης Πέτρος, Μπάτσικας Κώστας, Γόντικας Νίκος, Κόχυλας Μάνος, Βούλγαρης Βασίλης και Τσακανίκας Νίκος προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 870 ευρώ.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ κρίθηκαν χτες μετά την απολογία τους ο αστυνομικός διευθυντής και ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού, οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορούνται ότι πουλούσαν προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας χρήματα για να καλύπτουν τυχόν παρατυπίες. Κατηγορούνται για εκβίαση, δωροδοκία και εγκληματική οργάνωση. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η σύζυγος του αστυνομικού διευθυντή. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός.

Η ΜΗΤΕΡΑ ενός από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που βρίσκεται προφυλακισμένος (παρουσιάζεται στη διαδικασία) κατέθεσε χτες στη δίκη στον Κορυδαλλό. Κατήγγειλε ότι «από τη μέρα που η Αντιτρομοκρατική έκανε την έφοδο στο σπίτι στο Χαλάνδρι, μέχρι την μέρα που βγήκε το ένταλμα σύλληψης για το παιδί μου, δεν υπήρξε καμία αναζήτησή του ή κλήση από την Αστυνομία στο σπίτι μας. Παρόλο που, όπως είπε, ήταν γνωστής διαμονής. Αν είχε συμβεί αυτό θα μπορούσε μαζί μας και με τους συνηγόρους του να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Αλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του νεαρού, «είναι γνωστός από τη δραστηριότητά του στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, δεν κρύβεται, αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του». Επίσης, επισήμανε στο δικαστήριο ότι «από τότε που εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης του γιου μου, εμείς δεν ξέραμε ότι διώκεται γιατί δεν τον έψαξαν, το μάθαμε πολύ αργότερα, στο τέλος Φλεβάρη, όταν δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί μας στην Τράπεζα».

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ: H Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι λόγω συμμετοχής των υπαλλήλων στην απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών δικύκλων και αυτοκινήτων για την περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Οι υποψήφιοι, που επρόκειτο να εξεταστούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, μπορούν να προγραμματιστούν τις επόμενες ανάλογα και με τις δυνατότητες της Υπηρεσίας σε εύλογο χρονικό διάστημα χωρίς περιορισμό.

Από 17 έως 28 Ιούνη τα μηχανογραφικά

Η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει από τις 17 Ιούνη έως τις 28 Ιούνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Η υποβολή των μηχανογραφικών θα γίνει αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ενώ στα σχολεία θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές διαθέσιμοι για τη διαδικασία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν απ' τα Λύκεια τους για να λάβουν τον προσωπικό τους κωδικό για την ηλεκτρονική υποβολή, από τις 16 Ιούνη έως 23 Ιούνη (το ίδιο ισχύει και τους υποψηφίους με το 10%).

Προσφέρουν στο ΚΚΕ

- Ο Ζήσης Μαρίνος και η Παρέα του, προσφέρουν στο ΚΚΕ 650 ευρώ ενίσχυση.

- Ο Απόστολος Παππάς προσφέρει, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 300 ευρώ, στην μνήμη του ανιψιού του, ΜΑΡΙΟΥ, μέσω ΚΟΒ Γέρακα.

- Ο Λύσανδρος Ταμουρίδης προσφέρει ενίσχυση 100 ευρώ στον Σύνδεσμο Ελληνοκουβανικής Φιλίας και 100 ευρώ στους γιατρούς του κόσμου.

- O Πέτρος Αρνόκορος από την Ρόδο προσφέρει στην μνήμη των γονιών του 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

- Ο Χάρης Κερασιώτης από την Ρόδο προσφέρει 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Εκδηλώσεις - «Συνάντηση» στη Νάουσα

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνει - και φέτος - την Κυριακή 26 Ιούνη στη Νάουσα (πάρκο Αγίου Νικολάου), την ετήσια εκδήλωση - συνάντηση των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, των απογόνων και των φίλων. Η εκδήλωση, φέτος, είναι αφιερωμένη στα 70χρονα του ΕΑΜ.

Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ δρομολογούν πούλμαν, το Σάββατο 25 Ιούνη, που θα ξεκινήσουν από την πλατεία Κάνιγγος. Καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά οι αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ, οι επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες, φίλοι και απόγονοι. Για συμμετοχή και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2108831368 και 2108821698, στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12 - Πεδίο του Αρεως). Επίσης, στο τηλέφωνο: 210-6005769 (απογεύματα).

ΚΚΕ-ΚΝΕ ΚΑΙ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Εκδηλώσεις για ΔΣΕ και Αρη Βελουχιώτη

Το πρωί της Κυριακής 19 Ιούνη 2011, στο Μνημείο του ΔΣΕ για το Αρχηγείο Τζουμέρκων (κοντά στις Μελάτες) και στη Μεσούντα Αρτας, τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι ΚΟ Αρτας και Πρέβεζας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ηρωικούς μαχητές και μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(ΔΣΕ) και για τον Αρη Βελουχιώτη.

Για τις εκδηλώσεις αυτές έχουν προγραμματιστεί αναχωρήσεις πούλμαν από Αρτα - Πρέβεζα -Λευκάδα και από Αθήνα (τηλέφωνα επικοινωνίας: Γραφεία του ΚΚΕ στην Αρτα: 26810.73251, γραφεία ΚΚΕ στην Πρέβεζα: 26820.27200, γραφεία ΚΚΕ στην Λευκάδα 2645022671. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στην Αθήνα διοργανώνουν διήμερη εκδρομή. Τηλ. 210.8831.368 και 210.8222.952.

  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ(ΠΕΑΦΕ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της, τους αγωνιστές της Αντίστασης, τους φίλους και Απογόνους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις στη Μεσούντα, δηλώνοντας συμμετοχή στην εκδρομή που διοργανώνει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
Εκδηλώσεις αντιστασιακών

-- Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς προσκαλεί τους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης σε ανοιχτή απολογιστική συνέλευση, σήμερα Τετάρτη 15 Ιούνη, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσά της Κύπρου 59 και Ηλιουπόλεως 100.

-- Το Παράρτημα Αιγιάλειας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προσκαλεί τους αγωνιστές της ΕΑ, τους απογόνους και φίλους στην ετήσια απολογιστική συνέλευση την Κυριακή 19-6-2011 στις 11 π.μ., στην αίθουσα οικοδόμων του Εργατικού Κέντρου Αιγίου (Αριστείδου 4 - Αίγιο).

-- Η «Ενωση Φίλων Μνήμης του Διαμαντή» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον καπετάν Διαμαντή - Γιάννη Αλεξάνδρου, στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) του Δήμου Παρνασσού, την Κυριακή 19-6-2011, στις 11 π.μ. Αναχώρηση πούλμαν της Ενωσης, από πλατεία Κάνιγγος στις 7 π.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ