ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούλη 2011
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ
Δεν ισχύουν οι αδειοδοτήσεις στη Football league

Tην απόφαση να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τη Football League πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Το αρμόδιο Οργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παραδέχτηκε την κακή σύνθεση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης, απόφαση που δίνει το δικαίωμα στον ΟΦΗ να μετέχει στα πλέι οφ και στον Ηρακλή να ζητήσει επανεξέταση του φακέλου του. Πλέον, απομένει να τροποποιήσει την προκήρυξή της η Ενωση Β' και Γ' Εθνικής και να ορίσει ημερομηνία για τα πλέι οφ, όπου θα συμμετάσχουν κανονικά οι Κρητικοί.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ακυρώνει την επιτροπή εφέσεων αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις και διατάσσει το πρωτοβάθμιο όργανο για νέα εξέταση του φακέλου του ΟΦΗ, χωρίς να λάβει υπ' όψιν του πλέον τα κριτήρια αδειοδότησης. Το θέμα πλέον είναι τυπικό.

Παράλληλα, η επιτροπή αναγκάζει τη Football League να τροποποιήσει την προκήρυξή της. Με την απόφαση αυτή μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά τα πλέι οφ, αφού απομένει η τυπική άδεια σε ΟΦΗ, αλλά και Τρίκαλα, Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό που θα συμμετάσχουν στους αγώνες διαβάθμισης και συμπαρασύρονται από το δεδικασμένο για τους Κρητικούς.

Σήμερα, αναμένεται να αποσύρει και την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια ο κρητικός σύλλογος.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Προς νέο άνοιγμα λογαριασμών

Ο ανακριτής Γ. Κασίμης σκοπεύει σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και νέων προσώπων που δε βρίσκονται στη λίστα με τα 83 άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα στημένα. Να σημειωθεί ότι ο ανακριτής έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητήσει και την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους 83 εμπλεκόμενους. Να υπενθυμίσουμε ότι σχετική έρευνα έχει αναλάβει το ΣΔΟΕ.

  • O προπονητής Γ. Παπακώστας, κατηγορούμενος για τα στημένα παιγνίδια, παραδόθηκε χτες στις δικαστικές αρχές και απολογήθηκε στον ανακριτή. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 15.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή καταζητείται για τα στημένα μόνο ο Μ. Ψωμιάδης (έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης).
  • Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος επεσήμανε ότι πρόκειται να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις την επόμενη βδομάδα αναφορικά με την υπόθεση με τους «στημένους» αγώνες. Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ είπε ότι μέχρι την Κυριακή ο ίδιος και ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Αντωνακάκης θα έχουν ολοκληρώσει την έρευνά τους.
MΠΑΣΚΕΤ
Πνίγεται οικονομικά η Α2

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι της Α2 ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΟΚ. Η καθυστέρηση στην καταβολή από πλευράς Πολιτείας της επιχορήγησης ύψους 100.000 ευρώ, αλλά και της χορηγίας για τη δραστηριότητα των συλλόγων, έχει φέρει στα όριά τους τα σωματεία που ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα. Η ηγεσία της ομοσπονδίας θα ζητήσει άμεση συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Νικητιάδη για τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.

  • Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοίνωσε την απόκτηση του Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ρωσίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι Ρώσοι με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται σημαντικά και στην περιφέρεια μετά την απόκτηση των Νέναντ Κρστιτς και Ντάριους Λαβρίνοβιτς κοντά στο καλάθι. Ο πρώην παίκτης πλέον του Ολυμπιακού υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ρωσίας και θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας. Την ίδια στιγμή θέμα ωρών φαίνεται να είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας του Γιάννη Μπορούση με την Αρμάνι Μιλάνο.
ΑμΕΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Νέες διακρίσεις

Οι Χρήστος Ταμπαξής και Αριστείδης Μακροδημήτρης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές από ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες που φιλοξενείται στο Βερολίνο. Κατέκτησαν δύο ασημένια μετάλλια, ανεβάζοντας τον έως τώρα αριθμό των ελληνικών μεταλλίων στα πέντε (4 ασημένια, 1 χάλκινο), μετά τα τρία στην πρεμιέρα.

ΠΟΛΟ
Στην αντεπίθεση η ΚΟΕ

Η κόντρα της κολυμβητικής ομοσπονδίας με τον Εθνικό συνεχίζεται για τα καλά με τον πρόεδρο της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλο να δίνει συνέντευξη Τύπου χθες και να εμφανίζεται λάβρος κατά του Εθνικού, και ιδιαίτερα του μάνατζερ του σωματείου, Γιάννη Χονδροκούκη, απαντώντας στις κατηγορίες των Πειραιωτών για τη μη έγκριση των μεταγραφών ομογενών κολυμβητών/τριών. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τους ανθρώπους του Εθνικού για πλαστογραφία, ψευδείς βεβαιώσεις και συκοφαντική δυσφήμηση, προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αλλά και στην ΕΦΙΠ.

Ο Διαθεσόπουλος εμφανίστηκε εξοργισμένος απ' όσα ειπώθηκαν από πλευράς Εθνικού πριν από περίπου 20 ημέρες, ενώ παρέδωσε ένα ογκώδες πακέτο εγγράφων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αντίγραφα των αιτήσεων που κατέθεσε ο Εθνικός για την εγγραφή των αθλητών, την αλληλογραφία της ΚΟΕ με την ομοσπονδία της Αυστραλίας, αλλά και πολλά στοιχεία για τη μεταγραφή της Δάφνης Σκέλος στον Ολυμπιακό, την οποία συσχέτισαν οι ιθύνοντες των «κυανολεύκων» με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Κόντρα Ηρακλή με Σούπερ Λίγκα

Για τα καλά έχει φουντώσει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Σούπερ Λίγκας και του Ηρακλή σχετικά με την προσφυγή του Γηραιού στο CAS. H ανακοίνωση από πλευράς κυανολεύκων της απόφασης του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου να ασχοληθεί άμεσα με την υπόθεση και η διευκρίνιση ότι δεν μπορεί η Σούπερ Λίγκα να επικυρώσει τη βαθμολογία ήταν η αφορμή για νέο γύρο κόντρας. Η διοργανώτρια αρχή απάντησε με δική της ανακοίνωση πως δεν υπάρχει απόφαση του CAS να μην επικυρωθεί η βαθμολογία, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι τη Δευτέρα θα επικυρώσει τη βαθμολογία. Χτες ο Ηρακλής έβγαλε καινούρια ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι η Λίγκα βρίσκεται σε σύγχυση και πανικό και αγνοεί τη δικονομία του CAS...

ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Ποινικές διώξεις

Εφτά άτομα οδηγήθηκαν στην τουρκική φυλακή, μεταξύ αυτών ένας πρώην πρόεδρος της Ντιγιαρμπαρκιρσπόρ κι ένας της Γκιρεσουνσπόρ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Μετρίς. Αυτοί περιλαμβάνονται στο σύνολο των 61 ατόμων που συνελήφθησαν, με τον Αζίζ Γιλντιρίμ της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσε να είναι το πιο προβεβλημένο πρόσωπο. Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης άφησε ελεύθερα 11 άτομα από τους κατηγορούμενους, αν και η Εισαγγελία ζήτησε να μείνουν στη φυλακή, με συνέπεια ο αριθμός όσων ελευθερώθηκαν να ανέρχεται στους 15. Αλλοι 25 ύποπτοι, μεταξύ αυτών οι διοικούντες της Φενέρ, δύο ποδοσφαιριστές της και ο πρόεδρος της Σίβασπορ, εξετάζονται αυτή την ώρα και μέσα στην ημέρα από τους δικαστές.

Χτες, πάντως, η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξήγησε πως θα δράσει άμεσα για ποινές, δίχως να περιμένει για τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Κι αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά συγκριτικά με τη δική μας υπόθεση, αν και στις δύο χώρες έχει αποσταλεί από την UEFA η επιστολή που αναφέρει βάσει ποιων εδαφίων στον πειθαρχικό της κώδικα, μια ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ