ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2011
Σελ. /28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Καταλήψεις και διαδηλώσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος
  • Συγκεντρώσεις και πορείες, χτες, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και άλλες πόλεις
  • Σήμερα νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Απάντηση στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των διαφόρων υποστηρικτών της έδωσαν, χτες, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, σε όλη τη χώρα, με δυναμικές διαδηλώσεις. Το μήνυμα ήταν σαφές: Ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί! Μετά τις Γενικές Συνελεύσεις σε δεκάδες σχολές, με αποφάσεις για καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, οι φοιτητές και οι σπουδαστές βγήκαν ξανά στο δρόμο, δηλώνοντας πως το χτύπημα των σπουδών και των επιστημονικών αντικειμένων, η ημιμάθεια, τα πανεπιστήμια - επιχειρήσεις, η κατάργηση του ασύλου και τόσα άλλα, που προωθεί ο νόμος, δε θα περάσουν με τη μαζική πάλη των φοιτητών και των σπουδαστών.

Στη Θεσσαλονίκη διαδηλώσεις φοιτητών και σπουδαστών γίνονται και σήμερα το πρωί. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί στις 11 π.μ. στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Χτες οι φοιτητές και οι σπουδαστές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, που καλούσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ΜΑΣ, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στα Γιάννενα και πολλές άλλες πόλεις, έστειλαν μήνυμα απειθαρχίας στο νόμο - πλαίσιο, υπογραμμίζοντας πως θα μείνει στα χαρτιά. Στην Αθήνα η συγκέντρωση που καλούσαν οι δυνάμεις του ΜΑΣ έγινε στην Ομόνοια και ακολούθησε δυναμική πορεία μέχρι τη Βουλή. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δήλωσαν, μέσα απ' τα συνθήματά τους πως «Η νέα γενιά έχει ιδανικά - Ούτε πουλιέται, ούτε προσκυνά» και τόνισαν: «Ο νέος νόμος - πλαίσιο να μην εφαρμοστεί - Δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή». Στην Αθήνα έγινε κι άλλη διαδήλωση φοιτητών, που ξεκίνησε απ' τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή.

Στη συγκέντρωση του ΜΑΣ χαιρέτισε ο Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η επίθεση στην Ανώτατη Εκπαίδευση αφορά την εργατική τάξη και όλο το λαό. Σημείωσε πως σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή πρέπει να δημιουργηθεί ένα μέτωπο τέτοιο που θα σταματήσει και στη συνέχεια θα ανατρέψει το νόμο - έκτρωμα. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Σ. Αγγελινιάδη, εκπρόσωπος του Φοιτητικού Συλλόγου Νηπιαγωγών, η οποία τόνισε πως «η εφαρμογή του νόμου θα πέσει στο κενό. Ξέρουμε, συναγωνιστές, ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, πολύμηνος, θα έχει διάρκεια και αντοχή. Δε θα είναι αγώνας μια κι έξω. Ο αγώνας μας, όμως, θα είναι ζωντανός, με όλες τις μορφές πάλης». Αμέσως μετά ο Γ. Σκουρλής, εκπρόσωπος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωλογικού και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, σημείωσε: «Να κλιμακώσουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές. Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος. Εξω απ' οι επιχειρήσεις από τις σχολές, πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του. Καλούμε κάθε σπουδαστή σε ξεσηκωμό με το ΜΑΣ».

Συνεχίζονται οι καθημερινές κινητοποιήσεις του ΜΑΣ

Το ΜΑΣ και χτες συνέχισε τις κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε όλη τη χώρα σε πρυτανείες, διοικήσεις, Ειδικούς Λογαριασμούς κ.α. Στην Αθήνα έγιναν καταλήψεις στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας, στον ΕΛΚΕ της Γεωπονικής, στο Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΟΕΕ, στο Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο ΙΕΣΕ (Ερευνητικό Ινστιτούτο) του Φυσικού της Αθήνας, στον Ειδικό Λογαριασμό Ερευνας του ΕΜ Πολυτεχνείου. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σήμερα. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν από χτες το πρωί σε κατάληψη διαρκείας στην πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου. Ανάρτησαν μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου και, με τη μεγαφωνική που έστησαν μπροστά στην είσοδο, καλούσαν τους φοιτητές να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, να δυναμώσουν τον αγώνα, συντονισμένα με το ταξικό εργατικό κίνημα. Σημειώνεται πως σε κατάληψη βρίσκονται 17 τμήματα του ΑΠΘ, το Πολυτεχνείο Ξάνθης, τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Καστοριάς.

Χτες, στο ΤΕΙ του Ηρακλείου οι σπουδαστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΜΑΣ και με κινητοποίηση στη διοίκηση του Ιδρύματος απαίτησαν ενοικίαση δωματίων από το ΤΕΙ, ανέγερση νέων εστιών, άμεση κατάργηση του ενοικίου στις εστίες. Η διοίκηση του ΤΕΙ, όμως, απάντησε ότι τα αιτήματα αυτά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, γιατί το θέμα της ενοικίασης δωματίων (ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες στέγασης των σπουδαστών) κινείται εκτός θεσμικού πλαισίου και δεν μπορούν να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια. Ελλειψη χρημάτων επικαλέστηκε η διοίκηση και για τα ενοίκια στις εστίες (ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ είναι μειωμένος για από 6 εκατομμύρια πέρσι σε 2.800 φέτος). Για το θέμα ανέγερσης νέων εστιών για μια ακόμη φορά είπε ότι το κράτος δεν εγκρίνει κονδύλια. Επίσης, οι δυνάμεις του ΜΑΣ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, όμως ο πρύτανης απουσίαζε.

Στην Πάτρα
Στην Πάτρα
Στην Κέρκυρα οι δυνάμεις του ΜΑΣ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία του Ιόνιου Πανεπιστημίου, γιατί ολόκληρο το Σεπτέμβρη η διοίκηση διέκοψε τη σύμβαση με τα συμβεβλημένα για στέγαση ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα 350 περίπου φοιτητές να είναι άστεγοι για όλο αυτό το διάστημα! Για τον ίδιο λόγο έγινε κινητοποίηση και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.

Υπενθυμίζουμε πως το ΜΑΣ καλεί, την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ημέρα εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καλεί σε συμμετοχή «στο πλάι των εργατών και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Στο μεταξύ οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, με τη βοήθεια των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν τη ...δράση τους σε σχολές της επαρχίας. Στο ΤΕΙ Λάρισας η ΔΑΠ αποφασίζει χωρίς Γενικές Συνελεύσεις, στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι παρατάξεις του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΑΣΠ επιδίωξαν να εμποδίσουν φοιτητές του ΜΑΣ ν' αναρτήσουν πανό και στο ΤΕΙ Τρικάλων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ αρνήθηκαν να γίνει ανοιχτό ΔΣ του Συλλόγου.

Στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κενά στα σχολεία και ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη μείωση των αποσπάσεων

Τα σοβαρά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με ελλείψεις εκπαιδευτικών και βιβλίων, αναδεικνύονται στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη μείωση των αποσπάσεων που τελικά ανακοινώθηκαν προχθές από το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«

Η κυβέρνηση, μετά από πρωτοφανή καθυστέρηση, δύο μόλις μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους (!) προχώρησε σε καρατόμηση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ ικανοποιήθηκαν 2.917 αιτήσεις σε σύνολο 7.122 (41%) και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ ικανοποιήθηκαν 4.182 σε σύνολο 6.648 (ποσοστό 62,9%) (στοιχεία του ΥΠΔΒΜ 31/8/2011). Συνολικά, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ικανοποιήθηκαν 7.099 σε σύνολο 13.770. Προηγήθηκε η ικανοποίηση ελάχιστων μεταθέσεων (μόλις 1.500 στις 9.000 αιτήσεις δηλ. ποσοστό μικρότερο από 17%) και έγιναν μόλις 546 διορισμοί τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 6.000 εκπαιδευτικοί και υπάρχουν πάνω από 20.000 διαπιστωμένα κενά.

Ταυτόχρονα, το ΥΠΔΒΜΘ απαιτεί από τους "τυχερούς" εκπαιδευτικούς που αποσπάστηκαν να παραμείνουν στη θέση τους ως την αναπλήρωσή τους, που θα γίνει από ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς από 8/9 και σε βάθος χρόνου! Δηλαδή, για ένα απροσδιόριστο διάστημα χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται με μία βαλίτσα στο χέρι, ενώ στα σχολεία θα επικρατεί χάος, αφού κανείς δε θα ξέρει πότε θα καλυφθούν τα κενά για να ξεκινήσει η λειτουργία τους!

Επιπλέον, δεν ανακοινώνονται τα πραγματικά κενά, γιατί προωθείται νέο κύμα συμπτύξεων - συγχωνεύσεων - υποβιβασμών σχολείων, για να αυξηθεί ο αριθμός των πολυδύναμων "νέων" σχολείων.

Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς και την έλλειψη βιβλίων (έχουν τυπωθεί μόλις 37 βιβλία στους 980 που χρειάζονται σε ΠΕ και ΔΕ!) και την υποχρηματοδότηση των σχολείων, που έχει οδηγήσει τα περισσότερα σε υπερχρέωση και αδυναμία λειτουργίας, θα κατανοήσει τις εκρηκτικές συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά.

Ολα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ούτε είναι ξεκομμένα μεταξύ τους. Είναι τα κομμάτια του παζλ που λέγεται "νέο" σχολείο της αγοράς. Είναι προϊόν της προσαρμογής - υποταγής της Παιδείας στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

Το νέο σχολείο προϋποθέτει εκπαιδευτικό όμηρο, ελαστικά εργαζόμενο. Εκπαιδευτικό με σκυμμένο το κεφάλι και σε διαρκή ομηρία.

Συσπειρωθείτε στο ΠΑΜΕ, διεκδικήστε αυτά που μας ανήκουν: Ζωή, μόρφωση, δουλειά με πλήρη δικαιώματα! Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Απαιτούμε:

-- Να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα όλες οι αιτήσεις των αποσπάσεων που εξ αντικειμένου έχουν τις προϋποθέσεις.

-- Να γίνουν τώρα μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία, να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας.

-- Καμία σύμπτυξη, συγχώνευση, κατάργηση ή υποβιβασμός σχολείων.

-- 15 μαθητές ανά τμήμα για Νηπιαγωγείο, Α και Β τάξεις και 20 για τις υπόλοιπες.

-- Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους.

-- Να σταλούν άμεσα σε κάθε σχολείο όλα τα βιβλία.

-- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών».

  • Σε κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προχώρησαν εκπαιδευτικοί του Νομού Λάρισας, καταγγέλλοντας την καρατόμηση των αποσπάσεών τους από την κυβέρνηση, την ίδια ώρα, μάλιστα, που υπάρχουν πολλά κενά στα σχολεία. Προειδοποιούν, δε, ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με καταλήψεις και άλλες μορφές.
Δημόσια, Δωρεάν, Ενιαία και Ποιοτική Ανώτατη Εκπαίδευση

Τα Πανεπιστήμια σε όλον τον καπιταλιστικό κόσμο είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για να αφεθεί εκτός της κηδεμονίας, καθοδήγησης και ελέγχου των μηχανισμών και οργάνων που κυριαρχούν σε αυτό το σύστημα.

Επομένως η όποια συζήτηση για την αναγκαιότητα αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, προσαρμογών κλπ. της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης, δεν μπορεί να είναι ουσιαστική αν απομονωθεί από το κύριο αυτό ζήτημα, δηλαδή την ενσωμάτωσή της στην πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των στόχων του καπιταλιστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Το αξιοπερίεργο είναι να διαβάζεις απόψεις - αναλύσεις - προτάσεις Πανεπιστημιακών παραγόντων, αλλά και άλλων «δημοσιολόγων» που τους ξεφεύγει η βασική αρχή, ότι η όποια ανάλυση ενός «συστήματος» και οι σχετικές προτάσεις δεν μπορούν παρά μόνο να βασίζονται στα πλαίσια λειτουργίας του γενικότερου πλαισίου που κυριαρχεί από πολιτική - οικονομική - κοινωνική άποψη.

Φωτεινή εξαίρεση είναι το άρθρο του συνάδελφου Γ. Μαργαρίτη («Ριζοσπάστης» 29/7/11).

Οι όποιες προσαρμογές, εμφανίζονται στην Ελλάδα με μια χρονοκαθυστέρηση, και έτσι υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στην πράξη τόσο σε ΗΠΑ, σε Ευρώπη και αλλού για το τι σημαίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν μεθοδευθεί να νομοθετηθούν και σε μας.

Και ενώ η όποια γενίκευση ενέχει πολλές πιθανές παρερμηνείες, κάποια χαρακτηριστικά του «νέου Πανεπιστημίου» είναι δηλωτικά της ενσωμάτωσής του στους κύριους μηχανισμούς κυριαρχίας και προπαγάνδας του καπιταλιστικού συστήματος στη σημερινή του εκδοχή.

Ετσι, οι φοιτητές μετονομάζονται σε «πελάτες», οι διδάσκοντες διαχωρίζονται σε ανταγωνιστικές ομάδες, με «καθεδρικούς» και «απλά διδάσκοντες και συμβουλάτορες των πελατών», η διοίκηση γίνεται με κανόνες της αγοράς, επιστημονικά αντικείμενα μετασχηματίζονται, μπερδεύονται και καταλήγουν σε χρησιμοθηρικά όργανα εξυπηρέτησης των συχνά εναλλασσόμενων αναγκών των αδηφάγων αγορών. Συγχρόνως η «αριστεία», αφού κερδηθεί, συγχωνεύεται με την αγορά με μια τεράστια ποικιλία τρόπων και μηχανισμών, για να ενισχύει τους μηχανισμούς διατήρησης του συστήματος σε ερευνητικό, τεχνολογικό, και βεβαίως, ιδεολογικό επίπεδο.

Μια ελαφρά εκδοχή αυτού του κυρίαρχου μοντέλου εκφράζει και ο νόμος που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση. Και πραγματικά το αίτημα για τη μη εφαρμογή του είναι «εκ των ων ουκ άνευ».

Δεν αρκεί όμως αυτό. Η ιστορική εξέλιξη της τελευταίας 30ετίας μπορεί να μας δώσει αρκετά μαθήματα για το πώς χρησιμοποιήθηκαν οι διάφοροι σχετικοί νόμοι και οι σχετικές πιστώσεις για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση. Είναι λοιπόν δυνατόν να περιμένει κάποιος ότι οι ίδιες πολιτικές που οδήγησαν την ανώτατη εκπαίδευση στη σημερινή κατάσταση, συνειδητά και με προγραμματισμό, να θέλουν να την «καλυτερεύσουν» με «αντικειμενικά» κριτήρια; Είναι δυνατόν ακόμα να υπάρχουν αυταπάτες ότι μπορεί ένα σύστημα, με τα χαρακτηριστικά τα σημερινά, που ανάλγητα και με πρόγραμμα κατεδαφίζει ό,τι έχει απομείνει από κοινωνικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων, να ενδιαφερθεί για μια παιδεία - εκπαίδευση προς όφελος του λαού;

Υπάρχουν ασφαλώς μοντέλα οργάνωσης και λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με σύγχρονα επιστημονικά κριτήρια, τόσο όσον αφορά στα προγράμματα σπουδών αλλά και στην αναπαραγωγή και παραγωγή νέας γνώσης. Και οι ειδικοί «τεχνοκράτες», οι επαΐοντες, ασφαλώς έχουν άποψη, και είναι χρήσιμες όλες οι σχετικές απόψεις. Ομως θα είναι μεγάλη η αυταπάτη να πιστεύουν ότι μπορεί το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα να ενδιαφερθεί για αυτά τα μοντέλα, όταν πλέον δεν το εξυπηρετούν! Οχι μόνο θα τα πετάξει στο καλάθι των αχρήστων, αλλά θα επιδιώξει να επιβάλει το δικό του, ενσωματώνοντας και τους αντίστοιχους «τεχνοκράτες» στη δούλεψή του, με τους γνωστούς του τρόπους.

Εχει φτάσει πια ο καιρός να αντιληφθούμε ότι χωρίς ουσιαστική, δηλαδή επαναστατική ανατροπή του υπάρχοντος απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος, κανένα μοντέλο ανώτατης εκπαίδευσης δεν μπορεί να δουλέψει. Η παραδοχή μιας τέτοιας άποψης είναι βέβαια πολύ δύσκολη, γιατί το ίδιο το σύστημα έχει καταφέρει με πολύχρονη συστηματική προσπάθεια να δημιουργήσει τόσες αυταπάτες, να διαιρέσει και να δημιουργήσει ανταγωνισμούς, να αποκόψει τα επιστημονικά αντικείμενα από τη γενική παιδεία, έτσι που να φαντάζει ουτοπική η πιο πάνω θέση, ιδιαίτερα στους πανεπιστημιακούς κύκλους. Χρειάζεται δουλειά με επιμονή και υπομονή για να πεισθεί όλο και περισσότερος κόσμος για αυτήν την αναγκαιότητα.

Αλλη λύση δεν υπάρχει.


Γιάννης ΜΙΣΙΡΛΗΣ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας

Μηχανογραφικά σε... εκκρεμότητα!

Τις προηγούμενες μέρες προέκυψε θέμα με μηχανογραφικά υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, που δεν είχαν οριστικοποιηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι, φέτος, έκαναν ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικού, μέσω διαδικτύου, ακολουθώντας μια διαδικασία που κατέληγε στην οριστικοποίηση (τελική «κατάθεση») των επιλογών των μαθητών. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως υπήρχαν 1.162 «πρόχειρα μηχανογραφικά», που δεν είχαν οριστικοποιηθεί. Από αυτά έχουν υποβληθεί 19 αιτήματα υποψηφίων, «οι οποίοι αναφέρουν ότι θεωρούσαν ότι είχαν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο» και «επιθυμούν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου». Το υπουργείο ανακοίνωσε πως οι υποψήφιοι που δεν οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους μπορούν «να απευθυνθούν με έγγραφο αίτημα στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων από 1 Σεπτεμβρίου 2011 έως και 7 Σεπτεμβρίου».

Προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της ΚΝΕ

Καταγγελία της Οργάνωσης ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ

Την προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της ΚΝΕ από το «Βήμα OnLine» και το «ΒΗΜΑ FM» και άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, που αναφέρει συγκεκριμένα: «Αυτά τα ΜΜΕ καιρό τώρα προσπαθούν να παρουσιάσουν την ΚΝΕ και τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σαν αντίθετες προς τους αγώνες ή αναγκασμένες να συμμετάσχουν σε αυτούς. Σήμερα όμως (σ.σ. προχθές) έφτασαν στο "μη παρέκει" αφού σε δημοσιεύματά τους "εμφάνιζαν" την ΚΝΕ αντίθετη προς τις καταλήψεις και έκαναν χυδαίους παραλληλισμούς με τη ΝΔ και τη ΔΑΠ.

Μάλιστα ο Ρ/Σ "Βήμα FM" έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει σε εκπομπή μέλος της ΚΝΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί εναντίον (!) των καταλήψεων! Οταν έμαθαν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, είχαν το θράσος να πουν ότι "θέλουμε να μιλήσει κάποιος που να είναι ενάντια στις καταλήψεις, οπότε δεν θα μιλήσετε!".

Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να βγάλουν συμπέρασμα για το ρόλο τον οποίο παίζουν τα ΜΜΕ και οι μόνιμοι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί φοιτητο-αστέρες τους», καταλήγει η Οργάνωση της ΚΝΕ.

Το κίνημα έχει δύναμη να κουρελιάζει νόμους και απειλές

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών εξέδωσε ανακοίνωση για τις προχτεσινές δηλώσεις - απειλές της υπουργού Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, σχετικά με τις κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση του ΜΑΣ έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις τρομοκρατικές δηλώσεις της κας Διαμαντοπούλου ότι "...θα υπάρχει κόστος" (!) στους φοιτητές και καθηγητές, που αγωνίζονται ενάντια στο νόμο - έκτρωμα, που ψήφισε η κυβέρνησή της μαζί με τη ΝΔ και τους Καρατζαφερομπακογιάννηδες, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δηλώνει ξανά τα εξής:

Τις φοβέρες, τις απειλές και τους τσαμπουκάδες της η κα Διαμαντοπούλου να τους κρατήσει για τις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg και της κυβερνητικής ΠΑΣΠ. Στους φοιτητές και τους σπουδαστές, στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών αυτά δεν πιάνουν. Οι φοιτητές μαζί με το εργατικό κίνημα έχουν δύναμη να κουρελιάζουν νόμους, φοβέρες και καταστολή. Δεν νομίζουμε να πιστεύει ότι πρόκειται ποτέ οι φοιτητές να την ρωτήσουν για το πότε, το πώς και το αν θα οργανώσουν κινητοποιήσεις».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ