ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
Σελ. /40
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οταν πιστέψει στη δύναμή του ο λαός όλα τα μπορεί

Να μην αφήσουμε ούτε στιγμή να πάει χαμένη μέχρι και την τελευταία μέρα των εκλογών και να απλώσουμε συναγωνιστικά το χέρι σε όλους εκείνους που επιχειρούν να κάνουν το βήμα προσέγγισης με το ΚΚΕ, είπε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄Αθήνας, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποίησε το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Υμηττού στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους τρεις ΕΠΟΝίτες που έπεσαν μαχόμενοι τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στο μικρό σπιτάκι της οδού Αγραίων 47 που έμεινε στην Ιστορία ως «Κάστρο του Υμηττού».

Οι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, δεν έχουν απλά επετειακό χαρακτήρα. Είναι εκδηλώσεις αγωνιστικής διαπαιδαγώγησης, όχι μόνο για τη νέα γενιά, αλλά αφορούν το σύνολο της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, του λαού γενικότερα. Κι αυτό για τον επιπλέον λόγο ότι και σήμερα ακούμε από τις δυνάμεις της αστικής τάξης και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλους, να υποστηρίζουν σταθερά ότι είναι μονόδρομος η ακολουθούμενη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν όλες οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματά τους, παλιότερα και νεοπαγή.

Τότε όπως και τώρα, συνέχισε, οι αστικές δυνάμεις υποστήριζαν ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια, ούτε δυνατότητες να αντιπαρατεθούμε με τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Τότε όπως και τώρα υπήρχε ένα ΚΚΕ, αν και χτυπημένο από τη δικτατορία του Μεταξά, που όρθωσε το ανάστημά του, ήταν αυτό που πήρε την πρωτοβουλία για τον γενικότερο ξεσηκωμό στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας. Και πάλεψε και μάτωσε κι έχασε τα καλύτερα παιδιά του σ' αυτόν τον αγώνα.

Λέμε λοιπόν και σήμερα, πρόσθεσε ο Σπ. Χαλβατζής, ότι όταν πιστέψει στη δύναμή της η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, όλα τα μπορεί. «Ναι, και σήμερα μπορεί η εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα μπορούν να δώσουν κι αυτή τη μάχη με αποτελεσματικότητα, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας ότι ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές θα δώσει νέα ώθηση στους αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Να μην εγκλωβιστεί ξανά η λαϊκή ψήφος

«Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξοδέψουν τη δύναμή τους, να στηρίξουν, να ψηφίσουν το ΚΚΕ». Με αυτή την έκκληση ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Γιώργος Μαυρίκος, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Πετράλωνα. Μια συγκέντρωση μαζική, με έντονη την παρουσία και το στίγμα της νεολαίας.

«Τα πράγματα στις 7 του Μάη θα είναι δύσκολα» τόνισε, αναφερόμενος στα μέτρα που ετοιμάζονται μετεκλογικά σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων, σημειώνοντας πως ο λαός ισχυροποιώντας το ΚΚΕ «θα υπερασπιστεί και θα διαφυλάξει δικαιώματα και κατακτήσεις, θα οργανώσει την αντίστασή του». Επισήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το «αν θα πάει το λαϊκό κίνημα δύο βήματα μπροστά ή εκατό βήματα πίσω» λέγοντας πως μέσα από «την ενίσχυση και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αλλάξει η εξουσία χέρια και όχι πρόσωπα».

Ο Γ. Μαυρίκος έκανε λόγο για «απόχες» και «παρακλάδια» που αξιοποιούνται σήμερα προκειμένου «να εγκλωβιστεί η λαϊκή ψήφος» αναφερόμενος τόσο στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα όσο και σε όσους προτείνουν «αριστερές κυβερνήσεις» ως «προεκλογικό πυροτέχνημα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ειδικά για τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «αυτοί λένε ότι θα υποχρεώσουν την Μέρκελ και τον Ολαντ να αλλάξουν την ΕΕ», όμως πρόκειται για «συνειδητή προσπάθεια να γίνουν νοσοκόμες της σοσιαλδημοκρατίας» προσθέτοντας ότι «θα ήμασταν ανιστόρητοι αν κάναμε τέτοιες επιλογές». Σχολιάζοντας παράλληλα τα κόμματα που υποστηρίζουν ότι αντιτάσσονται στο μνημόνιο σημείωσε ότι «το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης. Γι' αυτό, αν δεν χτυπήσεις τη ρίζα του, δεν είσαι αντιμνημονιακός». Θύμισε επίσης πως η λεγόμενη «αντιμνημονιακή συνεργασία» είναι «επικίνδυνη λογική» αφού εκφράζεται από κόμματα και πρόσωπα που «έχουν στηρίξει συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές». Ενδεικτικά θύμισε ότι «οι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο κόμμα του κ. Κουβέλη, έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια το Ασφαλιστικό του Λοβέρδου».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΥΛΑΣ
Κόμμα των εργατών το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στους εργάτες ανεξάρτητα από το αν δυσκολεύονται πολλές φορές, αν η τρομοκρατία τους κάνει να κάνουν πίσω, όμως, για εμάς αυτοί που θα μπούνε στη μάχη μπροστά για να αλλάξουν αυτή την κοινωνία είναι η εργατική τάξη. Με την έννοια αυτή εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους εργάτες, στηριζόμαστε στους εργάτες, κουβεντιάζουμε μαζί τους, είμαστε και θα είμαστε κοντά τους».

Τα παραπάνω, σημείωσε ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας, μιλώντας στους εργαζόμενους της ΕΒΓΑ, ανάμεσα στους οποίους και νέοι κάτω των 25 ετών, με αμοιβές 24,80 ευρώ την ημέρα και χωρίς συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας. Οπως σημείωσε, «οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι αν δεν καταλάβουν ότι το αφεντικό δεν κάνει χωρίς τον εργάτη, ενώ ο εργάτης κάνει χωρίς το αφεντικό, τότε η ζωή δεν μπορεί να πάει μπροστά. Μας έχουν στριμώξει, πάνε να μας βάλουν στη γωνία της παλαίστρας. Οι νέοι παίρνετε μεικτά 520 ευρώ και εμείς 580 ευρώ. Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του. Πώς θα ζήσουμε, πώς θα κάνετε οικογένεια, πώς θα βγάλουμε εμείς τα γηρατειά δίχως σύνταξη, πότε θα πάρετε εσείς σύνταξη, πώς θα σπουδάσετε τα παιδιά σας; Σκεφθείτε τι έχουμε μπροστά μας. Η εταιρεία αυτή θησαυρίζει, ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών είναι ο πιο κερδοφόρος τομέας αυτή την περίοδο και όμως τα μεροκάματα τα έχουν κατεδαφίσει», τόνισε και πρόσθεσε: «Ποια δύναμη υπερασπίστηκε το προηγούμενο διάστημα, όλα τα χρόνια, τα συμφέροντα των εργατών; Μόνο το ΚΚΕ. Μπορεί να διαφωνείτε, μπορεί να μην τα βρίσκετε μαζί μας, χίλια μπορεί, έξω όμως από αυτή την πύλη είμαστε ένα, γιατί έχουμε τα ίδια προβλήματα. Το ίδιο αλμυρός είναι ο ιδρώτας ο δικός σας, το ίδιο και ο δικός μας που είμαστε κομμουνιστές. Να στηρίξουμε όλοι τη δύναμη αυτή που σταθερά και αταλάντευτα είναι μόνιμα μαζί μας. Να υπερασπίσουμε και να ενισχύσουμε με την ψήφο μας το ΚΚΕ».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
ΚΚΕ ισχυρό, μόνη ελπίδα για το λαό

Με το σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό αντεπίθεση λαέ» υποδέχτηκε, χτες το βράδυ, πλήθος εργατόκοσμου και ανθρώπων των λαϊκών συνοικιών του Χαϊδαρίου τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Β' Αθήνας στην προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στο Παλατάκι.

Η πλατεία της περιοχής γέμισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας, τους οποίους ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε να μην αφήσουν «ούτε ώρα χαμένη, όλοι και όλες στη μάχη της ψήφου. Για ΚΚΕ ισχυρό, τη μόνη ελπίδα για το λαό, για δυνατό λαό». Οπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «οι εκλογές της 6ης Μάη για το λαό, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να αποτελέσουν ένα θετικό βήμα ενάντια στην επίθεση που δέχονται. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν με την ψήφο τους ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ. Μόνο έτσι θα κατευθυνθεί η πάλη της εργατικής τάξης, του λαού στην κατάκτηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας. Το ΚΚΕ δε λέει ψέματα για να πάρει την ψήφο του λαού. Μετά τις εκλογές με ισχυρό ΚΚΕ ο λαός θα μπορεί να αντιμετωπίσει από καλύτερη θέση τη νέα θύελλα που έρχεται. Γι' αυτό ακριβώς έχει μεγάλη σημασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να καταποντιστούν. Εχει σημασία όσοι πουλάνε παραμύθια περί "αντιμνημονιακής κυβέρνησης" να μη γελάσουν το λαό. Τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα δε θέλουν να συγκρουστούν με την πλουτοκρατία».

Αναφερόμενος στη συνέχεια γιατί πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ τόνισε: «Μόνο το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζήσουν δίχως τους εκμεταλλευτές τους, ενώ η πλουτοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει στιγμή δίχως τους εργαζόμενους. Δε σκορπίζει αυταπάτες ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα είναι δυνατόν να γίνει φιλολαϊκό. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει στόχο την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. Ο δρόμος που προτείνει στο λαό το ΚΚΕ έχει θυσίες, αλλά είναι λιγότερες απ' αυτές που υποφέρει και μπορεί οργανωμένος ο λαός να τις αντιμετωπίσει».

ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Η δύναμη του ΚΚΕ σηματοδοτεί την επόμενη μέρα

Απλήρωτες εφημερίες, έλλειψη αναγκαίων υλικών, πετσόκομμα μισθών και επιδομάτων, έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση εργασίας, χαράτσια για τους ασθενείς, ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας για τις οποίες οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προπληρώσει και τώρα ξαναβάζουν το χέρι στην τσέπη. «Το Τζάνειο, όπως και όλα τα νοσοκομεία, είναι η εικόνα του καπιταλισμού», τόνισε ένας γιατρός κατά τη χτεσινή περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας βουλευτή Πειραιά στο νοσοκομείο. Μια κατάσταση που έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων βλέποντας πως έχει υποθηκευτεί το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση αλλά και στα χειρότερα μέτρα που έρχονται από όποια κυβέρνηση εκλεγεί, η Ελπίδα Παντελάκη κάλεσε τους εργαζόμενους να μην έχουν αυταπάτες. Να απεγκλωβιστούν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και να μη σκορπίσουν τη ψήφο τους στα κόμματα αυτά που είναι πιστά στον ευρωμονόδρομο. «Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το κεφάλαιο δεν παραιτείται από τα δικαιώματά του», τόνισε και για να έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους, πρέπει «να αλλάξει η τάξη στην εξουσία».

«Είτε κεντροαριστερό, είτε κεντροδεξιό σχήμα μετά τις εκλογές, ξεκαθάρισε, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή με πρόγραμμα καθορισμένο και στα σημεία για 30 και πάνω χρόνια. Η επόμενη μέρα δεν πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απροετοίμαστους. Μη χάνουμε χρόνο για να ανακάμψει η κατάσταση. Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ που σηματοδοτεί την επόμενη μέρα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που είναι αποτελεσματική την επόμενη των εκλογών και γιατί ανοίγει δρόμο για να πάρει ο λαός την εξουσία αλλά και γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να αναχαιτιστεί η επίθεση και να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πανστρατιά, για να ανατραπεί η τάξη που κυβερνάει

MotionTeam

Να τιμωρήσουν αυτούς που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα και ευθύνονται για όσα βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού και ταυτόχρονα, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ να δυναμώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης αμυντικών, διεκδικητικών και επιθετικών αγώνων και να ενισχύσουν την επιλογή της οριστικής ανατροπής. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, μιλώντας στους εργαζόμενους της ΕΤ3 και των εφημερίδων «Μακεδονία» - «Θεσσαλονίκη» - «Σπορ του Βορρά».

«Για να βγούμε - τόνισε - από το φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής κρίσης, ήρθε η ώρα να βάλουμε στο επίκεντρο της συζήτησης και των αγώνων, το ποιος κυβερνάει, ποιος έχει την εξουσία στα χέρια του και το πού πάνε τα αποτελέσματα της παραγωγής. Ο πλούτος έχει πολλαπλασιαστεί και οι συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων, αυτών που παράγουν τον πλούτο, είναι, σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, στα όρια της δεκαετίας του '80. Πόσο θα το ανεχτούμε αυτό; Η λύση δε βρίσκεται στη λογική "και ολίγον με τον καπιταλισμό και ολίγον με την ΕΕ και ολίγον με τη διαπραγμάτευση". Χρειάζεται πανστρατιά στην Ελλάδα και παγκόσμια για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές, να ανατραπεί η τάξη που έχει την εξουσία, η αστική τάξη».

Και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ, να αναγνωρίσουν ότι είναι ρεαλιστικό ο λαός να επιβάλει την έξοδο από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους. «Να δυναμώσουν το μέτωπο που θα διεκδικήσει η εξουσία να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Με λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μεγάλα βασικά μέσα παραγωγής, θα αξιοποιήσουμε ό,τι δυναμικό έχει αυτός ο τόπος και στον πρωτογενή τομέα και στον τομέα της μεταποίησης, σε κάθε κλάδο, για να μπορέσει να ευημερήσει ο λαός», σημείωσε.

ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΦΡΟΝΩΦ
Ο λαός μπορεί να βάλει τέρμα στις θυσίες του

Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας μίλησε, χτες βράδυ, η Ιωάννα Σοφρόνωφ και χαιρέτισε ο Νίκος Μπομπόλης, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό.

«Αυτή δυστυχώς είναι η νομοτελειακή εξέλιξη του καπιταλισμού που μαζί της σέρνει τη μοίρα δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Πρέπει να θυσιαστούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους για να γυρίσει και πάλι η ρόδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Εμείς λέμε ότι ο λαός μπορεί να βάλει τέρμα στις θυσίες για την πλουτοκρατία. Να τραβήξει το δρόμο που θα τον απελευθερώσει από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, που θα τον αναδείξει στον μοναδικό ιδιοκτήτη του πλούτου, και αυτό μπορεί να γίνει με λαϊκή εξουσία και οικονομία», σημείωσε η Ιωάννα Σοφρόνωφ.

Πρόσθεσε ακόμη: «Η βαθιά κρίση που χτύπησε την πόρτα πολλών χωρών είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, εμπορευμάτων. Ολα τα άλλα κόμματα και τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης, τα μεγάλα ΜΜΕ, μιλάνε για κρίση χρέους, λένε ότι φταίει ο καζινοκαπιταλισμός, ότι φταίνε οι κλέφτες και οι ανίκανοι. Κλέφτες υπήρχαν και θα υπάρχουν και αναμφίβολα επιβάλλεται να οδηγούνται στη φυλακή. Ομως, ο καπιταλισμός που παράγει τις κρίσεις, τα λαμόγια, τους κλέφτες, δεν πρέπει μόνο να καταδικαστεί αλλά να ανατραπεί από τους λαούς γιατί ούτε βελτιώνεται ούτε εξανθρωπίζεται, όπως προσπαθούν κάποιοι αριστερούληδες να μας πείσουν».

Κάλεσε δε τον εργαζόμενο λαό να μην παραπλανηθεί από τα διλήμματα, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, να μην παρασυρθεί από τις αυταπάτες ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να πολιτευτεί καλύτερα, χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με την ΕΕ του κεφαλαίου. Στις εκλογές να καταδικάσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να τιμωρήσει τους ευρωλάγνους. Να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, γιατί ένα σημαντικά αυξημένο εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ σηματοδοτεί την αναπτέρωση ελπίδων, το ριζοσπαστισμό στη συνείδηση, θα συμβάλει αποφασιστικά στην πάλη που θα κριθεί στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε γειτονιά.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Η λύση, στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Η συρρίκνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι επιπτώσεις για το λαό και η προοπτική φιλολαϊκής διεξόδου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε χτες ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με τους εργαζόμενους στη διεύθυνση Κτηνιατρικής και Αλιείας, στο ΕΘΙΑΓΕ και στο Σταθμό Κτηνιατρικού και Υγειονομικού Ελέγχου.

Οπως είπε ο Θ. Ιγνατιάδης, «η συρρίκνωση των υπηρεσιών του υπουργείου, η απόσπασή του από τον αναπτυξιακό προσανατολισμό με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τη δυνατότητα κάλυψης των διατροφικών αναγκών, έχει αρνητική επίπτωση σε μια σειρά λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα. Η κατάργηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, η συρρίκνωση των περιφερειακών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων και τα κτηνιατρικά εργαστήρια και οι Σταθμοί Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου, αποδυναμώνουν τη δυνατότητα να ασκείται έλεγχος στην προστασία της αγροτικής και λαϊκής παραγωγής, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενειών, στην προάσπιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου και της δημόσιας υγείας».

Σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα, έχουν συμφέρον και ανάγκη από μια κρατική Δημόσια Διοίκηση που βασική της αποστολή θα είναι να υπηρετεί μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και κατ' επέκταση τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Στο πλαίσιο αυτής της εξουσίας θα υπάρξει ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με στόχο την αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, την κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών αναγκών του λαού μας με ασφαλή τρόφιμα, τη στήριξη της μεταποιητικής βιομηχανίας, το σεβασμό της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από το δρόμο ανάπτυξης που ακολουθείται στη χώρα. Να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, της αξιολόγησης και των απολύσεων. «Η λύση βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην εξουσία του λαού», σημείωσε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ