Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Να μην εγκλωβιστεί ξανά η λαϊκή ψήφος

«Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξοδέψουν τη δύναμή τους, να στηρίξουν, να ψηφίσουν το ΚΚΕ». Με αυτή την έκκληση ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Γιώργος Μαυρίκος, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στα Πετράλωνα. Μια συγκέντρωση μαζική, με έντονη την παρουσία και το στίγμα της νεολαίας.

«Τα πράγματα στις 7 του Μάη θα είναι δύσκολα» τόνισε, αναφερόμενος στα μέτρα που ετοιμάζονται μετεκλογικά σε βάρος μισθωτών, συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων, σημειώνοντας πως ο λαός ισχυροποιώντας το ΚΚΕ «θα υπερασπιστεί και θα διαφυλάξει δικαιώματα και κατακτήσεις, θα οργανώσει την αντίστασή του». Επισήμανε ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το «αν θα πάει το λαϊκό κίνημα δύο βήματα μπροστά ή εκατό βήματα πίσω» λέγοντας πως μέσα από «την ενίσχυση και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αλλάξει η εξουσία χέρια και όχι πρόσωπα».

Ο Γ. Μαυρίκος έκανε λόγο για «απόχες» και «παρακλάδια» που αξιοποιούνται σήμερα προκειμένου «να εγκλωβιστεί η λαϊκή ψήφος» αναφερόμενος τόσο στα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα όσο και σε όσους προτείνουν «αριστερές κυβερνήσεις» ως «προεκλογικό πυροτέχνημα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ειδικά για τη σχετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «αυτοί λένε ότι θα υποχρεώσουν την Μέρκελ και τον Ολαντ να αλλάξουν την ΕΕ», όμως πρόκειται για «συνειδητή προσπάθεια να γίνουν νοσοκόμες της σοσιαλδημοκρατίας» προσθέτοντας ότι «θα ήμασταν ανιστόρητοι αν κάναμε τέτοιες επιλογές». Σχολιάζοντας παράλληλα τα κόμματα που υποστηρίζουν ότι αντιτάσσονται στο μνημόνιο σημείωσε ότι «το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης. Γι' αυτό, αν δεν χτυπήσεις τη ρίζα του, δεν είσαι αντιμνημονιακός». Θύμισε επίσης πως η λεγόμενη «αντιμνημονιακή συνεργασία» είναι «επικίνδυνη λογική» αφού εκφράζεται από κόμματα και πρόσωπα που «έχουν στηρίξει συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές». Ενδεικτικά θύμισε ότι «οι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στο κόμμα του κ. Κουβέλη, έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια το Ασφαλιστικό του Λοβέρδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ