Πέμπτη 26 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Οταν πιστέψει στη δύναμή του ο λαός όλα τα μπορεί

Να μην αφήσουμε ούτε στιγμή να πάει χαμένη μέχρι και την τελευταία μέρα των εκλογών και να απλώσουμε συναγωνιστικά το χέρι σε όλους εκείνους που επιχειρούν να κάνουν το βήμα προσέγγισης με το ΚΚΕ, είπε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄Αθήνας, μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποίησε το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Υμηττού στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους τρεις ΕΠΟΝίτες που έπεσαν μαχόμενοι τους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στο μικρό σπιτάκι της οδού Αγραίων 47 που έμεινε στην Ιστορία ως «Κάστρο του Υμηττού».

Οι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, δεν έχουν απλά επετειακό χαρακτήρα. Είναι εκδηλώσεις αγωνιστικής διαπαιδαγώγησης, όχι μόνο για τη νέα γενιά, αλλά αφορούν το σύνολο της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, του λαού γενικότερα. Κι αυτό για τον επιπλέον λόγο ότι και σήμερα ακούμε από τις δυνάμεις της αστικής τάξης και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλους, να υποστηρίζουν σταθερά ότι είναι μονόδρομος η ακολουθούμενη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν όλες οι αστικές δυνάμεις και τα κόμματά τους, παλιότερα και νεοπαγή.

Τότε όπως και τώρα, συνέχισε, οι αστικές δυνάμεις υποστήριζαν ότι δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια, ούτε δυνατότητες να αντιπαρατεθούμε με τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Τότε όπως και τώρα υπήρχε ένα ΚΚΕ, αν και χτυπημένο από τη δικτατορία του Μεταξά, που όρθωσε το ανάστημά του, ήταν αυτό που πήρε την πρωτοβουλία για τον γενικότερο ξεσηκωμό στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας. Και πάλεψε και μάτωσε κι έχασε τα καλύτερα παιδιά του σ' αυτόν τον αγώνα.

Λέμε λοιπόν και σήμερα, πρόσθεσε ο Σπ. Χαλβατζής, ότι όταν πιστέψει στη δύναμή της η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, όλα τα μπορεί. «Ναι, και σήμερα μπορεί η εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα μπορούν να δώσουν κι αυτή τη μάχη με αποτελεσματικότητα, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας ότι ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές θα δώσει νέα ώθηση στους αγώνες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ