ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Κατήγγειλαν τη δράση της Χρυσής Αυγής

Από τη χτεσινή εξόρμηση της Λαϊκής Επιτροπής στη λαϊκή αγορά
Από τη χτεσινή εξόρμηση της Λαϊκής Επιτροπής στη λαϊκή αγορά
Νέα πλατιά εξόρμηση στη Λαϊκή Αγορά της Καλλιθέας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καταγγέλλοντας τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή και γενικότερα. Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η επίθεση σε βάρος δύο βιοπαλαιστών μεταναστών από ομάδα 6 φασιστοειδών την Παρασκευή 30 Νοέμβρη στη Λαϊκή Αγορά της Καλλιθέας (Χαροκόπου και Αριστείδου) με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ενός και τον πιο ελαφρύ του δεύτερου. Οι δύο μετανάστες, τη στιγμή που δέχτηκαν την άνανδρη επίθεση πουλούσαν την πραμάτεια τους σε μικρούς πάγκους που είχαν στήσει στην αγορά.

Οσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής μοίρασαν ανακοινώσεις στους παραγωγούς και επαγγελματίες της Αγοράς καθώς και σε όσους ψώνιζαν καλώντας τους να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή. Μέσω ντουντούκας, μεταξύ άλλων, ανέγνωσαν τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες εργάτες που ζουν και αναπνέουν στην ίδια γειτονιά με μας, στον ίδιο χώρο δουλειάς. Με τελευταίο περιστατικό σήμερα, τον άγριο ξυλοδαρμό δύο μεταναστών από τους οποίους ο ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και όχι μόνο τους μετανάστες .Εχει αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» για χάρη μιας χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων δηλαδή που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, που παρασιτούν από το δικό μας μόχθο.

Δε θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Τους θυμίζουμε ότι ο λαός της Καλλιθέας έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους μπουραντάδες και στους γερμανοτσολιάδες όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Οπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλα τους».

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ - ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά

Οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης και Μετεώρων, ενόψει των γιορτών, εντείνουν την προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών, προκειμένου να δοθούν σε εργατικές λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης. Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από δύο μήνες και ήδη δεκάδες οικογένειες ανέργων ενισχύονται σε σταθερή βάση.

Οι Λαϊκές Επιτροπές δημοσιοποιούν αυτήν την πρωτοβουλία, προκειμένου να στηριχτεί ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, από τον εργαζόμενο λαό της περιοχής, ώστε να γίνει δυνατή η ενίσχυση περισσότερων οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Με ανακοίνωσή τους, απευθύνονται στην εργατιά, στους μικροεπαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους νέους:

«Η λαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι θέαμα για τα κανάλια, ούτε κίνητρο για φοροαπαλλαγές των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας από τον οποιονδήποτε. Αποτελεί μέγιστο ταξικό καθήκον. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για γάλατα μακράς διάρκειας, λάδι, παιδικές τροφές, αλλά και πάσης φύσης τρόφιμα μεγάλης διάρκειας ζωής».

Στις 16 Δεκέμβρη προγραμματίζουν γιορτή για τα παιδιά ανέργων και απευθύνουν έκκληση, ώστε να συγκεντρωθούν καλοδιατηρημένα παιδικά ρούχα και παιχνίδια, προκειμένου να διανεμηθούν στα παιδιά των ανέργων.

Η συλλογή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης (Σταδίου 12, Πολίχνη), Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και ώρες 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 608.798.

Μιλώντας στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ο Γιώργος Βούρτσας, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης, σημείωσε την ανταπόκριση που δείχνει ο εργαζόμενος λαός, και μέσα από το υστέρημά του ενισχύει αυτήν την πρωτοβουλία. Επίσης, τονίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έχει χαρακτήρα φιλανθρωπίας. «Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα, θέλουμε να αναδείξουμε ότι απέναντι στην κρίση κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του. Πρέπει να ενισχύσουμε την ταξική αλληλεγγύη, να συσπειρωθούμε στα ταξικά συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και εξαπλώνει με ταχύτατους ρυθμούς τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ θα απολογηθούν τη Δευτέρα το πρωί, έξι από τους 15 νεαρούς συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας, στις συγκεντρώσεις που έγιναν με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς στα Εξάρχεια, το 2008.

Χτες, ασκήθηκαν σε βάρος τους από τον εισαγγελέα διώξεις για έκρηξη, βαριές σωματικές βλάβες σε αστυνομικούς και διατάραξη κοινής ειρήνης με βάση τις διατάξεις του γνωστού κουκουλονόμου, κατά περίπτωση. Στους έξι ασκήθηκε και δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής. Κάποιοι από τους νεαρούς παραπονιούνταν για πόνους στα πλευρά...

Τρεις ανήλικοι, παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι και άλλοι τρεις παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο για πλημμελήματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ μέχρι αργά χτες το βράδυ οι έρευνες της Αστυνομίας για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι τέσσερις ένοπλοι που καταδιώκονται από τις 3 χτες τα ξημερώματα, μετά από ληστεία και ανταλλαγή πυροβολισμών στη Ν. Ερυθραία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τέσσερις ένοπλοι μπήκαν σε σπίτι βιοτέχνη στην οδό Παπαναστασίου 41 απ' όπου πήραν μία τσάντα με μικρό χρηματικό ποσό. Κατά τη διαφυγή τους αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνομικούς και αφού κατάφεραν να ξεφύγουν, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο γνωστού δημοσιογράφου και μπήκαν στην Εθνική Οδό προς το Κρυονέρι. Εκεί υπήρξε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά για δεύτερη φορά, οι δράστες διέφυγαν. Λίγη ώρα αργότερα έριξαν το αυτοκίνητο στο τέρμα της Λ. Κρυονερίου και εξαφανίστηκαν.

ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ενός πρώην υπουργού καταστράφηκαν ολοσχερώς στις 4 χτες τα ξημερώματα στην Κηφισιά.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ σε βάρος αγνώστου, ο οποίος την 23/11/2012, εξαπάτησε, μέσω διαδικτύου, 41χρονο και του απέσπασε χρηματικό ποσό 1.640 ευρώ, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο λαός να απομονώσει τα φασιστοειδή

Μόνο τυχαίες δεν είναι οι κάθε λογής επιθέσεις νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά του ΚΚΕ. Η οργάνωση δίνει τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο ως μηχανισμός που διασφαλίζει τα συμφέροντά του. Ενας ύπουλος τρομοκρατικός, αντικομμουνιστικός μηχανισμός που χρησιμοποιείται εναντίον όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ετσι:

  • Καμώνονται τους «φίλους» των εργατών με συσσίτια, εθίζοντάς τους στην ελεημοσύνη, τη δουλοπρέπεια. Ταυτόχρονα τους διαιρούν σε Ελληνες και ξένους για να τους αποδυναμώσουν απέναντι στον κοινό ταξικό τους αντίπαλο, τη μεγαλοεργοδοσία. Τους «νουθετούν» να κάθονται φρόνιμα μπρος στο αφεντικό τους, όταν προσπαθεί να τους αλυσοδέσει. Ετσι «προειδοποίησαν» τους χαλυβουργούς του Βόλου να μην απεργήσουν, να δεχτούν ό,τι ψίχουλα τους δώσει ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης.
  • Επιτίθενται με απειλές, ρόπαλα, μαχαίρια σε μαθητές και εργάτες που καλούν σε απεργία ενάντια στα μέτρα συγκυβέρνησης/ΕΕ, τις οποίες τάχα αντιμάχεται η Χρυσή Αυγή! Η περίπτωση του Λαγκαδά είναι αποκαλυπτική. Την πρέπουσα απάντηση την πήραν από τους απεργούς της ΑΓΝΟ.
  • Ζητούν στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές υπέρ των εφοπλιστών, για να μην αλλάξουν σημαία στις καραβάρες τους. Δεν αρθρώνουν «κιχ» για το καμποτάζ που τσακίζει τους ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, σιγοντάροντας τη ναυτολόγηση πάμφθηνου εργατικού δυναμικού στα καράβια, που γίνεται όχημα για το χτύπημα συνολικά των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη ζωή και ασφάλεια στη θάλασσα.
  • Ζητούν νέα «κίνητρα» για «επενδυτές» μεγαλοξενοδόχους. Να αναλάβει ο λαός τα χρέη χρεοκοπημένων τραπεζιτών. Καλούν μονοπώλια του εξωτερικού να εξορύξουν, φυσικά με το αζημίωτο, τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
  • Εισηγούνται στη συγκυβέρνηση να απασχολεί στο Δημόσιο εργαζόμενους με 14 ευρώ τη μέρα δίχως ασφάλιση (άνεργους του ΟΑΕΔ). Για τον ιδιωτικό τομέα, σε συνεννόηση με βιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες, καταγγέλλοντας «συνδικαλισμό» και «εργατοπατέρες», ψάχνουν πάμφθηνους εργάτες δίχως κανένα ασφαλιστικό ή άλλο δικαίωμα.

Κοντά σε αυτά η λογοδιάρροια ενάντια στο ΚΚΕ, που την τροφοδοτούν διαρκώς. Δεν το κάνουν τυχαία. Γιατί ο «εθνικοσοσιαλισμός» είναι η άλλη, πιο ωμή και βάρβαρη όψη του καπιταλισμού και αντίπαλό τους έχουν τα λαϊκά στρώματα και την πρωτοπορία τους, τους κομμουνιστές. Υμνητές του Χίτλερ, τους πονάει το ΚΚΕ γιατί ο λαός δεν ξεχνά πως όταν κάποιοι φόραγαν κουκούλες και έστελναν στο απόσπασμα Ελληνες αγωνιστές, το ΚΚΕ έδινε το αίμα του για τη λευτεριά. Τους πονάει το ΚΚΕ γιατί αγωνίζεται, 94 χρόνια, για το ψωμί και τη ζωή του λαού. Χτυπώντας το (ακριβώς όπως κάνουν και μια σειρά αρθρογράφοι και δημοσιολόγοι, αστοί πολιτικοί άλλων κομμάτων, όλοι όσοι συκοφαντούν και διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα για να πλήξουν τη στρατηγική του Κόμματος), θέλουν να ανακόψουν την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, την εξουσία.

Δε θα τους περάσει. Το βιώνουν ήδη εκεί που ο ίδιος ο λαός, το ταξικό εργατικό κίνημα τους βάζει στο περιθώριο. Σε χώρους δουλειάς, σχολεία, γειτονιές. Θα το νιώσουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Ολο και περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι, απομονώνουν τους φασίστες ξαναστέλνοντάς τους εκεί όπου πραγματικά ανήκουν: στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.


Θ. ΜΠ.

Επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια ανέργων

Την επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια ανέργων με τρία παιδιά, πέτυχαν χτες η Λαϊκή Επιτροπή Ευκαρπίας και το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, μετά από παρέμβαση που πραγματοποίησαν στα γραφεία της ΔΕΗ στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας, είναι απολυμένος από τη Χημική Βιομηχανία «Μπεληγιάννης», που βρίσκεται σε εκκαθάριση, και όπως και οι άλλοι συνάδελφοί του, απολύθηκαν από την εργοδοσία χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους όφειλε και τις αποζημιώσεις απόλυσης.

Αστυνομικοί σακάτεψαν διαδηλωτή!

Ανηλεώς χτυπήθηκε προχτές νεαρός διαδηλωτής από αστυνομικούς, με αποτέλεσμα οι γιατροί του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» να προχωρήσουν σε αναγκαστική σπληνεκτομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αστυνομικοί της ομάδας «Δίας» τον σακάτεψαν στο ξύλο στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια των συγκεντρώσεων με αφορμή τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός πήγε στο νοσοκομείο τραυματισμένος και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πρέπει να γίνει αφαίρεση σπλήνας.

Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα της άγριας καταστολής που επικράτησε κατά τις προχτεσινές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και αλλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικές δυνάμεις και το πρωί και το απόγευμα με τη στάση τους, προκαλούσαν τους διαδηλωτές, ενώ βαρούσαν στο ψαχνό συγκεντρωμένους με πρόσχημα τη δράση κάποιων ομάδων κουκουλοφόρων. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για την καταστολή και για το γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί τραυματίες εκτός από το νεαρό που σακατεύτηκε.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ