Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ - ΜΕΤΕΩΡΩΝ
Συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά

Οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης και Μετεώρων, ενόψει των γιορτών, εντείνουν την προσπάθεια για τη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών, προκειμένου να δοθούν σε εργατικές λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης. Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από δύο μήνες και ήδη δεκάδες οικογένειες ανέργων ενισχύονται σε σταθερή βάση.

Οι Λαϊκές Επιτροπές δημοσιοποιούν αυτήν την πρωτοβουλία, προκειμένου να στηριχτεί ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, από τον εργαζόμενο λαό της περιοχής, ώστε να γίνει δυνατή η ενίσχυση περισσότερων οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Με ανακοίνωσή τους, απευθύνονται στην εργατιά, στους μικροεπαγγελματίες, στους συνταξιούχους, στους νέους:

«Η λαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι θέαμα για τα κανάλια, ούτε κίνητρο για φοροαπαλλαγές των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας από τον οποιονδήποτε. Αποτελεί μέγιστο ταξικό καθήκον. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για γάλατα μακράς διάρκειας, λάδι, παιδικές τροφές, αλλά και πάσης φύσης τρόφιμα μεγάλης διάρκειας ζωής».

Στις 16 Δεκέμβρη προγραμματίζουν γιορτή για τα παιδιά ανέργων και απευθύνουν έκκληση, ώστε να συγκεντρωθούν καλοδιατηρημένα παιδικά ρούχα και παιχνίδια, προκειμένου να διανεμηθούν στα παιδιά των ανέργων.

Η συλλογή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης (Σταδίου 12, Πολίχνη), Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και ώρες 6 μ.μ. - 8 μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 608.798.

Μιλώντας στον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ο Γιώργος Βούρτσας, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Πολίχνης, σημείωσε την ανταπόκριση που δείχνει ο εργαζόμενος λαός, και μέσα από το υστέρημά του ενισχύει αυτήν την πρωτοβουλία. Επίσης, τονίζει ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν έχει χαρακτήρα φιλανθρωπίας. «Μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα, θέλουμε να αναδείξουμε ότι απέναντι στην κρίση κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του. Πρέπει να ενισχύσουμε την ταξική αλληλεγγύη, να συσπειρωθούμε στα ταξικά συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας και εξαπλώνει με ταχύτατους ρυθμούς τη φτώχεια και την εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ