ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν εργαζόμενο

Τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν, επειδή άκουγε στο αυτοκίνητο εργατικά τραγούδια!

Απρόκλητη επίθεση από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που τον περικύκλωσαν έξω από το σπίτι του, δέχτηκε την Τρίτη το βράδυ εργαζόμενος στην Παλαιά Φώκαια. Η δικαιολογία που πρόβαλαν οι τραμπούκοι, ήταν ότι «τόλμησε» να περάσει κοντά από τα γραφεία τους και να ακούει στο αυτοκίνητό εργατικά τραγούδια, παραμονές της χτεσινής πανεργατικής απεργίας! Ο εργαζόμενος που δέχτηκε την επίθεση είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στο χώρο του.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9.30 μ.μ., ο Δημήτρης Ζαμπέλης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα όπου εργάζεται, κατευθυνόταν προς το σπίτι του, που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια, ακούγοντας στο αυτοκίνητο εργατικά τραγούδια. Οι φασίστες που τον αντιλήφθηκαν, τον ακολουθούν μέχρι το σπίτι του. Οταν βγήκε από το αυτοκίνητο, τον περικύκλωσαν περίπου δέκα άτομα. Ενας εξ αυτών του είπε ότι «απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια» και χειροδίκησε σε βάρος του.

Την ώρα εκείνη κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες του τραμπουκισμού, με αποτέλεσμα οι χρυσαυγίτες να τραπούν σε φυγή και να μπουν στα γραφεία τους. Συνοδεία της αστυνομίας, ο συνδικαλιστής βρέθηκε έξω από τα γραφεία, για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γερμένης, ο οποίος του υπέδειξε προκλητικά να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια! Ο συνδικαλιστής περιέγραψε στην αστυνομία τον τραμπούκο που του επιτέθηκε και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρει ότι «στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβη βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος (σ.σ. ο Κασιδιάρης), ο οποίος υπέβαλλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος». Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τα φασιστοειδή σε ανακοίνωσή τους λένε ότι ο βουλευτής τους Γερμενής επανέφερε τους αστυνομικούς στην τάξη, κάνοντας αναφορά στη βουλευτική του ιδιότητα!

Από την πλευρά του, ο Κασιδιάρης προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις για την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επιτέθηκε με συκοφαντίες στους «επαγγελματίες εργατοπατέρες» και στην «ψευτοαριστερά». Επιβεβαιώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του κινήματος, ο Κασιδιάρης είπε για τις χτεσινές κινητοποιήσεις ότι «μαζεύονται τρεις κι ο κούκος»... την ίδια ώρα η Αθήνα και δεκάδες άλλες πόλεις βούλιαζαν από τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο

Αμεση ήταν η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Σε ανακοίνωση - καταγγελία μεταξύ άλλων τονίζει: «Αυτοί είναι, συνάδελφοι, οι χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος, εχθροί κάθε εργάτη που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα τα τραγούδια που ακούγονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και στα αφεντικά τους, που τους έχουν για τη "βρώμικη" δουλειά (...)

Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δε θα μένουν αναπάντητες, θα απαντιούνται με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας οι αποτρόπαιες ενέργειές τους, για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες - οι άνεργοι τι κουμάσια είναι τα φασισταριά.

Να τους απομονώσουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους όπου ήταν κρυμμένοι για 10ετίες, στις φωλιές των αστικών κομμάτων και μηχανισμών, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξικό κίνημα θα συντρίψει την εκμετάλλευση και όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας τους».

Εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ

ΕΠΟΝ
ΕΠΟΝ
Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) διοργανώνουν το Σάββατο 23 Φλεβάρη, στην επέτειο των 70 χρόνων της ΕΠΟΝ, εκδήλωση τιμής με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, στις 10.30 το πρωί.

Την ίδια μέρα, στις 5 μ.μ., το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ - ΠΕΑΦΕ, διοργανώνει στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»(Πανεπιστημίου 52) την καθιερωμένη εκδήλωση τιμής για την ίδρυση της ΕΠΟΝ, με θέμα «ΕΠΟΝ και Πολιτισμός». Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκη, τραγούδι από τον Γ. Σαρρή και τη χορωδία της ΠΕΑΦΕ, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια αντιστασιακά και άλλα. Θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και της ΚΝΕ.

  • Η Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τους Αντιστασιακούς, τους απογόνους και φίλους, στη χρονιάτικη συνεστίασή της, την Κυριακή 24 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Β. Γεωργίου Α', αρ. 1-3ης Σεπτεμβρίου). Η εκδήλωση αφιερώνεται στα 70 χρόνια της ΕΠΟΝ. Προσκλήσεις διατίθενται από το παράρτημα Κέντρου Θεσσαλονίκης (Βενιζέλου 50, 6ος όροφος γρ. 601, τηλ. 2310.225.250, από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.).
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Το αρχείο «ψάχτηκε» για συγκεκριμένα ονόματα

Με «λέξεις - κλειδιά» έγινε αναζήτηση συγκεκριμένων ονομάτων που περιέχονταν στο ψηφιακό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ με Ελληνες καταθέτες σε τράπεζα της Ελβετίας. Αυτό κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που επεξεργάστηκαν το «ιστορικό» του ψηφιακού αρχείου.

Οι εμπειρογνώμονες φέρεται να κατέθεσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν αρκετές «λέξεις - κλειδιά» ανάμεσά τους οι λέξεις «Παπανδρέου», «Παπακωνσταντίνου», «Κοζάνη», που είναι και ο τόπος καταγωγής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ανοίχτηκαν συνολικά 58 αρχεία. Η αναζήτηση - όπως αποκαλύφθηκε από την ψηφιακή ανάλυση του «ιστορικού» του αρχείου της λίστας Λαγκάρντ - έγινε τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτέμβρη του 2010, λίγες μόνο μέρες μετά την παραλαβή από τον Γ. Παπακωνσταντίνου του CD με τα ονόματα των καταθετών από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα, έχουν κληθεί για κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή όλοι οι συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να απαντήσουν εάν σε κάποιον από αυτούς δόθηκε για φύλαξη το αρχικό CD με τη λίστα των καταθετών, το οποίο έχει χαθεί, αφού όπως έχει δηλώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο ίδιος δεν ξέρει πού βρίσκεται.

Ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην προανακριτική Β. Καπερνάρος, με δήλωσή του, ζήτησε να εξαιρεθούν από την επιτροπή οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης και Α. Γεωργιάδης, γιατί κατά τον ισχυρισμό του στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται και ονόματα συγγενικών τους προσώπων.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να δώσει μάθημα στους Χρυσαυγίτες

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε χτες απ' την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την ακόλουθη δήλωση για την επίθεση που δέχτηκε συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής από Χρυσαυγίτες:

«Η Χρυσή Αυγή είναι το ναζιστικό τάγμα εφόδου του συστήματος. Και με αυτήν την έννοια, προσφέρει υπηρεσίες και σε όλους εκείνους που θέλουν να διατηρηθεί αυτή η πολιτική, να προχωρήσει σε βάρος του λαού. Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστή στελέχους του ΠΑΜΕ στην περιοχή της Λαυρεωτικής, μια επίθεση βεβαίως που δεν είναι και η μοναδική και επιτέλους αυτός που πρέπει να δώσει μάθημα στη Χρυσή Αυγή είναι ο λαός. Πρέπει να τους απομονώσει κοινωνικά, να μην μπορούν να βρεθούν ανάμεσα και δίπλα στους εργαζόμενους, χωρίς να δέχονται την πολιτική κατακραυγή τους και την πολιτική απομόνωσή τους».

Τουρκική κορβέτα στις Κυκλάδες

«Κρουαζιέρα» στις Κυκλάδες έκανε χθες το πρωί η τουρκική κορβέτα «BOZCAADA», η οποία, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε -σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ- στις 11 πμ σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Μυκόνου και της Νάξου. Στη συνέχεια, με δυτική πορεία κινήθηκε βόρεια της Πάρου και μετά μεταξύ Σίφνου - Αντίπαρου. Η κορβέτα εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 2.30 χθες το μεσημέρι, μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου. Πλοία και άλλα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, παρακολούθησαν το τουρκικό σκάφος, σε όλη τη διάρκεια του πλου του.

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συζήτηση για τις Θέσεις

Εκδήλωση - συζήτηση για τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο διοργανώνει η Αχτίδα Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής, τη Δευτέρα 25/2, στις 7 μ.μ., στο θέατρο «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», Καπνοκοπτηρίου 8 και Στουρνάρη (πλησίον Αχαρνών). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ