Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Το αρχείο «ψάχτηκε» για συγκεκριμένα ονόματα

Με «λέξεις - κλειδιά» έγινε αναζήτηση συγκεκριμένων ονομάτων που περιέχονταν στο ψηφιακό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ με Ελληνες καταθέτες σε τράπεζα της Ελβετίας. Αυτό κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που επεξεργάστηκαν το «ιστορικό» του ψηφιακού αρχείου.

Οι εμπειρογνώμονες φέρεται να κατέθεσαν ότι χρησιμοποιήθηκαν αρκετές «λέξεις - κλειδιά» ανάμεσά τους οι λέξεις «Παπανδρέου», «Παπακωνσταντίνου», «Κοζάνη», που είναι και ο τόπος καταγωγής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ανοίχτηκαν συνολικά 58 αρχεία. Η αναζήτηση - όπως αποκαλύφθηκε από την ψηφιακή ανάλυση του «ιστορικού» του αρχείου της λίστας Λαγκάρντ - έγινε τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτέμβρη του 2010, λίγες μόνο μέρες μετά την παραλαβή από τον Γ. Παπακωνσταντίνου του CD με τα ονόματα των καταθετών από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα, έχουν κληθεί για κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή όλοι οι συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να απαντήσουν εάν σε κάποιον από αυτούς δόθηκε για φύλαξη το αρχικό CD με τη λίστα των καταθετών, το οποίο έχει χαθεί, αφού όπως έχει δηλώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο ίδιος δεν ξέρει πού βρίσκεται.

Ο εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» στην προανακριτική Β. Καπερνάρος, με δήλωσή του, ζήτησε να εξαιρεθούν από την επιτροπή οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης και Α. Γεωργιάδης, γιατί κατά τον ισχυρισμό του στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται και ονόματα συγγενικών τους προσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ