Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν εργαζόμενο

Τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν, επειδή άκουγε στο αυτοκίνητο εργατικά τραγούδια!

Απρόκλητη επίθεση από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, που τον περικύκλωσαν έξω από το σπίτι του, δέχτηκε την Τρίτη το βράδυ εργαζόμενος στην Παλαιά Φώκαια. Η δικαιολογία που πρόβαλαν οι τραμπούκοι, ήταν ότι «τόλμησε» να περάσει κοντά από τα γραφεία τους και να ακούει στο αυτοκίνητό εργατικά τραγούδια, παραμονές της χτεσινής πανεργατικής απεργίας! Ο εργαζόμενος που δέχτηκε την επίθεση είναι μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής και πρωτοπόρος αγωνιστής στο χώρο του.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9.30 μ.μ., ο Δημήτρης Ζαμπέλης, έχοντας σχολάσει από το κατάστημα όπου εργάζεται, κατευθυνόταν προς το σπίτι του, που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Παλαιά Φώκαια, ακούγοντας στο αυτοκίνητο εργατικά τραγούδια. Οι φασίστες που τον αντιλήφθηκαν, τον ακολουθούν μέχρι το σπίτι του. Οταν βγήκε από το αυτοκίνητο, τον περικύκλωσαν περίπου δέκα άτομα. Ενας εξ αυτών του είπε ότι «απαγορεύεται να ακούει τέτοια τραγούδια» και χειροδίκησε σε βάρος του.

Την ώρα εκείνη κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες του τραμπουκισμού, με αποτέλεσμα οι χρυσαυγίτες να τραπούν σε φυγή και να μπουν στα γραφεία τους. Συνοδεία της αστυνομίας, ο συνδικαλιστής βρέθηκε έξω από τα γραφεία, για να αναγνωρίσει ποιος τον χτύπησε και να υποβάλλει μήνυση. Εκεί εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γερμένης, ο οποίος του υπέδειξε προκλητικά να ακούει πιο σιγά τέτοια τραγούδια! Ο συνδικαλιστής περιέγραψε στην αστυνομία τον τραμπούκο που του επιτέθηκε και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρει ότι «στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβη βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος (σ.σ. ο Κασιδιάρης), ο οποίος υπέβαλλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος». Συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τα φασιστοειδή σε ανακοίνωσή τους λένε ότι ο βουλευτής τους Γερμενής επανέφερε τους αστυνομικούς στην τάξη, κάνοντας αναφορά στη βουλευτική του ιδιότητα!

Από την πλευρά του, ο Κασιδιάρης προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις για την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επιτέθηκε με συκοφαντίες στους «επαγγελματίες εργατοπατέρες» και στην «ψευτοαριστερά». Επιβεβαιώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος για τη συκοφάντηση και το χτύπημα του κινήματος, ο Κασιδιάρης είπε για τις χτεσινές κινητοποιήσεις ότι «μαζεύονται τρεις κι ο κούκος»... την ίδια ώρα η Αθήνα και δεκάδες άλλες πόλεις βούλιαζαν από τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο

Αμεση ήταν η αντίδραση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Σε ανακοίνωση - καταγγελία μεταξύ άλλων τονίζει: «Αυτοί είναι, συνάδελφοι, οι χρυσαυγίτες, εχθροί του λαϊκού κινήματος, εχθροί κάθε εργάτη που τολμάει να σηκώνει κεφάλι και να αντιστέκεται. Τους δημιουργούν ρίγος και ανατριχίλα τα τραγούδια που ακούγονται στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως και στα αφεντικά τους, που τους έχουν για τη "βρώμικη" δουλειά (...)

Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τέτοιες ενέργειες, ξέρουμε πολύ καλά ότι οι χρυσαυγίτες είναι παιδιά του συστήματος και ξέρουμε πώς να τους αντιμετωπίζουμε. Τέτοιες ενέργειες δε θα μένουν αναπάντητες, θα απαντιούνται με μαζικό οργανωμένο κίνημα, θα προβάλλονται σε όλους τους χώρους εργασίας οι αποτρόπαιες ενέργειές τους, για να καταλάβουν όλοι οι εργάτες - οι άνεργοι τι κουμάσια είναι τα φασισταριά.

Να τους απομονώσουν όλοι οι εργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και να ξαναλουφάξουν στις τρύπες τους όπου ήταν κρυμμένοι για 10ετίες, στις φωλιές των αστικών κομμάτων και μηχανισμών, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξικό κίνημα θα συντρίψει την εκμετάλλευση και όλους τους μηχανισμούς της εξουσίας τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τους μάρτυρες υπεράσπισης των ναζιστών συνεχίζεται η δίκη (2019-03-20 00:00:00.0)
Οι βουλευτές δίνουν το παράδειγμα για τις επιθέσεις (2016-12-20 00:00:00.0)
Ζητείται άρση ασυλίας άλλων εννιά χρυσαυγιτών βουλευτών (2014-02-21 00:00:00.0)
Ερωτήματα και προβληματισμοί (2013-09-29 00:00:00.0)
Απέρριψε τις αιτιάσεις Κασιδιάρη (2013-05-22 00:00:00.0)
Τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη κατά της Λιάνας Κανέλλη (2012-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ