ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Ιούλη 2013
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Κλήρωση στα μέτρα των «αιωνίων»

Ιδανική θεωρείται η κλήρωση της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα για τη νέα σεζόν για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Icon

Ιδανική θεωρείται η κλήρωση της φάσης των ομίλων στην Ευρωλίγκα για τη νέα σεζόν για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Ιδανική αρχή για την πρώτη φάση της φετινής Ευρωλίγκας επιφύλλαξε η κλήρωση για τους δυο ελληνικούς εκπροσώπους στο μπάσκετ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που επί της ουσίας με το... καλημέρα της διοργάνωσης αποκτούν τον τίτλο του φαβορί για την πρωτιά στους ομίλους τους. Μαλίστα, σε σχέση με τους δυο, οι πρωταθλητές Ευρώπης «ερυθρόλευκοι» θεωρούνται ακόμα πιο ευνοημένοι, με τον όμιλό τους να... θυμίζει Eurocup, ενώ οι «πράσινοι» αν και από τα φαβορί καλούνται να προσέξουν κάποια... επικίνδυνα σημεία.

Ο Ολυμπιακός θα μετέχει στον Γ' όμιλο όπου θα βρει στο δρόμο του την πάντα υπολογίσιμη Σιένα, τη Μάλαγα, την πρωταθλήτρια Γαλατάσαραϊ, αλλά και τις... πρωτάρες Ζιελόνα Γκόρα και Μπάγερν Μονάχου. Επικεφαλής του Δ' ομίλου τέθηκε ο Παναθηναϊκός όπου θα κοντραριστεί με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Κάχα Λαμποράλ, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ερυθρό Αστέρα συν την ομάδα από τα προκριματικά. Οι «παραδοσιακοί» αντίπαλοι των «πρασίνων» Ισραηλινοί της Μακάμπι και οι Βάσκοι της Κάχα είναι εκείνοι που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής, ενώ παγίδες κρύβει και το ταξίδι στο Βελιγράδι κόντρα στον πρωτάρη της διοργάνωσης Ερυθρό Αστέρα.

Από εκεί και πέρα, ο πρώτος όμιλος είναι ιδιαίτερα δυνατός, με τις Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Μπουντιβέλνικ, την Παρτίζαν και την πρωταθλήτρια Γαλλίας Ναντέρ. Στο δεύτερο όμιλο έχουμε τις Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπάμπεργκ, Μιλάνο και Στρασβούργο.

Η φάση των ομίλων αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Οκτώβρη 2013 και να ολοκληρωθεί στις 14 Δεκέμβρη 2013, ενώ ο προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί από τις 25-28 Σεπτέμβρη.

Στο Μιλάνο το φάιναλ φορ

Και τελικά Μιλάνο... Η Ευρωλίγκα όρισε και επίσημα από χτες την ιταλική πόλη ως διοργανώτρια του φάιναλ φορ της νέας σεζόν προσπαθώντας να βρει την καταλληλότερη λύση από την αλλαγή της αρχικής απόφασής της να διοργανώσει το Λονδίνο δυο συνεχόμενα φάιναλ φορ το 2013 και το 2014. Ωστόσο η φετινή εμπορική αποτυχία της διοργάνωσης ανάγκασε τους υπευθύνους της Ευρωλίγκας να αναζητήσουν αλλού στέγη. Αρχικά φάνταζε το Κάουνας ως φαβορί, ενώ φήμες υπήρχαν και για το Αμστερνταμ, ωστόσο οι άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής θέλησαν να επιλέξουν την πιο εμπορική υποψήφια πόλη.

SUPER LEAGUE
Eχασε Καραγκούνη ... πήρε Μέντεζ

Η ξαφνική αλλαγή στάσης της πρώην ομάδας του αγγλικής Φούλαμ που αποφάσισε να του προτείνει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση της μεταγραφής του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Ο Ελληνας παίκτης έχοντας απορρίψει την πρόταση ομάδας από την Αυστραλία ετοιμαζόταν να πει το ναι στους πράσινους, ωστόσο το τηλεφώνημα απ' το Λονδίνο με το οποίο του γνωστοποιήθηκε η πρόθεση της Φούλαμ να τον κρατήσει στο ρόστερ της (πέρσι αναδείχθηκε απ' τους καλύτερους παίκτες της ομάδας) τον έκανε να απαντήσει αρνητικά στο «τριφύλλι». Την ίδια ώρα πάντως, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του πολιτογραφημένου Ολλανδού μέσου Μέντεζ Ντα Σίλβα για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο παίκτης που βρισκόταν στην Αθήνα για τα τυπικά (εξετάσεις, υπογραφή συμβολαίου) θα μεταβεί στην Ολλανδία για να ενσωματωθεί στην ομάδα που προετοιμάζεται εκεί.

  • Μετά την χτεσινή παρουσίαση του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού Αλεχάντρο «Τσόρι» Ντομίνγκεθ σειρά παίρνει για σήμερα και ο Σλοβάκος Βλαντιμίρ Βάις για να παρουσιαστεί επίσημα από τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, ρευστό παραμένει το θέμα του Ράφικ Τζιμπούρ που εκτός της πρότασης από τουρκική ομάδα και αντίστοιχη από Ντουμπάι δέχθηκε κρούση και από τον ΠΑΟΚ.
  • Στον Αρη ανήκει από χτες ο 23χρονος επιθετικός Μιχάλης Μανιάς που αγωνιζόταν πέρσι με την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Football League πετυχαίνοντας 20 γκολ. Επίσης, οι κίτρινοι συμφώνησαν και με τον ομογενή από την Αυστραλία τερματοφύλακα Νικ Μπουζάνη.
  • Παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης και επίσημα είναι ο Τάσος Τσοκάνης, καθώς ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την αθηναϊκή ομάδα.
ΔΙΕΘΝΗ
Απέβαλε το Καμερούν η FIFA

Η FIFA αφήνει εκτός του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη το Καμερούν εξαιτίας των παρεμβάσεων της κυβέρνησης της χώρας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα παρακάμπτοντας την αρμοδιότητα της Ομοσπονδίας. «Η επιτροπή Εκτακτων Αναγκών της FIFA αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της Ομοσπονδίας με άμεση ισχύ λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

  • Ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, που θα αγωνιστεί φέτος για 23η σερί σεζόν με τους «κόκκινους διαβόλους», θα έχει διπλή αποστολή, αφού πλέον θα είναι και μέλος του προπονητικού τιμ του συλλόγου, όπως ανακοίνωσε ο τεχνικός της ομάδας Ντέιβιντ Μόγιες. Σημειώνεται ότι ο Γκιγκς του χρόνου παίρνει το δίπλωμα προπονητή από την ΟΥΕΦΑ.
  • Μπορεί να μην τα κατάφερε στην περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ (παρά τον πακτωλό εκατομμυρίων που ήταν έτοιμη να διαθέσει) αφού ο Αγγλος μέσος προτίμησε να συνεχίσει στην Τότεναμ, στην περίπτωση Ιγκουαΐν φαίνεται να είναι πιο τυχερή η Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Μαδριλένοι φέρονται κοντά στην απόκτηση του Αργεντίνου παίκτη της Αρσεναλ έναντι 27 εκατ. ευρώ.
  • Η Γαλλίδα Μάριον Μπαρτόλι θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά το τρόπαιο του Γουίμπλεντον καθώς χτες επικράτησε με 6-1, 6-2 της Βελγίδας Κίρστεν Φλίπκενς στον πρώτο ημιτελικό των γυναικών.
ΒΟΛΕΪ

Το αργυρό μετάλλιο στο φετινό βαλκανικό πρωτάθλημα κορασίδων κατέκτησε η Εθνική ομάδα, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε με 3-2 σετ από την οικοδέσποινα των αγώνων Τουρκία. Η Ελλάδα αν και προηγήθηκε με 2-0 σετ, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη αφού οι Τουρκάλες παίκτριες πραγματοποίησαν μια σπουδαία ανατροπή κατακτώντας τα τρία επόμενα. Μάλιστα στο τάι μπρέικ η ελληνική ομάδα πήγε να... πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την αντίπαλό της αφού αν και συνεχώς πίσω στο σκορ ισοφάρισε σε 13-13, αλλά τελικά δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει την ανατροπή... Τα σετ: 25-23, 25-16, 20-25, 15-25, 14-15. Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες σε επίπεδο κορασίδων και το πρώτο αργυρό μετάλλιο μετά τα χάλκινα το 2001 και το 2008.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανανέωση ... εξπρές για Διαμαντίδη

Χωρίς πολλές πολλές διαδικασίες (όπως αναμενόταν άλλωστε) ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι όποιες μικρές λεπτομέρειες για το νέο συμβόλαιο των δύο πλευρών απέμεναν, διευθετήθηκαν και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την παραμονή του αρχηγού της. Στις δηλώσεις του, ο Διαμαντίδης ξεκαθάρισε ότι δε χρειάστηκε να το σκεφτεί ούτε για μία στιγμή για να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό.

  • Παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Εϊσι Λο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ερυθρόλευκη ΚΑΕ. Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το κρίσιμο ραντεβού των διοικούντων της ομάδας με τον Βασίλη Σπανούλη για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Τον παίκτη πολιορκούν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπαρτσελόνα.
  • «Τελείωσε» και... τυπικά το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του Βαγγέλη Μαργαρίτη με τον ΠΑΟΚ, με την ασπρόμαυρη ΚΑΕ να ανακοινώνει τη συμφωνία μαζί του για τα επόμενα δύο χρόνια.
Επίθεση σε Σύνδεσμο οπαδών

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν χτες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Σύνδεσμο φίλων του Ολυμπιακού στην οδό Ανάφης στην Κυψέλη, όταν ομάδα ατόμων πέταξε δύο καπνογόνα και μία «μολότοφ» στο κτίριο όπου στεγάζεται ο Σύνδεσμος. Ζημιές προκλήθηκαν και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Με 50 αθλητές στη Βαρκελώνη

Με πενήντα αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο επερχόμενο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη (19 Ιουλίου - 4 Αυγούστου). Χτες έγιναν γνωστά τα ονόματα των αθλητών που θα μετέχουν στα αγωνίσματα της κολύμβησης, στα αντίστοιχα της ανοικτής θάλασσας, καθώς και στις καταδύσεις. Τις επόμενες επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών στις εθνικές ομάδες συγχρονισμένης κολύμβησης (10), πόλο ανδρών (13) και πόλο γυναικών (13).

Αναλυτικά οι αθλητές/τριες που ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση ότι θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη είναι: ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (8): Νόρα Δράκου, Κρίστελ Βουρνά, Χρήστος Κατραντζής, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Γιάννης Καρπουζλής, Παντελής Παντής, Δημήτρης Κουλούρης, Κρίστιαν Γκολομέεβ, Σπύρος Γιαννιώτης, Μαριάννα Λυμπερτά, Κέλλυ Αραούζου, Αντώνης Φωκαΐδης. ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (4): ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (2): Στέφανος Παπαρούνας, Μιχάλης Φαφαλής.

Οσο αφορά τις ημερομηνίες αναχώρησης, στις 18 Ιούλη αναμένεται να αναχωρήσουν οι εθνικές ομάδες πόλο γυναικών, ανοιχτής θάλασσας, καταδύσεων και συγχρονισμένης κολύμβησης. Στις 20 Ιούλη η εθνική ομάδα πόλο ανδρών και στις 26 Ιούλη η εθνική ομάδα κολύμβησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ